Ο Διονύσης Καπινιάρης αποτελεί έναν από τους παίκτες που συνεχίζει να προοδεύει αποτελώντας ένα σημαντικό περιφερειακό παίκτη για κάθε προπονητή. Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από την περσινή του σεζόν στην Κύμη με την οποία πανηγύρισε την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία, βρήκε τη νέα μπασκετική του «στέγη» στην Ένωση Ιλίου, και αποδείχθηκε καθοριστικός στην μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της ομάδας του, η οποία επικράτησε του Πανιωνίου με 55-54.

Ο Καπινιάρης  μίλησε στο basketblog.gr για την μεγάλη νίκη απέναντι στους «κυανέρθους», ενώ ήταν ο παίκτης που με τρία τρίποντα που πέτυχε γύρισε το παιχνίδι, ενώ με το τελευταίο του σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο ίδιος τονίζει ότι η εν λόγω επιτυχία ανέβασε ψυχολογικά τον ίδιο και τους συμπαίκτες του μετά την αναπάντεχη ήττα στο Λίντο από τον Εργοτέλη, ενώ αναφορικά με την απόδοση του, απλά ανέφερε ότι βρήκε ρυθμό μετά το πρώτο εύστοχο τρίποντο:

«Ήταν πολύ σημαντικό που αφήσαμε γρήγορα πίσω το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, γιατί ο τρόπος με το οποίο χάσαμε μας επηρέασε αρκετά ψυχολογικά, και ξέραμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο θέλαμε να κερδίσουμε. Έτσι, αυτή η νίκη μας δίνει δύναμη για την συνέχεια και μας ανεβάζει ψυχολογικά για να δούμε πιο αισιόδοξα την συνέχεια».

Αναφορικά με την δική του απόδοση ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουνα καλός στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος βρήκα ρυθμό μετά το πρώτο τρίποντο, και έτσι πήρα την ευθύνη και στις επόμενες επιθέσεις», ενώ αναφορικά με τους στόχους την Ένωσης ανέφερε: «Για να είμαστε ρεαλιστές, στόχος είναι η παραμονή και δεν σκεφτόμαστε τίποτα περισσότερο. Θέλουμε να σωθούμε γρήγορα και μετά να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία».

Τέλος, αναφορικά με το επίπεδο του πρωταθλήματος ανέφερε: «Πραγματικά γίνεται φοβερό πρωτάθλημα. Βλέπουμε σε κάθε αγωνιστική πολλά παιχνίδια να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Γίνεται αμφίρροπο πρωτάθλημα και πιστεύω πως θα γίνουν μεγάλες μάχες, και όσο αφορά την άνοδο και όσο αφορά την παραμονή. Για εμάς εδώ στο Ίλιον είναι πολύ σημαντικό το γεγονός που ο Δήμος και ο κόσμος έχουν αγκαλιάσει την ομάδα, και σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο είναι γεμάτο. Και αυτό ξεκινάει από την διοίκηση που δημιουργεί τρομερές συνθήκες για την εποχή, και είναι απόλυτα υγείες σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές μας, και δε τον Τάκη Πανούλια».