Η Γεωργία είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού λίγο πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ. Μία ομάδα που συνδυάζει το ατομικό ταλέντο με το ομαδικό παιχνίδι και μετράει συνεχόμενες νίκες μέχρι στιγμής στα φιλικά που έχει δώσει, ενώ μέχρι στιγμής είναι και η μοναδική αήττητη ομάδα στο Τουρνουά Ακρόπολις που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια στην φετινή Γεωργία είναι ότι είναι… ελληνική. Για την ακρίβεια ο αρχιτέκτονας της είναι Έλληνας, μιας και τις τύχες της ομάδας έχει αναλάβει ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ρόστερ, το οποίο έχει ως αρχή την άμυνα, αλλά και τις στοχευμένες επιθέσεις.

Για τους στόχους της Εθνικής Γεωργίας αλλά και το φετινό Ευρωμπάσκετ μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Ζούρος, αποκλειστικά στο basketblog.gr.

·        Πώς νιώθετε που μετά από δύο συνεχόμενους αγώνες στο τουρνουά καταφέρατε να πάρετε δύο νίκες;

«Αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένα μέρη του παιχνιδιού. Παίζουμε πολύ καλύτερη άμυνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από τη διάθεση των παικτών όσο και από τις συνεργασίες τους και νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Η νίκη δεν μετράει τώρα, θα μετρήσει η νίκη στο Ευρωμπάσκετ γιατί είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε διάστημα 7 ημερών σε 5 αγώνες».

·        Κατά τη διάρκεια του αγώνα φάνηκε από τους παίκτες σας να υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός για τον τρόπο που κυλούσε το παιχνίδι. Πιστεύετε ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα πρέπει να διατηρηθεί και στο Ευρωμπάσκετ ή θα πρέπει να τον κατευνάσετε;

«Όχι θεωρώ ότι είμαστε ΟΜΑΔΑ, μπορεί κάποιοι να μη μας υπολογίζουν γιατί δεν έχουμε τους τόσο ποιοτικούς παίκτες που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτό που μετράει όμως είναι η ομαδική δουλειά, το πώς συμπαραστέκεται ο ένας στον άλλο, και το πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος ακόμα και χωρίς να έχει αγωνιστεί στον αγώνα. Αυτό είναι το θετικό που πρέπει να κρατήσουμε, όμως το αρνητικό είναι ότι αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι της ομάδας και αρχίζει να υπάρχει κούραση».

·        Σε μια βδομάδα αρχίζει το φετινό Ευρωμπάσκετ, πόσο ψηλά πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η Εθνική Γεωργίας;

«Αν η ομάδα περάσει στον επόμενο γύρο θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από κει και πέρα θα δούμε. Το να περάσεις είναι το πιο δύσκολο και ειδικά για μια ομάδα σαν εμάς που δεν έχουμε πολύ μεγάλη περιστροφή παικτών και έχουμε τρεις πολύ σημαντικές απουσίες που ανέβαζαν το επίπεδο μας και έδιναν ανάσες και στα υπόλοιπα παιδιά».

·        Αναφερθήκατε πριν στην εικόνα που έχουν οι άλλες ομάδες για την Γεωργία, ξεκινώντας ως αουτσάιντερ θεωρητικά, πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στη συνέχεια;

«Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η φιλοσοφία. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει μία πολύ σκληρή άμυνα, να είναι σοβαρή σαν ομάδα και να προσπαθεί να παίξει όσο το δυνατό καλύτερα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν είμαστε από τις ομάδες που έχουμε υψηλούς στόχους, αλλά στόχος μας είναι να βρεθούμε στην Κωνσταντινούπολη και αν το πετύχουμε θα είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι».

·        Το τουρνουά Ακρόπολις και τα υπόλοιπα τουρνουά αυτής της περιόδου λειτουργούν σαν ένα καλό scouting για τις αντίπαλες ομάδες, έχετε αντιμετωπίσει την Ελλάδα και τη Σερβία, πώς βλέπετε να πηγαίνουν στη διοργάνωση;

«Αυτές οι δύο ομάδες θα πάνε πάρα πολύ ψηλά. Εμείς δεν κάνουμε scouting σε αυτούς, εμείς έχουμε θα έλεγα μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική. Η Σερβία, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι ομάδες που κυνηγάνε μετάλλια, ενώ εμείς την πρόκριση. Έχουμε κάνει κάποιες καλές νίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το Ευρωμπάσκετ».