«Το 2009 επαναφέραμε τον Ολυμπιακό στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ» μας απάντησε ο «θρύλος» της Ευρωλίγκας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκολα Βούισιτς σε συνέντευξη που μας παραχώρησε στην funzone του final four της διοργάνωσης!

Ακόμα ο παλιός Κροάτης σέντερ της Μακάμπι και του Ολυμπιακού, μας μίλησε για το πρόγραμμα «ONE TEAM» της Ευρωλίγκας, για το final four, για την αγάπη του για τους «ερυθρόλευκους», ενώ θυμήθηκε παλιές δικές του θετικές ή αρνητικές στιγμές στην διοργάνωση.

 – Πως βλέπεις την ατμόσφαιρα εδώ στην funzone της Ευρωλίγκας για το final four;

 «Είναι πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ γιατί είμαι δίπλα σε παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και βοηθάω στο πρόγραμμα «ONE TEAM» της Ευρωλίγκας. Και επίσης χαίρομαι γιατί είμαι μαζί με ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας του μπάσκετ, αλλά και για τα παιδιά είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς είναι δίπλα σε μεγάλους αθλητές».

– Μίλησε μας για το πρόγραμμα «ONE TEAM» της Ευρωλίγκας στο οποίο συμμετέχεις;

 «Είναι κάτι πολύ σπουδαίο γιατί βοηθούν όλοι οι παίκτες και όλες οι ομάδες σε αυτό το πρόγραμμα. Και είναι πολύ όμορφο που βλέπουμε όσοι είμαστε εδώ χαρούμενα πρόσωπα από παιδιά και μεγαλύτερους ανθρώπους».

– Πως βλέπεις τους δύο ημιτελικούς απόψε ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε με την Ρεάλ;

 «Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον final four καθώς οι ομάδες που άξιζαν να περάσουν, πέρασαν από τα playoffs. Εύχομαι σίγουρα ο Ολυμπιακός να προκριθεί είναι η ομάδα μου, τους αγαπώ».

– Πόσες πιθανότητες δίνεις στον Ολυμπιακό να προκριθεί απόψε;

 «Κοίτα ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα μία σκληρή ομάδα που ποτέ δεν τα παρατάει. Έχει τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και ένα σπουδαίο προπονητή και σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης».

– Έχεις παίξει εκτός από τον Ολυμπιακό, πολλά χρόνια στην Μακάμπι όπου είχες μεγάλες επιτυχίες, θεωρείς ότι παρότι έκανε μία ακόμα κακή σεζόν μπορεί να επιστρέψει στα final four;

 «Η Μακάμπι πάντα επιστρέφει είναι μία ομάδα που παλεύει πάντα σε ότι κατάσταση και να είναι. Μπορεί κάποια σεζόν να μην πάει καλά, όμως πάντα θα είναι μεγάλη δύναμη της Ευρωλίγκας.»

– Ποια είναι τα συναισθήματα σου για τον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκες για 2 σεζόν;

 «Είναι ένα απίστευτο κλαμπ, με σπουδαίες ανθρώπους και καταπληκτικούς φιλάθλους. Ήταν δύο απίστευτα χρόνια για εμένα, καθώς παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ και πήραμε μεγάλες νίκες και επαναφέραμε τον Ολυμπιακό στην ελίτ της Ευρώπης».

– Μίλησες για τον Βασίλη Σπανούλη, θεωρείς ότι είναι «θρύλος» του μπάσκετ

 «Είναι ένας παίκτης «θρύλος», είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Σπανούλης. Είναι ένας καταπληκτικός star του αθλήματος και πάντα όταν τον χρειάζεται η ομάδα του είναι εκεί για να πάρει την κρίσιμη απόφαση και να της δώσει την νίκη».

– Και μία τελευταία ερώτηση, θέλω να μου πεις την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή σου σε final four;

 «Χειρότερη σίγουρα είναι η στιγμή που χάνεις στα final four και καλύτερη όταν κερδίζεις. Έχω παίξει σε 7 final four και έχω πάει σε 6 τελικούς και το μόνο που ήθελα ήταν να κερδίζω».

– Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη καλή ή κακή στιγμή;

 «Καλύτερη είναι η Ευρωλίγκα το 2004 στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι, ενώ χειρότερη είναι η ήττα με τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο. Αλλά σίγουρα ξεχνάω και κάποιες στιγμές».