Η ζωή και οι καταστάσεις έφεραν τον Βαγγέλη Μάγειρα να αντικαθιστά δυο συνεχόμενες φορές τον Σάββα Κατσούνη, πέρυσι στον Αετό και φέτος στην Λιβαδειά, με τον έμπειρο τεχνικό να έχει αφήσει την σφραγίδα του στις πρώτες του παρουσίες στον πάγκο των Βοιοτών, έχοντας 2 καθαρές νίκες, δυο ήττες, την μια ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην Λευκάδα από την Δόξα.

Ο Έλληνας τεχνικός, μίλησε στο basketblog.gr, τονίζοντας ότι όποια ομάδα καταφέρει να σώσει την φετινή κατηγορία, θα είναι σαν να έχει πάρει πρωτάθλημα, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, και τόνισε πως στην Λιβαδειά ζούνε και αναπνέουν με την ομάδα, κάνοντας πολλές θυσίες να την φέρουν στο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται: 

«Όποιες ομάδες καταφέρουν να σωθούν είναι σαν να έχουν πάρει πρωτάθλημα, λόγω των συγκυριών ότι έχουν ρίξει τόσες πολλές ομάδες τόσα λεφτά και κάνουνε πρωταθλητισμό, σημαίνει ότι οι ομάδες που θα σωθούν φέτος θα έχουν πάρει πρωτάθλημα».

Πέρυσι ολοκλήρωσες την σεζόν στον Αετό, και φέτος βρίσκεσαι στην Λιβαδειά, έχοντας εικόνα από το περσινό πρωτάθλημα, βρίσκεις διαφορές με τον φετινό: «Καμία σχέση το φετινό πρωτάθλημα με το περσινό, είναι σαν να είναι άλλη κατηγορία, είναι πολύ κοντά στα επίπεδα της Α1, με αρκετές ομάδες, και με δυο ξένους θα έπαιζαν άνετα στην μεγάλη κατηγορία, και θα παρέμεναν άνετα σε αυτή».

Ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΛ: «Είναι άνθρωποι που πραγματικά αγαπάνε το μπάσκετ και την ομάδα, εγώ πραγματικά δεν ήξερα τη να περιμένω. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι άπαντες εδώ, ξεκινώντας από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο υπερβάλλουν εαυτούς, για να είναι όλα στην εντέλεια, να πληρωθούν όλοι, να έχουν σπίτια, φαγητά. Δεν μπορούμε να έχουμε το παραμικρό παράπονο από αυτούς. Επίσης γνωρίζουμε όλοι πόσο έχουν ζοριστεί για να φέρουν την ομάδα στην Α2 , και έτσι και εγώ και οι παίκτες έχουμε βάλει ως στόχο να ξανά φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων της Λιβαδειάς».

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης παραμένει τεράστιο κεφάλαιο για το Ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για την ομάδα: «Είναι τεράστιο κεφάλαιο, αλλά δεν είναι σωστό να εστιάζουμε μόνο στον Γιάννη (Γκαγκαλούδης) ο οποίος παραμένει και είναι παίκτης της Α1, αλλά θεωρώ ότι και τα υπόλοιπα παιδιά, και ειδικά οι παλιοσειρές , ο Δημητριάδης ο Βουκαντίνοφ που ήταν και από πέρυσι, αλλά και οι παλιότεροι που πονάνε την ομάδα, και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τα πατήματα μας.Η ομάδα ήταν πιεσμένη και ψυχολογικά από τις συνεχόμενες ήττες, και όπως έχω ξανά πει, δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα. Καμιά φορά αυτό που φαντάζει εύκολο γίνεται δύσκολο, και το αντίθετο».

Που οριοθετούνται οι στόχοι της ΑΕΛ: «Στόχος της ομάδας, και κυριολεκτώ είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν ένα καινούργιο τελικό. Η διοίκηση δεν έχει πει ποτέ, ότι στόχος είναι είτε τα playoffs είτε τα playout, είτε η σωτηρία, τίποτα απολύτως. Είναι μια ομάδα καινούργια, προσπαθεί και αυτή να βρει τη χημεία της, και προσπαθούμε κάθε αγωνιστικοί να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε, και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αμέσως επόμενος αγώνας, και έτσι με το παιχνίδι με το Περιστέρι, που είναι και τηλεοπτικό είναι ο στόχος μας. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα χτισμένη με πολύ καλούς αθλητές, με γεμάτο ρόστερ, με εμπειρία, με κόσμο» για να συνεχίσει αναλύοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην κατηγορία:

«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν είχαμε κερδίσει στο δεύτερο μου παιχνίδι στην έδρα μας, τον Φίλιππο Βέροιας, κεκλεισμένων των θυρών, με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς νίκη, πολύ λέγανε για δύσκολη νίκη, για να έρθει ο Φίλιππος να χάσει στην παράταση στην Καλλιθέα από τον πολύ δυνατό Εθνικό, για να καταλάβουν όλοι, πόσο ανταγωνιστική είναι η φετινή Α2».

*Στην φωτογραφία βλέπετε ο Βαγγέλης Μάγειρας με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ΑΕΛ, Παναγιώτη Τσιάρα.