Η Εθνική μας ομάδα, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, στο πρώτο της φιλικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο, δίνοντας μια θεαματική παράσταση μπροστά στο κοινό της, απέναντι στους Τούρκους. Συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη στο μοναδικό τους εν Ελλάδι αγώνα, έκαναν τους φιλάθλους να… χορτάσουν αρκετά, με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο να συμβάλουν καθοριστικά σε αυτό το «σόου» και να προσφέρουν μια «γεύση» εν όψει των αγώνων στην ιταλική πόλη. Μπορεί ο Γιάννης να είναι ο «αστέρας» αυτής της ομάδας, αλλά και ο Θανάσης άφησε σπουδαίες εντυπώσεις, κυρίως με τις αθλητικές και ανασταλτικές του ικανότητες.

Ο «Thanassis», μιλάει στο Basketblog.gr για την νίκη απέναντι στη γειτονική χώρα και το κατά πόσο ο τρόπος, με τον οποίο αγωνίστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καταδεικνύει το πώς θα εμφανιστούμε στο προολυμπιακό. Αναφέρεται στην εμπειρία του ότι φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο, και μάλιστα δίπλα στον αδερφό του και δε διστάζει να παρομοιάσει την κοινή τους παρουσία, με αυτή των… αδελφών Γκασόλ στην Ισπανία. Τέλος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής στην Ευρώπη και το «μήνυμα» προς… κάθε ενδιαφερόμενο.

Θανάση, είχαμε απόψε (σ.σ. χθες) μια εύκολη επικράτηση. Ήταν μια καλή «προπόνηση» για την Εθνική;

Ήταν ένα δυνατό φιλικό για εμάς, καθώς η Τουρκία είναι διαχρονικά μέσα στις μεγάλες δυνάμεις του μπάσκετ, με εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες. Έχουμε, όμως, αρκετό δρόμο μπροστά μας ακόμη, μέχρι να δείξουμε το πρόσωπο που θέλουμε στο Τορίνο.

Πώς ήταν για σένα η πρώτη σου εμφάνιση, με το εθνόσημο στο στήθος;

Πρέπει να σου πω, ότι ήμουν λίγο αγχωμένος, γιατί ήταν ο πρώτος μου αγώνας με την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Πιστεύω βέβαια, ότι ήμουν στο «πνεύμα» του αγώνα, με την ομάδα να παίζει με διάθεση, ταχύτητα και ενέργεια. Νομίζω πως αυτή θα είναι η ταυτότητά μας, αυτό το καλοκαίρι.

Ήταν ένα δείγμα, όσων περιμένουμε να δούμε από την Εθνική;

Είναι πολύ νωρίς, για να σχολιάσουμε πάνω σε αυτό το θέμα. Πρόκειται, σίγουρα, για μία εμφάνιση που έδειξε μερικά στοιχεία, τα οποία θα βρίσκονται σταθερά στο παιχνίδι μας, τόσο στα φιλικά όσο και στο προολυμπιακό, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη σημαντική βελτίωση, μέχρι τους επίσημους αγώνες μας.

Παίζεις με τον αδερφό σου, τον Γιάννη, στην Εθνική ομάδα. Πώς σου φάνηκε αυτή η εμπειρία, σε σχέση με μερικά χρόνια νωρίτερα, που οι συνθήκες της ζωής σας ήταν εντελώς διαφορετικές;

Όλη αυτή η κατάσταση, είναι πραγματικά ένα όνειρο, τόσο για μένα όσο και για τον αδερφό μου που παίζουμε στην Εθνική. Είναι τρομερό που παίζουμε μαζί. Μετά τα αδέλφια Γκασόλ, είμαστε εμείς (γέλια).

«Έχω τις πόρτες μου ανοικτές για Ευρώπη» 

Έχεις έρθει στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ για την Εθνική ομάδα. Θα μπορούσαμε να σε ξαναδούμε για ένα σύλλογο;

Σίγουρα θα εξετάσω την περίπτωση να έρθω στην Ευρώπη, για να αγωνιστώ σε κάποιο σύλλογο. Έχω όλες τις πόρτες μου ανοικτές και δεν αποκλείεται να επιστρέψω στην Ευρώπη.