Ένας «ψυχωμένος» Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση έριξε στο «καναβάτσο» την Εφές Ανατολού των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Στράτου Περπέρογλου εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα play – offs της Ευρωλίγκα για δέκατη σερί χρονιά!

Οι Πειραιώτες μπορεί να αγωνίστηκαν στον αγώνα χωρίς τον μεγάλο τους ηγέτη, Βασίλη Σπανούλη αλλά και τον έτερο τους σούτινγκ γκαρντ, Κώστα Σλούκα (υπενθυμίζουμε πως παραμένουν από καιρό εκτός οι Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλης) αλλά έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους ως ΟΜΑΔΑ καταφέρνοντας να καλύψουν τα προβλήματα τους.

Άλλωστε, οι απουσίες χτίζουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας και τον «ατσαλώνουν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Basketblog.gr και τον Παναγιώτη Τσερπέ.

Παράλληλα, ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε την δική του απάντηση σε όσους είχαν «διαγράψει» τον Ολυμπιακό από το χθεσινό (26/3) παιχνίδι, αναφέρθηκε στον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Στράτο Περπέρογλου αλλά και τον επερχόμενο «τελικό» για το πλεονέκτημα έδρας με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα.

Αναλυτικά:

– Καταρχήν, συγχαρητήρια Δημήτρη, πετύχατε μια σπουδαία νίκη παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Με την απόδοση σας η επικράτηση έμοιαζε εύκολη στο τέλος, εξ’ ου και η διαφορά των 11 πόντων, ήταν όντως τόσο εύκολο;

«Όχι, το παιχνίδι ήταν δύσκολο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Πήγαιναν δυνατά στα επιθετικά ριμπάουντ και γενικά σε όλες τις φάσεις. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση μέσα από την άμυνα μας και πετύχαμε 51 πόντους με αποτέλεσμα, να κάνουμε το ματς να μοιάζει πιο εύκολο στο τέλος.»

– Τελικά ισχύει αυτό που λένε πως, «οι απουσίες συσπειρώνουν μια ομάδα»;

«Σίγουρα, οι μεγάλες απουσίες «ατσαλώνουν» τον χαρακτήρα της ομάδας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον σημερινό (26/3) αγώνα.»

– Την προηγούμενη αγωνιστική στην Ισπανία, ηττηθήκατε στο τελευταίο σουτ, σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά κλειστό, όπως το σημερινό (26/3) χάνοντας αρκετές ευκαιρίες στο τέλος για να φύγετε με το «διπλό». Αντίθετα, απόψε παρουσιαστήκατε πιο αποφασιστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο σκοράροντας 33 πόντους. Τι άλλαξε μέσα σε μια εβδομάδα;

«Εντάξει, δεν είναι κάτι που άλλαξε απλώς μπήκαν κάποια ελεύθερα σουτ, τα οποία δεν βάλαμε με την Κάχα και συνεχίζοντας να παίζουμε καλή άμυνα φτάσαμε στο θετικό για εμάς αποτέλεσμα. Αυτό είναι όλο, δεν άλλαξε κάτι.»

– Όπως ανέφερες προηγουμένως, πετύχατε 51 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, δεδομένων των απουσιών των Σπανούλη και Σλούκα που αποτελούν τα πρώτα «βιολιά» της ομάδας στο εκτελεστικό και δημιουργικό κομμάτι. Πως το εξηγείς αυτό;

«Κοίτα, όταν λείπουν δύο τόσο ποιοτικοί παίκτες καλούνται κάποιοι άλλοι να αναλάβουν περισσότερους ρόλους τόσο στο εκτελεστικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Έτσι, λοιπόν, καταφέραμε να σκοράρουμε τόσους πόντους σε ένα ημίχρονο.»

– Η ομάδα προερχόταν από δύο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και είναι «λαβωμένη» από τους τραυματισμούς. Πολλοί είχαν σπεύσει να σας «ξεγράψουν» από τον αποψινό (26/3) αγώνα. Σας έδωσε αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσετε το κάτι παραπάνω;

«Σίγουρα, είχαμε κάποιο επιπλέον κίνητρο. Εμείς σαν παίκτες δεν πιστεύαμε ότι θα χάσουμε αυτό το ματς. Πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε και αυτό κάναμε!»

– Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έλειψε καιρό από κοντά σας αλλά είδαμε πως σήμερα (26/3) δήλωσε βροντερό «παρών» πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση. Ένα παιδί που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς δείχνει να ξαναβρίσκει τα πατήματα του.  Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον σύλλογο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ιωάννη, έκανε μια τρομερή εμφάνιση μετά από τον τραυματισμό του. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός για τον σύλλογο γιατί τον χρειάζεται, όπως χρειάζεται όλους τους παίκτες.»

– Ο Στράτος Περπέρογλου πραγματοποίησε και αυτός σπουδαία εμφάνιση όντας ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης για την Τουρκική ομάδα. Τελικά, είναι προτιμότερο να τον έχετε αντίπαλο ή μαζί σας;

«Εντάξει, κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε καλή μέρα σε ορισμένα παιχνίδια, κάποιοι άλλοι όχι. Έτυχε ο Στράτος να είναι σε καλή μέρα σήμερα (26/3) και σκόραρε κάποιους πόντους.»

– Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους «8» και τώρα πηγαίνετε στην Μόσχα να αντιμετωπίσετε την ΤΣΣΚΑ για το πλεονέκτημα έδρας. Μπορεί η ομάδα να κάνει το μεγάλο «διπλό»;

«Θα παλέψουμε για το καλύτερο.»