Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλη μία άνετη νίκη στο ΟΑΚΑ, αυτήν την φορά με 87-72 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Οι “πράσινοι”, εκτός του θετικού αποτελέσματος, πήραν και τυπικά την πρόκριση για το Top-16, η οποία αποτελούσε και τον πρώτο στόχο της σεζόν. Αυτό, σε αποτέλεσμα με τη θετική εμφάνιση απέναντι στους “Βαυαρούς”, ήταν κάτι που ευχαρίστησε Ιβάνοβιτς, τεχνικό τιμ και παίκτες, σύμφωνα με τον Γιάνις Μπλουμς.

Ο Λετονός γκαρντ, μίλησε στο Basketblog.gr, και επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Ταυτόχρονα, εξαίρει τη δουλειά του προπονητικού επιτελείου, που έκανε τους παίκτες να είναι πολύ καλά διαβασμένοι απέναντι στους αντιπάλους τους, ενώ αναφέρεται στον Μαυροκεφαλίδη, τη δική του συμμετοχή στο παιχνίδι, έστω κι αν δεν ήταν τόσο μεγάλη (7 λεπτά με μόλις ένα χαμένο τρίποντο), καθώς και στους υπολοιπόμενους τρεις αγώνες, για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

Γιάνις, κερδίσατε, και μάλιστα με μία καλή διαφορά, ενώ χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα καταφέρατε το στόχο της πρόκρισης στο Top-16. Φαντάζομαι πως αποτελεί μία ανακούφιση για εσάς.

Βέβαια, αυτός ήταν άλλωστε και ο πρώτος μας στόχος. Είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα καλό που τον πετύχαμε τρία παιχνίδια πριν το τέλος της πρώτης αυτής φάσης. Πρέπει, πλέον, να συγκεντρωθούμε στα τρία αυτά ματς που απομένουν, και να δούμε σε ποια θέση θα καταλήξουμε. Νομίζω πως, απόψε (σ.σ. χθες), όλοι έπαιξαν εξαιρετικά. Ήμασταν πολύ σκληροί στην άμυνά μας, και ταυτόχρονα βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ που θέλαμε στο επιθετικό κομμάτι. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε, κάναμε αυτά που σχεδιάσαμε πριν τον αγώνα, κερδίσαμε και, πραγματικά, το χαρήκαμε!

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το σημείο-κλειδί της αναμέτρησης, προκειμένου να φτάσετε στο θετικό αποτέλεσμα;

Εκτός από την καλή μας άμυνα, που περιόρισε τα «ατού» της Μπάγερν και έκανε τους αντιπάλους μας να μη βρίσκουν εύκολα τα σουτ που ήθελαν, καθώς και την αποτελεσματικότητά μας στην επίθεση, νομίζω πως είναι η ετοιμότητα στην οποία δείξαμε να βρισκόμαστε. Το τεχνικό τιμ είχε κάνει εξαιρετική δουλειά, μας ενημέρωσε ακριβώς για το ποια ήταν τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου και τι έπρεπε να προσέξουμε, κι εμείς τα ακολουθήσαμε. Αυτά ήταν, νομίζω, τα κυριότερα σημεία που μας έδωσαν την νίκη.

Ο κόουτς σας δείχνει να εμπιστεύεται πολύ τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Παρότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, μοιάζει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς μετά την εξαιρετική του εμφάνιση με τον Τούροφ, σειρά πήρε ένα ανάλογο παιχνίδι με την Μπάγερν.

Ο Λουκάς έκανε, όντως, πολύ καλό ματς, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Σήμερα, ήταν ο Μαυροκεφαλίδης εξαιρετικός, στον επόμενο αγώνα θα είναι κάποιος άλλος παίκτης. Έχουμε, γενικώς, ένα ρόστερ με παίκτες που μπορούν σε κάθε ματς να πρωταγωνιστήσουν και να ηγηθούν της ομάδας, και δεν είναι ότι υπάρχει ο μοναδικός που ξεχωρίζει.

Επομένως, παίζετε στο «όνομα» της ομάδας.

Ακριβώς. Σήμερα (σ.σ. χθες) δεν έπαιξε ο Μπατίστα, αλλά αγωνίστηκαν ο Λουκάς και ο Ράιτ που τα πήγαν πολύ καλά. Έχουμε, άρα, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με κάποιον παίκτη μας, όπως ένας τραυματισμός, ένα «γεμάτο» ρόστερ που μας δίνει τη δυνατότητα να καλύπτουμε το κενό αυτών που λείπουν.

Όσον αφορά εσένα, δε βρέθηκες και στο καλύτερό σου βράδυ. Δεν πήρες, δηλαδή, πολλές πρωτοβουλίες.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να βοηθήσω, όσο περισσότερο μπορούσα, τον Σλότερ, ο οποίος βρέθηκε σε καλύτερο βράδυ από μένα. Προσπαθώ, μέσα από την εμπειρία μου, να βοηθώ κι εγώ τους συμπαίκτες μου.

Έχετε πια προκριθεί, αλλά πριν το Top-16, έχετε να σκεφτείτε ακόμη τρία παιχνίδια, δύο εκτός έδρας με Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο, κι ένα εντός με την Μπαρτσελόνα. Πώς θα τα προσεγγίσετε, βάσει του γεγονότος ότι είστε ήδη στον επόμενο γύρο;

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, να προετοιμαστούμε και γι’ αυτούς τους αγώνες, όπως πάντα, και απλά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και σε αυτά τα ματς, για να πάρουμε το μέγιστο δυνατό των αποτελεσμάτων.