Οι στιγμές που πέρασε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο και τη διπλή εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε εκεί, μπορεί να ήταν και οι δυσκολότερες στη ζωή του. Πλέον, όμως, η καριέρα του τον βρίσκει στην ομάδα της Νέας Κηφισιάς, με την οποία θέλει να πραγματοποιήσει πολλές επιτυχίες. Ο Δημήτρης Μαυροειδής, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», μιλάει για την καινούργια του ομάδα, τις φιλοδοξίες της για το μέλλον, καθώς και για τον εαυτό του ως μέρος του συνόλου του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη του πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»:

«Μετά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που ταλαιπωρήθηκα από τους συνεχόμενους τραυματισμούς, νομίζω πως για πολλούς λόγους η Κηφισιά είναι η ομάδα που θα μου δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψω στο επίπεδο που βρισκόμουν. Η μεγάλη στήριξη της διοίκησης, η υπομονή του τεχνικού τιμ, το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών, είναι μερικοί από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω εδώ. Πρόκειται, δηλαδή, για μία σοβαρή ομάδα και δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή για μένα αυτήν τη στιγμή».

«Οι περισσότεροι Έλληνες, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, θέλουν να έρθουν στην Κηφισιά. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι η ομάδα είναι νοικοκυρεμένη, η διοίκηση είναι σωστή απέναντι σε κάθε παίκτη και δεν αργεί στις πληρωμές της, δεν είναι καθόλου πιεστική και προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να αγωνιστείς».

«Νομίζω πως ο Ολυμπιακός παραμένει ακόμη σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό που κάνει μία καινούργια αρχή με νέους παίκτες. Η διαφορά παραμένει μεγάλη, αν και με τις προσθήκες που έχουμε κάνει πιστεύουμε ότι μπορούμε να «χτυπήσουμε» μερικά παιχνίδια απέναντί τους. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό, και αν αποκτήσουμε «χημεία» μεταξύ μας, νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα σε σχέση με πέρυσι».

«Θα θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό και να αντιμετωπίσουμε κάποιον από τους δύο. Από εκεί και πέρα, πρόκειται για μονό παιχνίδι, στο οποίο μπορεί να συμβούν τα πάντα, άρα γιατί να μη διεκδικήσουμε την νίκη και την κατάκτηση του τίτλου; Μπορεί για εμάς να είναι πολύ δύσκολη και να ισοδυναμεί μάλλον με θαύμα η κατάκτηση ενός τίτλου, όπως του Κυπέλλου, όμως δε μιλάμε και για κάτι απίθανο».

«Δεν είναι τόσο πολύ ότι η πέμπτη θέση μας έχει ανοίξει την όρεξη. Απλά, έτσι σκέφτονται και σχεδιάζουν οι ομάδες που έχουν υγεία, πλάνο και οργάνωση. Πέρυσι τερματίσαμε πέμπτοι, φέτος η λογική λέει να θέλουμε να τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι στο πρωτάθλημα και να έχουμε μεγαλύτερες βλέψεις στο Κύπελλο».

«Το πιο σημαντικό από όλα, για μένα, είναι να είμαι υγιής και να δουλέψω σωστά με το πόδι μου. Μόνο έτσι θα μπορέσω κι εγώ να συμβάλω στην φετινή προσπάθεια, βοηθώντας αρχικά την ομάδα και ύστερα τον εαυτό μου. Εγώ είμαι τέτοιος παίκτης, που πρώτα δηλαδή αγωνίζεται για το σύνολο, και που μετά φτάνει πιο ψηλά σε προσωπικό επίπεδο χάρη στις επιτυχίες που αυτό πραγματοποιεί».  

«Οι τραυματισμοί που είχα είναι κάτι που θέλω να ξεχάσω και, ύστερα, να κοιτάξω μπροστά. Εννοείται πως ήταν πολύ δύσκολες εκείνες οι στιγμές. Ειδικά όταν μετά την πρώτη εγχείρηση δε βελτιώθηκε η κατάσταση και αναγκάστηκα να κάνω και δεύτερη, ήταν η στιγμή που αναρωτήθηκα «Γιατί σε μένα;»! Όμως, αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή και, απλώς, συνεχίζουμε»!