Μετά τον Μαρκίζ Χέινς, αποτέλεσε το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα που θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού, εν όψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, με το τρίτο να ανακοινώνεται σήμερα (19/2) και τον Βινς Χάντερ να προστίθεται στην φρόντ-λάιν της ομάδας. Ήδη κόντρα στον Αρκαδικό, έδειξε ένα καλό πρώτο «δείγμα» των δυνατοτήτων του, έχοντας 10 πόντους και δύο ασίστ, με 4 κερδισμένα φάουλ σε 22 λεπτά συμμετοχής, όπου παράλληλα διακρίθηκε για την εξαιρετικά πιεστική του άμυνα πάνω στους αντιπάλους του.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς, μίλησε στο Basketblog.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις αγωνιζόμενος για τους «πράσινους», ενώ έθεσε εαυτόν, διαθέσιμο για ό,τι του ζητήσει ο προπονητής του. Πολλοί, ασφαλώς, περιμένουν το τι μπορεί να προσφέρει στους κρίσιμους αγώνες της Ευρωλίγκα, αρχής γενομένης στο σπουδαίο ματς της προσεχούς Πέμπτης (25/2) με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, μην κρύβοντας πάντως το… λίγο του άγχος για το γεγονός ότι θα κληθεί να ανταποκριθεί σε ένα κοινό 20.000 ατόμων που θα έχουν στραμμένα πάνω του, τα βλέμματά τους.

Έλιοτ, αγωνίστηκες για πρώτη φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Οι εντυπώσεις από το πρώτο παιχνίδι μου ήταν πολύ καλές. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό για μένα. Είχα την ευκαιρία να δω στην πράξη τα αμυντικά και επιθετικά plays της ομάδας και σε ποιους τομείς μπορώ να προσφέρω. Ηταν ωραία και νιώθω άνετα στο νέο μου περιβάλλον, έστω κι αν είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού μόλις λίγες μέρες».

Είσαι καλύτερος ως σουτέρ, ή ως πασέρ;

«Εξαρτάται από την περίπτωση. Κάποιες φορές υπάρχουν οι προϋποθέσεις να σουτάρω και κάποιες άλλες η κατάσταση επιτάσσει την πάσα ή να ακολουθήσει πικ εν ρολ. Μπορώ να σκοράρω και ο προπονητής μου επισήμανε πως όταν είμαι ελεύθερος να δοκιμάζω το σουτ, αλλά και να είμαι σκληρός στην άμυνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Τι μπορεί να προσφέρει ο Έλιοτ Ουίλιαμς στον Παναθηναϊκό;

«Μπορώ να μαρκάρω ακόμα και παίκτες μεγαλύτερους από εμένα σε μέγεθος, σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Επιθετικά μπορώ να δημιουργήσω ρήγματα και να σκοράρω. Θέλω να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής».

Ο προπονητής σου σε χρησιμοποίησε σε κοντά σχήματα, όπου έπαιξες στο «2» και το «3». Μπορείς, δηλαδή, να παίξεις και ως οργανωτής;

«Επαιζα πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ, αλλά και στη θέση 2 και στην άμυνα μπορούσα να μαρκάρω τον αντίπαλο πλέι μέικερ».

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, μπορεί να γνωρίζουν ότι υπάρχει πρώτα ένα ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά περιμένουν σίγουρα τον πρώτο σου αγώνα στην Ευρωλίγκα, με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε. Εσύ θα είσαι έτοιμος, με 20.000 φιλάθλους να σε παρακολουθούν;

 «Ασφαλώς θα είμαι έτοιμος. Από τη στιγμή που είμαι εδώ, θα είμαι έτοιμος. Για τον κόσμο έχω ακούσει πολλά. Είναι εκπληκτικά αυτά που έχω ακούσει και περιμένω να τους δω. Στο κολλέγιο έπαιζα σε γεμάτα γήπεδα με ενθουσιώδη κόσμο που, αλλά εδώ είναι αλλιώς. Υπάρχει… τρέλα. Εχω δει βίντεο με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, τα συνθήματα, τα καπνογόνα… Να πω την αλήθεια έχω λίγο άγχος για όλο αυτό (γέλια)».