Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό μπάσκετ, συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσιρογιάννης μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία του στο Ιράκ ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Χιρόνα.

Ο 50χρονος κόουτς θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του νέου τεχνικού της ομάδας Τσάβι Φερνάντεθ που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά την ήττα των πρωταθλητριών από την Μπεμπίμπρε και την αποχώρηση από τον πάγκο του Μιγκέλ Άνχελ Ορτέγκα .

Ο Έλληνας κόουτς δεν θα είναι ο μόνος Έλληνας στην Χιρόνα καθώς εκεί θα συναντήσει την Άρτεμις Σπανού που αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας. η συνάντηση τους πάντως θα καθυστερήσει λίγες μέρες καθώς η Ελληνίδα σέντερ βρίσκεται με την Εθνική Ελλάδας στην Ελβετία όπου την Τετάρτη(24/12) η «επίσημη αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει την Ελβετία για τα προκριματικά του ευρωμπάσκετ του 2017.

Το basketblog.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα τεχνικό στην Χιρόνα όπου βρίσκεται και του ζήτησε να σχολιάσει την νέα πρόκληση της καριέρας του, τους στόχους της ομάδας καθώς επίσης και την εμπειρία του από το Ιράκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο www.basketblog.gr

Κόουτς, καταρχάς θέλω να μου κανείς ένα σχόλιο για τη νέα προπονητική σελίδα που ανοίγεται μπροστά σου? τι ηταν εκείνο που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση-πρόκληση της Χιρόνα?

Το Ισπανικό είναι από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, η Χιρόνα είναι πρωταθλήτρια συμμετέχει και στην ευρωλίγκα τι άλλο να ζητήσει κανείς?

Tο γεγονός ότι θα συναντήσεις στην ομάδα της Σπανού? θα σε βοηθήσει να εγκλιματίσεις καλυτέρα?

Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο γιατί είμαι εδώ ήδη 2 μήνες ζω μαζί τους. Δουλεύω στον ίδιο χώρο κ γνωρίζω τους ανθρώπους κ την ομάδα.

Οι στόχοι της ομάδας?

Οι στόχοι είναι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα και να συμμετάσχουμε εκ νέου στην ευρωλίγκα.

Τι κλιμα βρήκες στην ομάδα?

Είναι τόσο επαγγελματικό σε όλα που μόνο με τις 3-4 ομάδες ανδρών μπορεί να γίνει σύγκριση.  Όλοι στην ομάδα με δέχθηκαν με απίστευτο σεβασμό.

Είναι τελικά ο Έλληνας προπονητής το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του Ελληνικού μπάσκετ?

Μετά από μια διαδρομή από την Μ.Ανατολή σε επίπεδο Ισπανίας λέω ανεπιφύλακτα ναι

Πως ηταν η εμπειρία στο Ιράκ?

Ηταν ένα σχολείο ζωής, μαθαίνεις τα όρια σου σαν άνθρωπος σε συνδυασμό με επαγγελματία.

Τι  γνώμη έχεις για την τωρινή Εθνική ομάδα γυναικών? δεν ξέρω αν ειδές το πρόσφατο ματς κόντρα στη Ρωσία για τα προκριματικά του ευρωμπάσκετ?

Το είδα. Κάναμε  εξαιρετική προσπάθεια και νομίζω ότι  θα είμαστε στα τελικά. Αν μαλιστα αποφασίσουμε να προσέξουμε λίγο το γυναικείο μπάσκετ τότε  θα διακριθούμε κιόλας.