Η ΑΕΚ πραγματοποίησε πολύ ενθαρρυντικές εμφανίσεις στην περσινή επάνοδο της στην Basket League, με τους ανθρώπους της ομάδας να αισιοδοξούν για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια στην φετινή σεζόν. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά με τα χρώματα της “Ένωσης”. Ο Έλληνας σέντερ έκανε την πιο ώριμη χρονιά στην καριέρα του(6.6 πόντους,4.7 ριμπάουντ), εξαργυρώνοντας μάλιστα τις καλές του εμφανίσεις με την κλήση του στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ο 25χρονος σέντερ εμφανίζεται χρόνο με τον χρόνο και πιο βελτιωμένος, με τον προπονητή της ομάδας, Ντράγκαν Σάκοτα, να βασίζει πολλά πάνω του και για την φετινή χρονιά, τόσο στην προσπάθεια της ομάδας για είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος, όσο και στην επάνοδο του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την συμμετοχή στο Eurocup.

Με αφορμή την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ΑΕΚ σε Basket League και Κύπελλο Ελλάδας, ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στο Basketblog.gr για την νέα χρονιά που ξεκινάει, τους στόχους της ομάδας σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, αλλά και για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

Συνέντευξη στον Δημοσθένη Παπαδημητρίου

Ζήση, η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου βρίσκεται πολύ κοντά. Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σας γι’ αυτή την νέα χρονιά;

Η φιλοδοξία μας είναι να πετύχουμε κάτι περισσότερο απ’ αυτό που πετύχαμε πέρυσι. Στο μυαλό όλων είναι να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Αυτό θέλουμε να συνοδευτεί και με μια καλή πορεία στην Ευρώπη και το Eurocup, όπου θα θέλαμε να μπορέσουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Η ομάδα πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε “εντυπωσιακή” εμφάνιση απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο, όπως η Εφές Αναντολού. Η εικόνα της ομάδας γέμισε με αισιοδοξία τον κόσμο. Τί κρατάτε από αυτό το παιχνίδι;

Aυτό που κρατάμε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η αντίδραση που είχαμε μετά το φιλικό τουρνουά στο Ρέθυμνο, όπου δεν παρουσιαστήκαμε όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε. Παρά τις απουσίες που είχαμε, βγάλαμε επιθετικότητα και πολύ ενέργεια στην άμυνα μας. Θεωρώ πως η Εφές είναι όντως μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, όμως και εμείς από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά. Κρατάμε την πολύ καλή άμυνα και την ενέργεια που βγάλαμε μέσα στο παιχνίδι.

Την Τετάρτη(7/10, 19.30, Nick Galis Hall) ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της ομάδας για το Κύπελλο Ελλάδας, με την δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον Άρη. Είστε έτοιμοι;

Σίγουρα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Θεωρώ πως είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι μέσα στις επόμενες μέρες που μας απομένουν για να προετοιμαστούμε και να εμφανιστούμε όπως πρέπει για το παιχνίδι. Είναι ένα επικίνδυνο ματς, καθώς είναι και νοκ-άουτ. Μόνο αδιάφορους δεν μας αφήνει η αναμέτρηση. Έχουμε κίνητρο.

Ήσουν στην ομάδα και την περσινή χρονιά. Πιστεύεις ότι η φετινή “έκδοση” της ΑΕΚ είναι ακόμη πιο βελτιωμένη;

Ναι, θεωρώ πως φέτος θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι από την περασμένη σεζόν. Οι προσθετικές κινήσεις που έγιναν είναι καλύτερες, έχουμε κάποιες ατυχίες αυτή την στιγμή, όμως παρόλα αυτά πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ πως, παρά τους τραυματισμούς και τις “κακοδαιμονίες”, η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις σου την περσινή χρονιά οδήγησαν και στην κλήση σου στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ήταν η δεύτερη κλήση σου μετά το 2012, όταν και είχες κληθεί από τον Ηλία Ζούρο για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Πώς ένιωσες;

Σίγουρα ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Είναι κάτι που περίμενα καιρό. Ήμουν άτυχος γιατί είχα έναν μικροτραυματισμό που μου κόστισε την συνέχεια, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που με νοιάζει είναι να συνεχίσω και να καταφέρω να καθιερωθώ στην Εθνική ομάδα.