Η αξία του Γιάννη Αθηναΐου είναι γνωστή και μη εξαιρεταία. Ο Έλληνας γκαρντ στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό απέδειξε για ακόμα μια φορά τα… φονικά του ένστικτα πυροβολώντας έξω από τα 6,75 αμέσως μόλις μπήκε στο παρκέ, δικαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο, που τον «έντυσε» στα ερυθρόλευκα στην αρχή της σεζόν. Παρόλα αυτά τον Γιάννη δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, παρα μόνο να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί την ομάδα να κερδίζει.

Ο διεθνής πλέι-μέικερ μιλάει στο basketblog.gr και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη μετά το μεγάλο «ντέρμπι» κόντρα στον Παναθηναϊκό που βρήκε τον Ολυμπιακό να επικρατεί με +14, 80-66, αναλύοντας την σημασία της νίκης των «ερυθρόλευκων» και λέγοντας πως η ομάδα του πρέπει να κρατήσει το πάθος που έδειξε, όπως και την συγκέντρωση. Τέλος μιλώντας για τον κόσμο των Πειραιωτών απλά… έσταξε μέλι!

-Ποιο ήταν το κλειδί για την σημερινή νίκη;

«Το κλειδί ήταν το ξεκίνημα μας στο παιχνίδι, όπου καταφέραμε να βρούμε λύσεις στην άμυνα και στην επίθεση και στη συνέχεια το γεγονός ότι κρατήσαμε την ψυχραιμία μας την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του».

-Την στιγμή της αντεπίθεσης ανησυχήσατε καθόλου;

«Κοίτα το ξέραμε πως κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει. Δεν γινόταν να κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά. Αυτό που θέλαμε ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, πράγμα που καταφέραμε και φτάσαμε στην νίκη».

-Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για εσάς αν αναλογιστεί κανείς πως έρχεστε από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα;

«Θέλαμε να αντιδράσουμε και το ντέρμπι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι μετά από δύο άσχημα για εμάς αποτελέσματα και τελικά καταφέραμε αυτό που θέλαμε».

-Έπαιξαν ρόλο και οι δύο ήττες στην αρχή της χρονιάς; Θέλατε να δείξετε πράγματα στο παρκέ;

«Πάντα θέλεις να δείχνεις πράγματα. Όσες νίκες και όσες ήττες και αν έχεις, το γεγονός ότι απέναντι σου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σε πεισμώνει και σε κάνει να θες να κάνεις πράγματα. Εμείς είχαμε στο μυαλό μας ότι θέλουμε να πάρουμε την διαφορά, γιατί ξέραμε ότι εκεί θα παιζόταν η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Αυτό ήταν που θέλαμε, να κερδίσουμε και να πάρουμε την διαφορά».

-Μπορεί αυτό το παιχνίδι να είναι μια ευκαιρία ανάκαμψης για την συνέχεια μετά τα άσχημα αποτελέσματα;

«Εμείς θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό, το πάθος μας και τη συγκέντρωση μας από την αρχή του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως με δουλειά, που ήδη δουλεύουμε πολύ σκληρά, τα αποτελέσματα θα έρθουν».

-Πόσο σημαντικό είναι να μπαίνεις σε ένα γήπεδο που πραγματικά «φλαιγότανε»;

«Πολύ σημαντικό. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρουμε ποιος είναι, ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς και θεωρώ πως δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτόν. Ξέρουμε πως θα είναι κάθε φορά εκεί για εμάς, για να μας βγάλει από την δύσκολη θέση, και χρωστάμε σε όλο τον κόσμο ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι χωρίς την ώθηση από τον κόσμο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής».

-Είσαι κάτι σαν το κρυφό χαρτί του Ολυμπιακού; Σήμερα μόλις μπήκες σκόραρες δύο τρίποντα και έκανες τους πάντες να αισθανθούν σε εκείνο το σημείο πιο άνετα.

«Ντάξει δεν θέλω να μιλάω για μένα. Το μόνο που θέλω είναι να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου, είτε με τα σουτ μου, είτε με την άμυνα είτε με την οργάνωση. Γενικά ότι μου ζητήσει ο προπονητής προσπαθώ να το κάνω κάθε φορά».