«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ειλικρινά απίστευτος», απάντησε ο Έρικ Γκριν σε ερώτηση του basketblog.gr στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού ενόψει του final four της Κωνσταντινούπολης

Ακόμα ο Αμερικάνος γκαρντ των Πρωταθλητών Ελλάδας μας μίλησε για το πως προετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία σε final four, για τον στόχο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας και για τον ημιτελικό (19/5, 18:30) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

– Έρικ θέλω να μου πεις πως προετοιμάζεσαι για το πρώτο final four της καριέρας σου;

 «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι εκεί με την ομάδα μου, θεωρώ ότι είναι μία εξαιρετική εμπειρία για κάθε μπασκετμπολίστα και σίγουρα αξίζαμε να προκριθούμε».

– Μετά το τέλος του 5ου αγώνα με την Εφές, ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις για το final four;

 «Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που πήραμε την νίκη σε αυτό το ματς και την πρόκριση για το final four. Σίγουρα ήξερα ότι είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε και το καταφέραμε. Πλέον μπορούμε να διεκδικήσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική».

– Η ΤΣΣΚΑ που θα αντιμετωπίσετε στον ημιτελικό είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς, ο Ντε Κολό και ο Χριάπα. Πιστεύεις ότι εκεί έχουν κάποιο πλεονέκτημα απέναντι σας;

 «Αναμφισβήτητα η ΤΣΣΚΑ έχει καλούς παίκτες, αλλά δεν πιστεύω ότι έχει πλεονέκτημα κάπου απέναντι μας και ούτε τους φοβόμαστε. Και εμείς και αυτοί παίζουμε μπάσκετ, είμαστε παίκτες δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι στο παρκέ. Εμένα με ενδιαφέρει να παίξουμε ενωμένοι σαν ομάδα απέναντι τους και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και στο τέλος να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε».

– Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο;

 «Εννοείται ότι πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και την επόμενη ομάδα στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Αυτός είναι ο στόχος μας».

– Πες μας λίγα λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού, που είναι κοντά σας και σας στηρίζει και θα είναι δίπλα σας και στην Κωνσταντινούπολη;

 «Πιστεύω ότι έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους σε όλη την Ευρωλίγκα. Τους αγαπάμε και μας αγαπούν, δημιουργούν σε κάθε ματς στο γήπεδο μας καταπληκτική ατμόσφαιρα, ενώ μας ακολουθούν και μακριά από αυτό και μας στηρίζουν, είναι συνεχώς δίπλα μας. Μας βοηθούν και μας υποστηρίζουν ειλικρινά, είναι απίστευτοι».