Η Κύμη ηττήθηκε χθες (11/9) σε ένα παιχνίδι γιορτή από τον Παναθηναϊκό με 92-59 στην Χαλκίδα, εντυπωσιάζοντας με το φοβερό της ξεκίνημα όταν και προηγήθηκε με 28-11 στο 8′.

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος αποτελεί τον αρχιτέκτονα της ομάδας της Εύβοιας κερδίζοντας μαζί της συνεχόμενες ανόδους από το τοπικό πρωτάθλημα ως και την Basket League, και με αφορμή το παιχνίδι με τους κυπελλούχους Ελλάδας μίλησε στο basketblog.gr και αναφερόμενος στον Παναθηναϊκό τόνισε ότι είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών. Αναφορικά με τη δική του ομάδα, ανέφερε πως βασικός στόχος είναι η παραμονή, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για την ένθερμη παρουσία του.

Πως είδατε το νέο Παναθηναϊκό, και ποια η πρώτη σας άποψη;

Αν και ακόμα είναι ανέτοιμος είναι ίσως ο καλύτερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών, με πολλές και ποιοτικές προσθήκες σε ένα υψηλού επιπέδου ρόστερ με σπουδαίο προπονητικό τιμ, το οποίο ξέρει σε ποια ομάδα βρίσκεται και πως να ξανακάνει το «τριφύλλι» μεγάλο πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

Tους νέους Αμερικανούς παίκτες πως τους κρίνεται, ειδικά τους Νίκολς και τον Σίγκελντον που έκανε πρεμιέρα σε Ελληνικό γήπεδο;

Ο Σίνγκλεντον είναι νωρίς να κριθεί. Με μια δυο προπονήσεις δεν έχει προλάβει να εγκλιματιστεί. Είναι ένας ποιοτικός ψηλός, αμυντικό υπερόπλο που ανεβάζει επίπεδο την front line του Παναθηναϊκού. Βελτιώνοντας και την επίθεση του μέσα από τα συστήματα της ομάδας θα γίνει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία το κόουτς Πεδουλάκη. Όσο για τον Νίκολς είναι ένας απίστευτος τύπος που είναι έτοιμος ανά πάση στιγμή να σκοράρει, αλλά και να καταπιεί στην άμυνα όποιον παίκτη του αναθέσουν. Μεγάλα χέρια που μαζί με Σίγκλεντον, Φώτση, Γκιστ καλύπτουν μεγάλο εύρος του γηπέδου εξαφανίζοντας το καλάθι του Παναθηναϊκού από την εικόνα.

Ο Μπουρούσης τι ρόλο παίζει στο νέο Παναθηναϊκό κατά τη γνώμη σας;

Είναι το πλέι μέικερ της ομάδας στην θέση πέντε. Μαζί του ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους την αντίπαλη άμυνα, ξεκινώντας την επίθεση από μέσα προς τα έξω, έχοντας ταυτόχρονα το πλεονέκτημα του εξωτερικού σουτ αλλά και του ποιοτικού Inside game. Ο Μπουρούσης είναι ίσως ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη.

Η Κύμη παρουσιάζεται εντυπωσιακή, και με τρομερό ξεκίνημα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πως ήταν το χθεσινό παιχνίδι για εσάς, και ποιοι οι στόχοι σας;

Αν και ανέτοιμοι σε πολλά πράγματα όσον αφορά την τακτική μας σε άμυνα και επίθεση, είδαμε την ομάδα μας να παίζει καταπληκτικά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού για 12 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας και μεγάλη αμυντική προσήλωση σε αυτά που είχαμε πει. Αποφασίσαμε όμως να κάνουμε ροτέισον για να έχουμε φρέσκους τους παίκτες μας, χωρίς να ρισκάρουμε πιθανούς τραυματισμούς, με πολλά λεπτά επιβάρυνσης, αλλά και να παίξουν όλα τα παιδιά σε αυτό το παιχνίδι – γιορτή, για το μπάσκετ της Κύμης και το Ευβοικό μπάσκετ γενικότερα.  Στόχος μας είναι να μπαίνουμε στα παιχνίδια κυνηγώντας τη νίκη, να παίξουμε γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ και να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Basket League όσο πιο γρήγορα γίνεται.

H επιλογή της Χαλκίδας φαντάζει ιδανική, ο κόσμος ήταν δίπλα σας γεμίζοντας το κλειστό της Κανήθου. Δυο λόγια για τον κόσμο και το δικό σας ξεκίνημα στα μεγάλα σαλόνια;

Από την στιγμή που δεν μπορούμε να παίξουμε στο «Νίκος Μαρίνος» η επιλογή της Χαλκίδας ήταν ιδανική. Μια πανέμορφη πόλη, με Δήμαρχο και συνεργάτες που λατρεύουν το μπάσκετ και με κόσμο που πραγματικά αγαπά το άθλημα και το δείχνει με κάθε τρόπο. Είναι η πόλη που γεννήθηκα εγώ και τα παιδιά μου, που αγαπώ, που ανδρώθηκα μπασκετικά, και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Μαζί με τους πιστούς Κουμιώτες οπαδούς μας, οι Χαλκιδαίοι λάτρεις του αθλήματος, είμαι σίγουρος ότι θα γεμίζουν κάθε γωνία του κλειστού στην Κάνηθο, υποστηρίζοντας μας, και βοηθώντας μας στο να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους. Όσο για το δικό μου ξεκίνημα στην Basket League , υγεία, ταπεινότητα και σκληρή δουλειά για να έρθει η οριστική δικαίωση.