«Καταπληκτικός ο κόσμος του Ολυμπιακού τον ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη του» απάντησε η Ζωή Δημητράκου σε ερώτηση του basketblog λίγα λεπτά μετά την λήξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 103-68 απέναντι στον Πανιώνιο. Η 30χρονη διεθνής φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» ήταν πολύ καλή στον αγώνα και βοήθησε την ομάδα της έχοντας 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 μπλοκ σε 20 λεπτά συμμετοχής.

 Ακόμα η Δημητράκου μας μίλησε για την διαφορά του τελικού με τον ημιτελικό, τον στόχο της ομάδας για το Πρωτάθλημα, την επιλογή της το καλοκαίρι να γυρίσει στην Ελλάδα και να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», αλλά και για το φαινόμενο της βίας στο γήπεδα.

-Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, πως έζησες το παιχνίδι;

 «Ευχαριστούμε πολύ, ξέραμε ότι υπήρχε διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά πραγματικά εμείς δώσαμε και την ψυχή μας και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα με την κατάκτηση του Κυπέλλου».

– Φάνηκε ότι δυσκολευτήκατε λίγο περισσότερο στον ημιτελικό παρά στο σημερινό ματς, ίσως έφταιγε ότι είχατε το άγχος για την πρόκριση;

 «Μπορεί να ήταν και το άγχος στον ημιτελικό, πάντως σήμερα φάνηκε ότι είχαμε περισσότερη διάθεση για αυτό ήρθε η συγκεκριμένη διαφορά στο τελικό σκορ». 

– Πλέον επόμενος στόχος του Ολυμπιακού είναι το Πρωτάθλημα, ώστε να κάνετε το double;

 «Ναι θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το φετινό Πρωτάθλημα και να κάνουμε double, ώστε να φύγουμε όλοι ευχαριστημένοι στο τέλος της σεζόν και να κάνουμε χαρούμενες διακοπές».

– Θεωρείς ότι δικαιώθηκες με την επιλογή σου το καλοκαίρι να έρθεις στον Ολυμπιακό έτσι όπως εξελίσσεται η φετινή σεζόν;

 «Στον Ολυμπιακό ήρθα το καλοκαίρι για προσωπικούς λόγους και για αυτό επέστρεψα στην Ελλάδα, αλλά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου και ειδικά όταν κατακτάς τρόπαια είτε Κύπελλο είναι αυτό είτε Πρωτάθλημα νιώθεις ευγνωμοσύνη και χαρά».

– Ο κόσμος της ομάδας είναι συνεχώς δίπλα σας και σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, το είδαμε και σήμερα αυτό πες μας πως αισθάνεστε εσείς για αυτό;

 «Είναι καταπληκτικό αυτό που κάνει ο κόσμος του Ολυμπιακού, το έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι είναι ο 6ος παίκτης μας και σε άλλα παιχνίδια που ήταν δύσκολα για εμάς έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και τον ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη του».

– Είδαμε και σήμερα πάλι μία μικρή διακοπή στον τελικό ύστερα από κάποια επεισόδια, πως πιστεύετε σαν επαγγελματίες αθλήτριες ότι μπορεί να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, με την μάστιγα της βίας στα ελληνικά γήπεδα;

 «Τώρα αυτή είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, εγώ πιστεύω ότι ξεκινάει από την παιδεία που έχει ένας λαός και ίσως η δική μας παιδεία σε αυτό το θέμα δεν είναι και η καλύτερη. Ο φανατισμός και οι υπερβολές ποτέ δεν είναι καλές, αλλά νομίζω σήμερα ότι δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα στο γήπεδο».