Ο Φάρος Κερατσινίου αποτελεί με σιγουριά τη νέα μεγάλη δύναμη του Ελληνικού μπάσκετ, και ένας από τους βασικότερους υπεύθυνους για αυτό είναι ο πρόεδρος του, ο Βαγγέλης Τσάπας.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, και μεγάλων προσδοκιών, μίλησε στο basketblog.gr για την ως τώρα ξέφρενη πορεία της ομάδας του Πειραιά, στο Κύπελλο Ελλάδας, μιλώντας για ένα αυτοτελές ταξίδι μέσα σε αυτό που ζει ο ίδιος και η ομάδα του σε αυτά τα έξι χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι η έννοια «γκαλάκτικος» που έχει αποδοθεί στον Φάρο λόγω του πλούσιου ρόστερ του, δεν την αποδέχονται στο Κερατσίνι, καθώς θεωρούν ότι τα πάντα πρέπει να αποδεικνύονται στο γήπεδο.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Τσάπας μίλησε για:

-την σημασία της πρόκρισης στην οκτάδα του Κυπέλλου, και τι σημαίνει για τον ίδιο και την ομάδα: «Τα τέσσερα αυτά παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής για το κύπελλο είναι, μαζί και με αυτό της ερχόμενης Τετάρτης , άλλο ένα μικρό αυτοτελές ταξίδι μέσα στο μεγάλο ταξίδι που ζούμε αυτά τα έξι χρονιά που είμαστε στην ομάδα. Η πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν πέρα από κάθε φιλοδοξία και κάθε φαντασία πριν λίγο καιρό»

-τον στόχο της ομάδας στον θεσμό: «Ο στόχος της ομάδας στο Κύπελλο πλέον είναι να παίξει άλλον έναν δυνατό αγώνα με μια πολύ σοβαρή και ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ όπως είναι η Κηφισιά και να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μας αξίζει από αυτό το παιχνίδι . Μακάρι να είναι και η ίδια η πρόκριση. Δεν είμαστε φαβορί όμως αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας με όλες μας τις δυνάμεις».

-αν όντως τους αρέσει να τους αποκαλούν «γκαλάκτικος» και αν αυτοσκοπός είναι η άνοδος στην Α1: «Τον όρο «γκαλάκτικος» δεν τον αποδεχόμαστε μέσα στην ομάδα γιατί θεωρώ ότι όλα αυτά αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο κι όχι στους τίτλους των εφημερίδων και των sites. Σίγουρα στο ρόστερ μας διαθέτουμε έμπειρα παιδιά που ξέρουν τις δυνατότητες τους και ξέρουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους . Όμως και οι άλλες ομάδες έχουν πολύ ποιοτικά ρόστερ, με παιδιά που επίσης έχουν τεράστιες περγαμηνές στον χώρο οπότε ο απόλυτος σεβασμός τους αξίζει. Αυτοσκοπός με την στενή έννοια του όρου δεν υπάρχει αναφορικά με την άνοδο, όμως τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα θέλουν να πετύχουν. Μόνοι τους λοιπόν έχουν βάλει τον πήχη ψηλά»