Αύριο (Πέμπτη 21/5) ο Κόροιβος αναμένεται να βιώσει την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του καθώς θα συμμετάσχει στα playoffs της Basket League, έχοντας κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και από τότε που ο Βασίλης Νιπεργιάλης ανέλαβε το δύσκολο έργο να την καθοδηγήσει από τα δύσκολα μονοπάτια της Α1 ΕΣΚΑΗ σε δρόμους καταξίωσης. Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε εκτός πάγκων την μπασκετική χρονιά που μας πέρασε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολούθησε από κοντά την ομάδα της καρδιάς του όπως τόνισε, βγάζοντας το καπέλο στο προπονητικό τιμ, αλλά και στους αθλητές της ομάδας.

Ο Βασίλης Νιπεργιάλης μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι ακόμα και οι πιο επώδυνες εμπειρίες μετά την αποχώρηση του, όπως αυτές που βίωσε το προηγούμενο καλοκαίρι μετά την άνοδο της ομάδας του, τον έκαναν πιο δυνατό, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να επιστρέψει σε κάποιο πάγκο έχοντας αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις του, ενώ μίλησε με λαμπρά λόγια για τους Σάκη Καρύδα και Πέτρο Νοέα. Κλείνοντας την συνέντευξη του θέλησε να στείλει ένα μήνυμα το οποίο δεν ήταν άλλο από το…Κοροιβάρα ολέ! 

-Βασίλη ένα χρόνο χωρίς μπάσκετ…πώς τον βίωσες;

Πραγματικά πιστεύω στο ΄΄όλα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο΄΄. Ακόμα και οι πιο επώδυνες εμπειρίες όπως αυτές που βίωσα το προηγούμενο καλοκαίρι μετά την άνοδο της ομάδας , σε κάνουν πιο δυνατό , σε κάνουν να δεις πιο καθαρά τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου , σε κάνουν να βάζεις καινούργιους στόχους στη ζωή  και με επιμονή να τους πετυχαίνεις. Έτσι κ εγώ αυτό το χρόνο ασχολήθηκα πολύ με τις επιχειρήσεις μου , που μέσα σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο άντεξαν αλλά αύξησαν την πελατεία τους και φυσικά αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος στην οικογένεια μου , που με είχε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

-Παρακολούθησες τον Κόροιβο στην Α1, και αν ναι πως κρίνεις την πορεία του;

Φυσικά και παρακολούθησα την ομάδα της πόλης μου και της καρδιάς μου , τόσο από κοντά , όσο και από τα μέσα,  καθώς και με την πολύ συχνή επαφή που είχα με πολλούς αθλητές της ομάδας. Θεωρώ ότι  το προπονητικό τιμ και οι αθλητές του Κοροίβου παίρνουν άριστα για την φετινή παρουσία τους .Η ομάδα ήταν άκρως ανταγωνιστική καθ’όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, με σταθερή εικόνα εντός και εκτός έδρας και η είσοδος στα πλέι οφ είναι μια επιβράβευση γι΄ αυτή την όμορφη εικόνα.

-Δυο δικά σου παιδιά, οι Καρύδας και Νοέας έφεραν και τον Ακραδικό στην Α1.Είναι οι ιδανικοί παίκτες για να οδηγήσουν ομάδες στον πρωταθλητισμό, και αν τους αξίζει να συνεχίσουν στην Α1;

Ο Σάκης καρύδας και ο Πέτρος Νοέας είναι  πραγματικά 2 παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην Α2 , είναι παιδιά που είναι νικητές μες στο γήπεδο, δεν κρύβονται στα δύσκολα και το σημαντικότερο είναι η συμπεριφορά τους στο χώρο των ΄΄αποδυτηρίων΄΄ , που είναι ιδανική για κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι τυχαίο , ότι σε όποια ομάδα αγωνίζονται, λατρεύονται από τον κόσμο και κατά την άποψη  μου όχι μόνο αξίζουν να συνεχίσουν στην Α1 αλλά μπορούν να έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο.

-Είσαι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία, ειδικά στην Α2, ποια η γνώμη σου για τις ομάδες που ανέβηκαν, αλλά και για τον υποβιβασμό;

Η Καβάλα ξεχώρισε από νωρίς , ήταν ομάδα με γεμάτο ρόστερ , εξαιρετικό προπονητή και καθάρισε την υπόθεση άνοδος πολύ γρήγορα. Η θέση της είναι στην Α1 και πιστεύω με τις κατάλληλες κινήσεις , θα εξελιχθεί σε μία μπασκετική δύναμη της βόρειας Ελλάδας.

Ο Αρκαδικός ανέβηκε για τον απλούστατο λόγο ότι ήθελε να ανέβει , δεν λύγισε στην πίεση του πρωταθλητισμού , οι αθλητές και ο προπονητής έδειξαν ψυχραιμία και ποιότητα στα δύσκολα και πιστεύω απολύτως δίκαια κέρδισαν την άνοδο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον στο νέο πρωτάθλημα της Α1 η Πελοπόννησος να εκπροσωπείται πλέον από 3 ομάδες , ενώ παλιότερα είχαμε μόνο την παρουσία του Απόλλωνα Πατρών .Συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά.

Για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν , ο Ηλυσιακός δεν άντεξε στο εξαρχής παράτολμο εγχείρημα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 , ο Ερμής Λαγκαδά τα τελευταία χρόνια έπαιζε συνεχώς με την φωτιά και απλά φέτος ήρθε η ώρα να καεί, ενώ για τον Φίλιππο Βέροιας θεωρώ ότι ήταν κομβικής σημασίας η δήλωση αποχώρησης του Προέδρου, κάτι το οποίο έφερε αβεβαιότητα στην ομάδα αλλά και στην  μπασκετική πιάτσα.

-Ποια η άποψη σου για τις δυνάμεις που έρχονται από κάτω, δηλαδή την Κύμη τον Προμηθέα τους Μαχητές Δόξας Πευκών και τον Φάρο;

Αναμφίβολα το καινούργιο πρωτάθλημα της Α2 θα είναι πάρα πολύ ισχυρό , οι ομάδες που αναφέρατε είναι ομάδες με φιλοδοξίες , διοικητική δύναμη και ρόστερ που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Είναι ευχάριστο που βλέπουμε ομάδες της επαρχίας να μπαίνουν δυνατά στο μπασκετικό χάρτη , δείχνοντας τον δρόμο για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Η επαρχία διψά για μπάσκετ , διψά για αθλητισμό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη προσοχή και σεβασμό από όλους.

-Τη νέα σεζόν θα δούμε τον Βασίλη Νιπεργιάλη σε κάποιο πάγκο, και να ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας από την οποία αναδείχθηκες και φυσικά ανέδειξες και εσύ με την παρουσία σου;

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτήν την εποχή να απομακρυνθώ από την έδρα των επιχειρήσεών μου . Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία πρόταση , η οποία να είναι ιδιαιτέρως προκλητική σε όλους τους τομείς. Τίποτα δεν αποκλείεται , η ζωή φέρνει πολλά και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Η αγάπη που παίρνω καθημερινά από τον κόσμο της Ηλείας είναι πραγματικά κάτι συγκινητικό  , είναι κάτι το οποίο μου δίνει χαρά και μου υπενθυμίζει  ότι η προσπάθεια τόσων ετών έχει αναγνώριση .Το μήνυμα που έχω να τους στείλω εγώ είναι ΚΟΡΟΙΒΑΡΑ ΟΛΕ , αυτοί ξέρουν…..