Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στο basketblog και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη για το τι συνέβη στον αγώνα κόντρα στο ΣΕΦ στον Ολυμπιακό, για τον Σπανούλη και για το αν μπορεί να ανακάμψει η Μάλαγα στην συνέχεια του top16. Ακόμα ο Έλληνας «μπόμπερ» αναφέρθηκε στο Ισπανικό Κύπελλο όπου η ομάδα του αποκλείστηκε στον ημιτελικό, αλλά και στο Ισπανικό πρωτάθλημα, στο οποίο η ομάδα του Χουάν Πλάθα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφορά Ευρωλίγκα με ACB. Τέλος όταν τον ρωτήσαμε για το τι τον έκανε να υπογράψει στην Μάλαγα, ο Κώστας Βασιλειάδης απάντησε πως «μου έδειξαν πως πραγματικά με θέλανε».

-Τι έφταιξε και δεν μπορέσατε να κάνετε τελικά το διπλό;

«Δεν μπορέσαμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και την ίδια πιεστική άμυνα, που πήραμε όλα τα ριμπάουντ. Σήμερα ήμασταν πολύ καλά στα ριμπάουντς.ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στα 5 πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, και από το δικό μας +4, πήραν τελικά και το προβάδισμα».

-Η παρουσία του Σπανούλη σε εκείνο το διάστημα ήταν σημαντική;

«Το 80% των επιθέσεων του Ολυμπιακού περνάει από τα χέρια του. Πικ εν ρολ, βγαλσίματα, ασίστ, τα πάντα. Είναι ένα μεγάλο όπλο και κατά τη γνώμη μου είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Ανοίγει διαδρόμους και έτσι βοηθάει τους συμπαίκτες του να βρουν ελεύθερα σουτ. Είναι ταλέντο αυτό…»

-Η Μάλαγα έχει μείνει πίσω και χρειάζεται 6/6 για να ανακάμψει και να περάσει στα νοκ άουτ. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

«Κοίτα, από τη στιγμή που υπάρχουν πιθανότητες δεν μπορούμε να πούμε πως δεν θα το παλέψουμε και δεν θα τα δώσουμε όλα. Όλα αυτά τα παιχνίδια για εμάς είναι μαθήματα γιατί μας κάνουν καλύτερους στο πρωτάθλημα όπου είμαστε πρώτοι και θέλουμε να παραμείνουμε εκεί. Από εκεί και πέρα όμως όπως έχουμε δείξει και στο παρελθόν μπορούμε να κοντράρουμε όλες τις καλές ομάδες τις Ευρώπης και γιατί όχι να τις κερδίσουμε κιόλας!»

-Στο πρωτάθλημα είστε στην πρώτη θέση ενώ στην Ευρωλίγκα έχετε κάποια προβλήματα. Τι φταίει και συμβαίνει αυτό;

«Θεωρώ πως για αυτό ευθύνεται το πόσο «ξύλο» ρίχνει η κάθε ομάδα στην Ευρώπη. Όταν ξεκινάνε οι ομάδες της Ευρωλίγκα να παίζουν πολύ πιο δυνατά έχουμε προβλήματα και πρέπει να μάθουμε από αυτό γιατί η Μάλαγα κρατάει τον κορμό της και του χρόνου θέλει να είναι ακόμα καλύτερη».

-Σας επηρέασε το γεγονός πως προέρχεστε από την ήττα στον ημιτελικό του Ισπανικού Κυπέλλου;

«Δεν θα το έλεγα. Εκεί ήμασταν καλοί για 35 λεπτά αλλά στα 5 λεπτά δεν τα καταφέραμε και πιστεύω πως αυτά τα 5 λεπτά που έχουμε πρόβλημα συνεχώς είναι και εκείνα που μας στέρησαν τον τελικό στο Κύπελλο, αλλά και εδώ που μέσα σε 5 λεπτά χάσαμε το προβάδισμα του ημιχρόνου».

-Η Μάλαγα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε η Μάλαγα να το κατακτήσει κιόλας;

«Δεν σκεφτόμαστε τώρα το να κατακτήσουμε το προβάδισμα, αυτό που σκεφτόμαστε είναι να μπορέσουμε να παραμείνουμε εκεί. Έχουμε δείξει σε πολλές έδρες, που είναι και τα πιο δύσκολα παιχνίδια καλό πρόσωπο και στον δεύτερο γύρο που είναι πολλά τα εκτός έδρας παιχνίδια, πρέπει να μείνουμε καλοί εκεί. Έχουμε την Ρεάλ έξω και έχουμε κερδίσει με 7 στην έδρα μας. Το ζητούμενο βέβαια είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς, αλλά και να μην γίνει αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε τις διαφορές που έχουμε πάρει για να μείνουμε πρώτοι».

-Τι σε έκανε το καλοκαίρι να έρθεις στην Μάλαγα;

«Ήταν πολλοί οι λόγοι. Με πήρε πολλές φορές ο κόουτς και οι άνθρωποι της ομάδας τηλέφωνο και μου έδειξαν πως με θέλουν πραγματικά. Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο συν και επίσης έπαιξε ρόλο το γεγονός πως ξέρω την πόλη και τη ζωή εκεί ήξερα πως η οικογένεια μου θα είναι καλά στην Μάλαγα και θα είναι ήρεμη. Ακόμα εγώ θα είχα χρόνο συμμετοχής και θα ήμουν στο τοπ επίπεδο που είναι η Ευρωλίγκα, πράγμα που το ήθελα πολύ και στην ουσία όλα αυτά είναι που με έκαναν να πάρω την απόφαση και να έρθω στην Μάλαγα».