Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει πολλά πράγματα πάνω στον ερασιτεχνικό και όχι μόνο αθλητισμό, ωστόσο το πνεύμα και το κλίμα των γιορτινών ημερών παραμένει και το Basketblog.gr σας παρουσιάζει κάποιες “Χριστουγεννιάτικες ιστορίες” από προπονητές και παίκτες των εθνικών κατηγοριών και όχι μόνο.

Στο κάλεσμα που πραγματοποιεί το Basketblog.gr, ο αθλητής “σύμβολο” του Πόλις Καλλιθέας, Αχιλλέας Μπογδανίδης απάντησε με μια ιστορία…ανόδου που μας αφηγήθηκε. Μάλιστα, η συναισθηματική φόρτιση της ιστορίας ήταν μεγάλη, καθώς στο παιχνίδι, το οποίο αφηγείται ο “Μπόγδα” δυο ημέρες νωρίτερα είχε γίνει η κηδεία της μητέρας του εν λόγω αθλητή.

Δείτε τι είχε να μας αφηγηθεί ο Αχιλλέας Μπογδανίδης:

«Το τρίτο παιχνίδι play off που θα έδινε την ομάδα που θα έπαιρνε την άνοδο στην Α ΕΣΚΑΝΑ κατηγορία μεταξύ Πόλις και Ε.Α. Νίκαιας πριν δύο χρόνια. Το 1 – 1 είχε λάβει την ώρα που έφευγε η μητέρα μου και το τρίτο ματς διεξήχθη 2 μέρες μετά την κηδεία της. Η τεράστια συναισθηματική φόρτιση δεν με απέτρεψε να συμμετάσχω, αντιθέτως ήμουν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης έχοντας στην εξέδρα όλη μου την οικογένειά μου. Η ομάδα κέρδισε με καλάθι, σχεδόν στην λήξη και την συνέχεια στην κατάμεστη εξέδρα την φαντάζεστε. Ο αθλητισμός λυτρώνει τις ψυχές όλων ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μας. Επίσης το Πόλις-Εθνικός Πειραιά, με τον νικητή να δίνει το εισητήριο για την Β Εθνική κατηγορία, υπήρξε αναμφισβήτητα το πιο όμορφο από θέμα έντασης και ατμόσφαιρας παιχνίδι που έχει ο Πόλις να θυμάται στην 20ετη ιστορία του. 500 φίλαθλοι μέσα και άλλοι 2000 απέξω είχαν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, που σπάνια η ομάδα μας είχε ζήσει. Ευτυχώς η μέρα συνοδεύτηκε με νίκη και την πολυπόθητη άνοδο».