Ο Λεύκιππος Ξάνθης είναι ένα σωματείο που τα τελευταία χρόνια ξεδιπλώνει τη σκληρή δουλειά που πραγματοποιεί με “φόντο” την άνοδο και την ανάδειξή του στις εθνικές κατηγορίες της χώρας μας. Φέτος μετά από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν θα βρεθεί στα “σαλόνια” της Β’ Εθνικής κατηγορίας με πολύ μεγάλη όρεξη.

Ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Βαχαρίδης μίλησε στο Basketblog.gr για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα, τους στόχους της, την οργάνωση του σωματείου, αλλά και στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του μπάσκετ στο Βορρά σε σχέση με αυτό του Νότου.

Μεταξύ άλλων μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού και κατά πόσο επηρεάζει το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη και πρέπει να ακολουθούμε όλα τα μέτρα που μας δίνονται.

Δείτε τις δηλώσεις του Χρήστου Βαχαρίδη:

-Η χρονιά που ξεκινάει φαίνεται να είναι γεμάτη δυσκολίες λόγω του κορονοϊού, πώς βλέπετε την πορεία του Λεύκιππου φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;

«Επειδή είναι δύσκολη η εποχή και πρωτόγνωρη η κατάσταση που βιώνουμε, ξεκινάμε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε δυστυχώς μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, είμαστε λίγο φοβισμένοι σε αυτό το κομμάτι και κοιτάμε ημέρα με την ημέρα, το πολύ εβδομάδα με την εβδομάδα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Σχετικά με την πορεία της ομάδας μας, επειδή είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία, θέλουμε να πατήσουμε γερά στα πόδια μας, να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας και μετά κοιτάμε ό,τι καλύτερο».

-Τη σεζόν που μας πέρασε, αν και ήταν λειψή, ο Λεύκιππος κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο για τα “σαλόνια” της Β’ Εθνικής κατηγορίας, ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Είχαμε πολύ καλό υλικό, μια διοίκηση που μας στήριζε από πίσω σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζαμε και είχαμε συνθήκες που μας ενδιέφερε μόνο το μπάσκετ, οπότε ασχολούμασταν μόνο με αυτό και πώς θα γινόμασταν εμείς καλύτεροι. Δεν είχαμε άλλα προβλήματα και αυτό μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη στο να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και έτσι από ένα σημείο και μετά άρχισε να βγαίνει η δουλειά. Αυτό το έδειξαν και τα αποτελέσματα, το έδειξε και η πορεία μας και νομίζω πως δίκαια είμαστε στη Β’ Εθνική».

-Ο Λεύκιππος Ξάνθης φαίνεται πως είναι ένα αρκετά οργανωμένο σωματείο, που πιστεύετε πως οφείλεται αυτό και αν πιστεύετε πως θα συνεχίσει να υπάρχει στο άμεσο μέλλον η οργάνωση αυτή;

«Η διοίκηση αποτελείται από νέους ανθρώπους στο χώρο, οι οποίοι έχουν πάρα πολύ όρεξη και μεράκι. Είναι επιτυχημένοι στις δουλειές τους και προσπαθούν την οργάνωση που διαθέτουν από εκεί να την περάσουν και στην ομάδα του Λεύκιππου. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ανθρώπους που έχουν τόσο την οικονομική επιφάνεια, όσο και την όρεξη να στηρίξουν την ομάδα».

-Πολλές φορές υπάρχει σύγκριση με το μπάσκετ του Βορρά και του Νότου, ποια είναι η γνώμη σας για το μπασκετικό επίπεδο γενικά στο Βορρά σε σχέση με το Νότο;

«Το μπάσκετ είναι ένα. Από εκεί και πέρα οι ομάδες του Νότου και στην Αθήνα συγκεκριμένα έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα πως μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή περισσότερα φιλικά παιχνίδια και έχουν μεγαλύτερη δεξαμενή παικτών για να χτίσουν το ρόστερ τους. Όσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι, τα ίδια πράγματα παίζονται παντού, απλά η διαφορά είναι πως στο Νότο υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές. Μπορούν να προσθέσουν στην καθημερινότητά τους παραπάνω αγώνες που εδώ στον Βορρά δεν μπορούμε τόσο εύκολα. Η Θεσσαλονίκη ίσως μπορεί να τα κάνει, οι άλλες ομάδες δυσκολευόμαστε και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που βλέπω εγώ τουλάχιστον από το προπονητικό κομμάτι».

-Τέλος, για να κλείσουμε, βλέπουμε πως τα κρούσματα καθημερινώς ανεβαίνουν και η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές μας, ποιο είναι το μήνυμα που έχετε να περάσετε στον κόσμο από την πλευρά του αθλητισμού για την επόμενη ημέρα φέτος;

«Αρχικά, πρέπει να τηρούμε ό,τι μέτρα μας δίνονται σαν οδηγίες και να ακολουθούμε τους κανόνες που πρέπει. Ο αθλητισμός είναι καλό για εμάς, μας προστατεύει, προστατεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, απλώς όμως τώρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθούμε όλα τα μέτρα. Είναι ένα κομμάτι που μας φοβίζει, γιατί εμείς στήνουμε την ομάδα μας και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να ακολουθούμε τα μέτρα, καθώς είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε».