Το Αιγάλεω μετά από μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θέλει να ζήσει μία ανάλογη χρονιά, στην επιστροφή της ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα.

Το «Σίτι» έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη φετινή σεζόν, με την διοίκηση του συλλόγου να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ που θα πρωταγωνιστεί και θα μπορέσει να διεκδικήσει με άνεση το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι άνθρωποι της ομάδας των δυτικών προαστίων αποφάσισαν να δώσουν τα… κλειδιά στον Παναγιώτη Ζωντό, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά την κατηγορία και μπορεί με το κοουτσάρισμα του να δώσει τις απαραίτητες λύσεις.

Ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στο basketblog.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την συμφωνία με το Αιγάλεω, ενώ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως αν δεν καταφέρει η ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα τότε η σεζόν θα είναι αποτυχημένη.

·        Πώς νιώθετε για την έναρξη της συνεργασίας σας με μια ιστορική ομάδα όπως το Αιγάλεω;

«Πραγματικά υπέροχα. Είναι μια ιστορική ομάδα που μετά από χρόνια ξαναβγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο. Μια ομάδα με ταυτότητα που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη πόλη και κόσμο που αγαπάει και βοηθά τα μέγιστα. Είμαι ευτυχής που θα συμβάλλω και γω στην ανοδική πορεία της ομάδας που τα όνειρα και οι φιλοδοξίες είναι πολύ μεγάλες».

·        Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

«Φυσικά ο πρωταθλητισμός. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την άνοδο είναι αποτυχία. Υπάρχουν φυσικά και οι αστάθμητοι παράγοντες που και αυτοί είναι μέσα στο πρόγραμμα και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την οποιαδήποτε αθλητική προσπάθεια μιας ομάδας αλλά είμαι αισιόδοξος πως και προβλήματα να συναντήσουμε στην πορεία θα καταφέρουμε να τα ξεπεράσουμε και να δικαιωθούμε».

·        Βρίσκεστε εδώ και λίγο καιρό στον πάγκο της ομάδας και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν. Έχετε στο μυαλό σας το μπάσκετ που θέλετε να παίξει το Αιγάλεω;

«Έχουμε στην ομάδα παίκτες πολύ ικανούς και με πολύ μεγάλη εμπειρία. Θέλουμε παιχνίδι πολλών επιθέσεων κάτι που αγαπώ πολύ και το ρόστερ φτιάχτηκε με αυτό το σκεπτικό».

·        Πιστεύετε ότι το ρόστερ της ομάδας είναι έτοιμο για να διεκδικήσει την άνοδο στην Β’ Εθνική;

«Σίγουρα ναι όπως προείπα. Συνδυάζουμε εμπειρία, ικανότητα και ενθουσιασμό».

·        Την περασμένη σεζόν, ως προπονητής του Τυφώνα, βρεθήκατε αντίπαλος με το Αιγάλεω. Πώς είναι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από αντίπαλος να γίνεστε μέρος αυτής της ομάδας;

«Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο έχω μάθει να μην επηρεάζομαι και να προσαρμόζομαι άμεσα σε νέες προκλήσεις και στα νέα δεδομένα. Δεν αισθάνομαι κάτι το ιδιαίτερο είναι η αλήθεια, μου έχει τύχει ξανά. Όμως θέλω να δηλώσω πως από μονή της η πρόκληση του να είμαι προπονητής σε μια ομάδα όπως είπα έχει μεγάλες φιλοδοξίες είναι πολύ μεγάλο δέλεαρ για μένα».

·        Ο κόσμος του Αιγάλεω έχει ζήσει ιστορικές στιγμές στο κλειστό της περιοχής, όντας ένας από τους «απαιτητικούς» λαούς που ζουν για να ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές. Τι θα θέλατε να πείτε σε αυτό τον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν;

«Ότι θα δουλέψουμε με μεγάλο ζήλο και μεράκι για να τους δικαιώσουμε και να πανηγυρίσουμε στο τέλος το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΕΣΚΑ».