Άλμα ανόδου έκανε την Μ.Δευτέρα ο Άρης Νικαίας, αλλά η μεγάλη…Δευτέρα του αναμένεται να έρθει στις 20/4 (21:00), όπου φιλοξενεί τον ΑΟΝΑ στο κλειστό του Πλάτωνα και με νίκη θα σφραγίσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική.

Ο Άρης υπέστη την πιο γλυκιά ήττα του στην Βούλα, από τον Πρωτέα με 68-66, με τον 22χρονο Γιάννη Πολυχρονόπουλο να είναι ένα απο τα εργαλεία της ομάδας της Νίκαιας, βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παρκέ, και βάζοντας δυο καθοριστικό τρίποντα, το πρώτο στην πρώτη μεγάλη επιστροφή του Άρη στο σκορ. Ο νεαρός ταλαντούχος γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Περιστερίου, και αγωνίζεται για 4η σεζόν στην ομάδα της Νίκαιας, μίλησε στο basketblog.gr, για το παιχνίδι με τον Πρωτέα, για τον Άρη, αλλά και για τους προσωπικούς τους στόχους.

aris nikaias-panigiriki me protea voulas

Γιάννη ήταν η ήττα από τον Πρωτέα η πιο γλυκιά της ζωής σου;

Ναι, φυσικά, γιατί πετύχαμε τον στόχο μας. Θέλαμε στην περίπτωση που δεν θα θα κερδίζαμε, να μείνουμε κοντά στο σκορ για να κρατήσουμε το +9 του πρώτου γύρου. Πραγματικά δεν μου έχει ξανά τύχει να πανηγυρίζω τόσο πολύ μια ήττα.

Θεωρείς ότι ο Άρης είναι πλέον ομάδα Γ’ Εθνικής ή πρέπει να δώσετε την δέουσα προσοχή στον ΑΟΝΑ;

Το αποτέλεσμα που φέραμε στη Βούλα ήταν το πιο καθοριστικό βήμα για να ανεβούμε στη Γ’ εθνική. Ακόμα το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι με τον ΑΟΝΑ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Είσαι ένας από τους παίκτες που όπως είδαμε δίνεις ενέργεια στην ομάδα σου, και δυναμική στην άμυνα. Θέλεις να συνεχίσεις και στην Γ’ Εθνική με τον Άρη;

Προσπαθώ να αντεπεξέλθω στο ρόλο που μου έχει αναθέσει ο coach και να βοηθάω την ομάδα δίνοντας ενέργεια σε επίθεση και άμυνα. Προφανώς και θα ήθελα να συνεχίσω με τον Άρη και στην Γ’ εθνική. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ οικογενειακό και έχω δεθεί με όλα τα παιδιά.

Tο παιχνίδι χθες ήταν πολύ δύσκολο, και μείνατε πίσω και -19, αλλά και -15 λίγο πριν το τέλος. Ένιωσες ότι δεν θα τα καταφέρνατε;

Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε λίγο νωθροί στο παιχνίδι. Στην αρχή που η διαφορά ήταν στο -19, δεν αγχωθήκαμε γιατί ξέραμε ότι θα ανεβάσουμε στροφές στη συνέχεια, όπως και έγινε. Το τρίτο είναι το δικό μας δεκάλεπτο, και όπως φάνηκε και στο σκορ καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Αργότερα, λίγο πριν το τέλος στο -15, είχαμε απογοητευτεί γιατί ο χρόνος που είχε απομείνει θεωρούσαμε ότι δεν έφτανε αλλά μας πήρε από το χέρι η εμπειρία του Σουρλή και του Ραλλάτου, και μειώσαμε στο καλάθι.

Ο Σουρλής ήταν αυτός που καθάρισε το παιχνίδι. Έχοντας τέτοιους συμπαίκτες, όπως οι Σουρλής, Φωτόπουλος, Ραλλάτος, πόσο σε βοηθάει;

Ο Σουρλής πραγματικά στα τελευταία 3 λεπτά ευστόχησε σε ότι σουτ πήρε. Δεν είχα ποτέ τόσους ποιοτικούς συμπαίκτες ταυτόχρονα. (Βέβαια είχαμε και στο παρελθόν μεγάλα ονόματα όπως Κόκκινος, Κρητικός). Όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες, όλα στο γήπεδο γίνονται πολύ πιο εύκολα και ειδικά οι νεαροί σε ηλικία παίχτες μπορούν να πάρουν πολλές εικόνες από αυτούς.

Πόσο σας βοήθησε ο κόσμος σας, και τι έχεις να τους πεις;

Θέλω να ευχαριστήσω το κόσμο του Άρη που μας στήριζε όλη τη χρονιά και για την ατμόσφαιρα που έφτιαξε χθες στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια να έχεις τον κόσμο σου μαζί για να σε εμψυχώνει. Ακόμα και όταν η διαφορά ήταν στο -19, συνέχισαν να μας στηρίζουν και εμείς τους ευχαριστήσαμε πάρα πολύ με το αποτέλεσμα που φέραμε.