Ο Πορφύρας επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες. Ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες της επιτυχημένης πορείας του σωματείου από τον Πειραιά φέτος στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’ΕΣΚΑΝΑ ήταν αδιαμφισβήτητα ο Δημήτρης Γιαννόπουλος.

Ο 27χρονος γκαρντ εδώ και κάποια χρόνια πρωταγωνιστεί με την ομάδα του Πορφύρα στο πρωτάθλημα της Α’ΕΣΚΑΝΑ. Μετά την άνοδο της ομάδας του μίλησε στο Basketblog.gr για τη φετινή χρονιά, αλλά και για τους στόχους που θέτει τόσο η ίδια η ομάδα του Πορφύρα, όσο και ο ίδιος για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Φέτος μάλιστα ο Γιαννόπουλος είχε μετά και την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων 10,6 πόντους μ.ο., ενώ έδειξε για άλλη μια χρονιά τη δεινότητά του στα σουτ τριών πόντων καθώς σημείωσε συνολικά 33 εύστοχα τρίποντα, άρα είχε κιόλας 1,7 τρίποντα μ.ο. ανά παιχνίδι σε συνολικά 19 αγώνες που έπαιξε φέτος. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσωπική του εξέλιξη με βάση τη χρονιά φέτος με τον Πορφύρα δίπλα στον coach Λειβάδη και διευκρίνησε πως το μέλλον του προς το παρόν είναι αβέβαιο και δεν γνωρίζει εάν θα συνεχίσει και στη Γ’ Εθνική με τον Πορφύρα

Δείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννόπουλου:

Ο Πορφύρας κατάφερε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, μπορείς να μας περιγράψεις τα συναισθήματά σου για το κατόρωθμα αυτό της ομάδας σου;

«Αρχικά να πω πως μας αφήνει μια πικρία η όλη ιστορία ,αλλά είναι καλοδεχούμενη από την τελική της άποψη. Είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο που καταφέραμε να ανεβάσουμε τελικά την ομάδα (αν και μέσα από συγκυρίες)! Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα γιατί όπως προείπα θα ήταν καλύτερο να επιτευχθεί ο στόχος εντός του γηπέδου!»

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, αλλά και οι δικοί σου για την επόμενη χρονιά;

«Στόχοι του Πορφύρα είναι πάντα να πρωταγωνιστεί και είμαι βέβαιος πως θα γίνει το ίδιο και αυτή την χρόνια ,δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα είμαι στην ομάδα φέτος ,στόχοι μου είναι μια ομάδα που να υπάρχει πάνω απ’όλα οικογενειακό κλίμα και φυσικά μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει».

Θεωρείς πως ο Πορφύρας μπορούσε να καταφέρει κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ;

«Φυσικά και θα μπορούσε και έπρεπε κιόλας, κάποιες καταστάσεις δεν μας άφησαν να δείξουμε όλα όσα μπορούσαμε να κάνουμε σαν ομάδα».

Για άλλη μια χρονιά αποτέλεσες καταλυτικό παράγοντα για την ομάδα σου, πώς είδες από τη δική σου οπτική γωνία την πορεία της ομάδας σου; Είσαι ικανοποιημένος από τη δική σου επίδοση;

«Η πορεία στο τέλος μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Ναι μεν ανέβηκε εν τέλει η ομάδα ,όμως όχι όπως θέλαμε! Όσο για το άλλο ευχαριστώ τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου που με εμπιστεύτηκαν και μου έδειξαν στήριξη. Είναι τρομερό πράγμα η ομάδα σου να σε εμπιστεύεται, είχα αυτό τον ρόλο του πρωταγωνιστή και οφείλω πολλά σε πολλούς. Πιστεύω θα μπορούσα να δώσω και παραπάνω πράγματα στην ομάδα, τα οποία τελικά δεν έδωσα!».

Τέλος, πολλοί σύλλογοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, πώς βλέπεις από τη μεριά σου το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ τόσο στις εθνικές, όσο και στις τοπικές κατηγορίες;

«Το μέλλον του ελληνικού μπασκετ είναι μεγάλη κουβέντα, δυστυχώς το μπάσκετ που αγαπήσαμε έχει τελειώσει, τα πράγματα χειροτερεύουν, άνθρωποι που αγαπάνε σωματεία φεύγουν και δυστυχώς δεν πάνε τα πράγματα όπως θελουμε. Ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο στο μέλλον με περισσότερη διάθεση και αγάπη για αυτό το άθλημα»