Είναι ένα από τα πιο αδικημένα παιδιά του Ελληνικού μπάσκετ! Στα 20 του αρχηγός στον ΠΑΟΚ και με μια καριέρα στην οποία έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Άρη, Πανιώνιο και αρκετές ακόμη ομάδες, φέτος υπέγραψε στον Απόλλων Πατρών, με σκοπό να τον βοηθήσει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Με το ταλέντο και την πείρα του βοήθησε την ομάδα της Πάτρας να «ξεχάσει» από πολύ νωρίς την υπόθεση του υποβιβασμού, όμως ο ίδιος δεν μιλάει καθόλου για την προσωπική του απόδοση παρά μόνο για την ομάδα του.
Ο Δημήτρης Βεργίνης μιλώντας αποκλειστικά στο basketblog, δηλώνει πως δεν θα άλλαζε τίποτα στην καριέρα του ενώ ακόμα αναλύει το τι πήγε στραβά πέρσι στον Πανιώνιο και ο «Ιστορικός» δεν μπόρεσε να παραμείνει στην Α1, όπου και ανήκει. Τέλος σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που πήγε στον Παναθηναϊκό η απάντησή του ήταν πως όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά μάλιστα στους «πράσινους» έζησε πράγματα απίστευτα, ενώ είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης σύμφωνα με τον 28χρονο γκαρντ.
 
-Που κρίθηκε το παιχνίδι κατά την γνώμη σου;
«Κοίτα στα προηγούμενα παιχνίδια δεν παίξαμε όπως έπρεπε και δεν είχαμε την θέληση που θα έπρεπε. Σήμερα (σ.σ χτες) Τα δώσαμε όλα σε άμυνα και επίθεση, δείξαμε θέληση και πάθος και επίσης κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε σχεδιάσει. Έτσι λοιπόν πιστεύω πως πήραμε μια καθαρή και δίκαιη νίκη».
 
-Είναι μια δικαίωση για τον Απόλλωνα το γεγονός ότι πλέον κοιτάει μόνο ψηλότερα και όχι μόνο την σωτηρία του;
«Αν δούμε το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και είχαμε και αλλαγές παικτών και προπονητή, πιστεύω πως πράγματι είναι μια δικαίωση για εμάς. Στο ξεκίνημα είχαμε σαν στόχο να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το κάναμε και από εδώ και πέρα μπορούμε να βλέπουμε όλο και πιο ψηλά».
 
-Αλήθεια πόσο σημαντικές θεωρείς πως είναι για την συνοχή μιας ομάδας οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν μέσα στη χρονιά;
«Σίγουρα αυτό που λες είναι σημαντικό. Είναι δύσκολο για μια ομάδα με αλλαγές παικτών και προπονητή να βρει την χημεία που πρέπει. Παρόλα αυτά εμείς πιστεύω πως το καταφέραμε και μέρα με την μέρα θεωρώ πως γινόμαστε όλο και πιο ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο».
 
-Θα σε πάω λίγο πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα πέρσι. Τι έφταιξε στον Πανιώνιο και παρότι το ρόστερ που είχατε ήταν τόσο καλό, τελικά δεν μπορέσατε να κρατηθείτε στην κατηγορία;
«Κοίτα πέρσι ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Πανιώνιο. Η ομάδα δημιουργήθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή. Όπως είπες είχαμε ένα εξαιρετικό ρόστερ με ταλέντο και εμπειρία. Προσωπικά εγώ πίστευα πως έστω και την τελευταία στιγμή θα καταφέρναμε να σώσουμε την κατηγορία, όμως δυστυχώς οι πολλές αλλαγές σε παίκτες και προπονητές, μερικά ατυχεί αποτελέσματα που χάσαμε στον πόντο από αρκετές ομάδες και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς μας έκαναν τελικά να χάσουμε την κατηγορία».
 
-Εσύ προσωπικά είσαι από τους παίκτες με την πλουσιότερη καριέρα. Κοιτώντας πίσω όμως θα άλλαζες κάτι;
«Καλή ερώτηση αυτή. Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Κοιτώντας πίσω τώρα ίσως να μην έπρεπε να κάνω τόσο γρήγορα το βήμα και να πάω στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι κάτι που πιθανόν να άλλαζα. Βέβαια μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δύο χρόνια που ήμουν στην ομάδα κέρδισα πάρα πολλά. Την εποχή που ήμουν εγώ στον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών και μόνο να κερδίσω είχα. Αυτό που μου έλειπε ήταν τα αγωνιστικά λεπτά. Οπότε στη ερώτηση που μου κάνεις θα σου πω πως ίσως να μην είχα κάνει αυτό το τόσο μεγάλο βήμα τόσο νωρίς».
 
-Το μετάνιωσες που πήγες στον Παναθηναϊκό;
«Σε καμία περίπτωση δεν το μετάνιωσα. Με τον Παναθηναϊκό έζησα απίστευτες στιγμές, ήμουν συμπαίκτης με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων ετών στην Ευρώπη, ήμουν υπό τις οδηγίες του κόουτς Ομπράντοβιτς, που για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης, οπότε όπως καταλαβαίνεις κέρδισα πάρα πολλά πράγματα».
 
-Έχεις ευρωπαϊκή εμπειρία με την Λουκόιλ και την Μπιλμπάο. Πως και δεν προτίμησες το εξωτερικό;
«Στην Λουκόιλ που είχα πάει τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μένα. Τώρα όμως είχα το θέμα του στρατού που δεν μου επέτρεπε να πάω στο εξωτερικό. Σίγουρα πάντως το εξωτερικό ήταν στο μυαλό μου και ακόμα είναι. Έτσι όπως είναι τα πράγματα έξω είναι σε αρκετές χώρες ακόμη καλύτερα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος πάντως με τον Απόλλωνα έχω κάνει θεωρώ πολύ καλή επιλογή. Είμαι σε μια υγιής ομάδα, με μπασκετικό κοινό και μεγάλη ιστορία στο Μπάσκετ της Ελλάδας και είμαι πολύ καλά εδώ».