Από το Άργος, στην Λευκάδα, μετά στον Ιωνικό, στον Αετό και για πέντε χρόνια στον Τρίτωνα, πριν γίνει παίκτης του Ίκαρου Καλλιθέας πριν από λίγες ημέρες. Στα 29 του χρόνια ο Γιάννης Κουκουνιάς έχει εμπειρίες όσες ελάχιστοι παίκτες. Και ταυτόχρονα γνωρίζει όλες τις κατηγορίες αφού τις έχει περάσει.

Όπως έχει περάσει δύσκολες κι εύκολες στιγμές. Το κίνητρό του όμως παραμένει υψηλό και ο ίδιος δεν φοβάται τις προκλήσεις και βάζει ένα στόχο, όπως δηλώνει στο basketblog: 

«Την άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία».

Μετά από πέντε χρόνια, έκλεισε ένας κύκλος;

«Ναι, έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος με τον Τρίτωνα αλλά ανοίγει ένας άλλος» λέει ο Κουκουνιάς.

«Στον Τρίτωνα ζήσαμε όμορφες στιγμές και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ανόδους από τα τοπικά στην Α2 Κατηγορία. Παντού υπάρχουν χαρές και λύπες αλλά η ζωή συνεχίζεται. Πλέον ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος σε μια ομάδα με όραμα και όρεξη όπως και δίψα για νίκες».

Ποια ήταν όμως τα στοιχεία εκείνα που τον οδήγησαν στην απόφασή του να υπογράψει στον Ίκαρο;

«Με κέρδισαν αμέσως ο προπονητής Γιάννης Παύλος και ο πρόεδρος Δημήτρης Αγγελόπουλος και σχεδόν καθόλου δεν το σκέφτηκα πριν υπογράψω. Δέχομαι τις προκλήσεις και δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες επάνω μου, αυτά τα στοιχεία συντροφεύουν την καριέρα μου. Οι άνθρωποι αυτοί πίστεψαν σ’ εμένα και θέλω να τους δικαιώσω».

Ποια θα είναι η δικαίωση;

«Να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα και αυτός είναι η άνοδος στην Β’ Εθνική. Εύχομαι να έχουμε υγεία και τα καλύτερα είναι μπροστά μας».