Ο Βαγγέλης Καράμπουλας στα 34 του χρόνια έχει «βαρεθεί» να ανεβάζει ομάδες, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα στον χώρο της Α2, έχοντας πετύχει τον στόχο της ανόδου με Ίκαρο Καλλιθέας, Κηφισιά, ΑΕΚ, Καβάλα, και οδεύει στο να το πετύχει και φέτος με τον Φάρο Κερατσινίου.

Ο έμπειρος γκαρντ αποτέλεσε ένα σημαντικό πυλώνα στη νίκη της ομάδας του Ανδρέα Πολέμη, ενώ ο τελικός με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μεγάλη στιγμή για τον ίδιο, καθώς είναι το αποκορύφωμα της σπουδαίας καριέρας. Ο Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησε στο basketblog.gr, αγκαλιά με την γλυκιά κορούλα του, εξηγώντας τα συστατικά τις επιτυχίας της ομάδας του: 

«Το να συμμετέχεις σε ένα τελικό κυπέλλου Ελλάδας μοιάζει σαν όνειρο, αλλά εμείς το πιστεύαμε και καταφέραμε κάτι το απίστευτο. Και αν πούμε ότι ήταν τεράστια επιτυχία για τον Απόλλωνα Πατρών να αγωνιστεί στον περσινό τελικό, για εμάς το κατόρθωμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είμαστε ομάδα της Α2, και αποκλείσαμε πέντε ομάδες της Α1 με αποκορύφωμα τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο όνομα στο Ελληνικό μπάσκετ. Είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, όλοι είμαστε «τρελαμένοι», και όταν έρθει η ώρα να παίξουμε στον τελικό να το ευχαριστηθούμε και θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς».

Για το αν όλα μπορούν να γίνουν, και αν τους έχει ανοίξει η όρεξη ενόψει Παναθηναϊκού είπε: «Εντάξει, όνειρα μπορούμε να κάνουμε, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πέντε επίπεδα πάνω, και δεν υπάρχει περίπτωση. Με τον ΠΑΟΚ το πιστεύαμε, δεν λέγαμε ότι θα τον νικήσουμε σίγουρα, αλλά δεν λέγαμε ότι θα χάσουμε και εύκολα. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο, και τέλος καλό, όλα καλά για όλους μας».

Βαγγέλη από που απορρέει αυτό που είδαμε όλοι σήμερα, το πάθος για τη νίκη. Βλέπαμε ότι σε κάθε μπάλα έπεφταν δυο και τρεις παίκτες ταυτόχρονα: «Απορρέει από την προσωπικότητα των παικτών, οι οποίοι ξέρουν μέσα από το πέρασμα τους από το μπάσκετ, πως για να κερδίσεις δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, αλλά χρειάζεται και το πάθος και η ενέργεια και να πιστέψεις πολύ παραπάνω από ότι χρειάζεται για να φτάσεις στην επιτυχία».

Για την παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε το «Π.Νικολαϊδής»: «Τι να πω για τον κόσμο. Ήταν τρομερός και τον ευχαριστούμε για όλα. Μακάρι να μπορέσουμε να κρατήσουμε το ένα πέμπτο από αυτούς που ήρθανε σήμερα (χθες 28/12), γιατί όπως είναι ευνόητο ουσιαστικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Α1. Πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαροί, και πιστεύω ότι αν είμαστε έτσι, εξαρτάτε μόνο από εμάς και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Η φωτογραφία είναι από την σελίδα του Φάρου στο facebook.