Η media day του Ολυμπιακού για την νέα Ευρωλίγκα έγινε σήμερα (27/9) στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όπου οι παίκτες της ομάδας και οι προπονητές φωτογραφήθηκαν και μίλησαν στο σάιτ της διοργάνωσης, αλλά και σε εκπροσώπους του τύπου. 

Ο νεαρός διεθνής φόργουορντ των Πρωταθλητών Ελλάδας, Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο basketblog.gr για την προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια. Επίσης αναφέρθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη το οποίο θεωρεί «δάσκαλο» και για το ρόλο του στην ομάδα, ενώ τόνισε και την αγάπη που νιώθει για την Εθνική Ελλάδας. Επίσης έκλεισε τις δηλώσεις του στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά.

Δημήτρη καλησπέρα, πες μου πως πάει η προετοιμασία και τα φιλικά μέχρι στιγμής για την ομάδα;

«Νομίζω πως μέχρι στιγμής η προετοιμασία που κάνουμε είναι πολύ καλή. Πιστεύω όλα τα παιδιά ειδικά στο βουνό δουλέψαμε πολύ καλά, παίξαμε σιγά σιγά μερικά φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Α1 και μετά με ομάδες της Ευρωλίγκα. Μέχρι στιγμής είχαμε παίξει αρκετά καλά μέχρι το παιχνίδι με την Εφές που εμφανιστήκαμε πολύ κουρασμένοι, μάλλον επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε 2 παιχνίδια σε τρεις μέρες. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί και η Εφές ήταν στην ίδια κατάσταση, αλλά σε μία γενική εικόνα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω σαν ομάδα και ο καθένας ατομικά για να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα της σεζόν».

Φέτος θεωρείς ότι ο ρόλος σου έχει αναβαθμιστεί στην ομάδα, αναφέρομαι σε αυτό γιατί εσύ και ο Ιωάννης (Παπαπέτρου) είστε ξεκάθαρα μαζί με τον Πρίντεζη στη θέση «4» και εσύ παίζεις συχνά και στο «5» ;

«Η περυσινή σεζόν ήταν πολύ βοηθητική για εμένα, γιατί ήταν μία σεζόν που με στήριξε ο προπονητής και η ομάδα. Και ήμουν και το καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα όπου ήμουν στη βασική πεντάδα κάτι που έδωσε εμπειρίες στο τρόπο του παιχνιδιού μου και φέτος νιώθω πανέτοιμος να κάνω το βήμα παραπάνω και θα το κάνω».

Τώρα που είπες Εθνική ομάδα, πως είναι για ένα παίκτη να περνάει όλο το καλοκαίρι με την Εθνική που δεν κατάφερε να προκριθεί στο Ρίο και αμέσως μετά από λίγη ξεκούραση να ξεκινάει προετοιμασία για τη νέα σεζόν;

«Προσωπικά για εμένα κάθε καλοκαίρι στην Εθνική είναι χαρά και ευχαρίστηση και αποτελεί μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς της χώρα σου. Λυπάμαι που φέτος δεν τα καταφέραμε και ελπίζω του χρόνου να έχουμε μία δυνατή ομάδα και να καταφέρουμε να φτάσουμε ξανά ψηλά γιατί το χρειαζόμαστε».

Τον Γιώργο Πρίντεζη τον βλέπεις σαν τον «δάσκαλο» σου στη θέση «4» ;

«Να είμαι μαζί με τον Γιώργο είναι κάτι πολύ σημαντικό, για εμένα είναι το καλύτερο τεσσάρι στην Ευρώπη και πραγματικά πιστεύω ότι τον βοηθάω παίζοντας σκληρές άμυνες στην προπόνηση και αυτός μου μαθαίνει διάφορες κινήσεις και την νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας τοπ αθλητής. Σίγουρα αποτελεί «δάσκαλο» για εμένα γιατί παίζουμε στην ίδια θέση και ουσιαστικά παίζω πίσω του».

Αν σου έλεγε κάποιος ότι η σεζόν που ξεκινάει τώρα τελείωσε και ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά απέτυχε στην Ευρωλίγκα γιατί δεν κατάφερε να φτάσει στο final four θα το άκουγες ευχάριστα η δυσάρεστα αυτό;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω με τον αν, το θέμα είναι ζήσεις τα παιχνίδια και τις στιγμές. Εμείς κάθε χρόνο έχουμε τρεις στόχους και σίγουρα δεν μας αρκεί μόνο το Πρωτάθλημα, γιατί αν ήμασταν εδώ μόνο για το Πρωτάθλημα δεν θα είχε νόημα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε και τους τρεις μας στόχους. Να βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και να έχουμε μοναδικό μας στόχο να νικάμε».

Και μία τελευταία ερώτηση, θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού μας έχει στηρίξει όσα χρόνια είμαι εγώ στην ομάδα και σε καλά και σε κακά αποτελέσματα, το μόνο που θέλω να τους πω είναι ότι τους χρειαζόμαστε κοντά μας και τους θέλουμε δίπλα μας σε όλα τα εντός έδρας ματς φέτος γιατί είναι πολύ σημαντικά όλα τα παιχνίδια. Να είναι σίγουροι ότι σε όλα τα ματς θα δίνουμε το 100% είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε για να τους κάνουμε χαρούμενους και να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».