Την Κυριακή(27/10), ο Άρης Θήβας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ένωση Ιλίου με στόχο να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα καθώς την προηγούμενη αγωνιστική πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τον Ερμή Σχηματαρίου.

Η ομάδα της Θήβας έχει ρεκόρ 1-1 στις πρώτες δύο αγωνιστικές έχοντας την καλύτερη επίθεση στο μικρό είναι αλήθεια δείγμα αγώνων που έχουμε δει έως τώρα. Μεγάλος πρωταγωνιστής και στις δύο αναμετρήσεις που έχει δώσει η ομάδα του ήταν ο Γιάννης Γκρινιάρης με τον έμπειρο «άσο» να έχει πετύχει αθροιστικά 44 πόντους μέχρι στιγμής στην κατηγορία έχοντας 22 μέσο όρο στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Ο «μπόμπερ» του Άρη Θήβας μίλησε στο basketblog.gr για τη νίκη απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου, την επιθετική ικανότητα της ομάδας του και την επικείμενη αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου που θα διεξαχθεί την Κυριακή(27/10) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής

Μεγάλη νίκη για την ομάδα σας απέναντι στο Σχηματάρι την προηγούμενη αγωνιστική, η πρώτη για φέτος. Η σκέψη σου για το αποτέλεσμα,μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα σου; 

«Είναι μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μου απέναντι σε μια ομάδα η οποία φέτος έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Σίγουρα μου έδωσε ένα κίνητρο παραπάνω αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη άσχετα με τον αντίπαλο».

Έχεις πετύχει 44 πόντους συνολικά στις δύο πρώτες αγωνιστικές αποδεικνύοντας και πάλι ότι είσαι σκόρερ… ολκής. Πως προσεγγίζει κάθε παιχνίδι και ποιος είναι τρόπος που σκέφτεται ένας σκόρερ σε έναν αγώνα;

«Πάντα προσπαθούμε να διαβάζουμε το παιχνίδι σαν ομάδα και πάνω σε αυτό προσπαθούμε να βρούμε την αδυναμία του αντιπάλου άλλες φορές θα σκοράρω εγώ άλλες φορές οι συμπαίχτες μου που είναι εξίσου καλοί σκόρερ .Το ζητούμενο είναι να κερδίζει η ομάδα είτε σκοράρω είτε όχι. Δεν είχε καμία αξία μια καλή εμφάνιση που δεν φέρνει την νίκη».

Μία ήττα στις «λεπτομέρειες» την 1η αγωνιστική, μια μεγάλη νίκη στην 2η. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος ως ομάδα;

«Οι στόχοι της ομάδας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και φυσικά να το ευχαριστιόμαστε. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό φυσικά και θέλουμε να είμαστε ψηλά και να πρωταγωνιστήσουμε .Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν και εύχομαι να είμαστε από τις ομάδες που θα έχουν κάνει την διαφορά».

Ο Άρης Θήβας παρουσιάζει επιθετική υπεροπλία, έως τώρα έχετε την καλύτερη συγκομιδή πόντων. Αυτό θα είναι φέτος το «όπλο» της ομάδας;

«Σίγουρα είμαστε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα και πολύ σωστά λες ότι έχουμε την καλύτερη συγκομιδή πόντων αλλά έχουμε όμως και την χειρότερη άμυνα.Το επιθετικό μας κομμάτι είναι το ατού μας αλλά είμαστε και μια ομάδα που μπορεί να γίνει σκληρή στην άμυνα».

Τέλος, έχετε μια εκτός έδρας αποστολή την Κυριακή. Το σχόλιο σου για την αναμέτρηση απέναντι στην Ένωση Ιλίου;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με δυο πολύ δυνατές ομάδες. Το Ίλιον είναι μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα που παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ και θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος».

 

*Πηγή φωτογραφίας Sterea Basket