Λένε ότι η δικαίωση για μια καριέρα και ένα παίκτη δεν έχει ηλικία, μια έκφραση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Θανάση Γραμματίκα, ο οποίος με την φανέλα του Χολαργού κάνει «παπάδες», και είναι μια από τις βασικές αιτίες που ο ΚΟΧ έχει φτάσει στο 5/5 και είναι κοντά στην παραμονή του στην Β’ Εθνική, κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο πριν μερικέ εβδομάδες. Ο 27χρονος γκαρντ, με παραστάσεις από τον ΔΑΣΑΛ και την Πεύκη, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Νίκος Χατζηπανηγύρης και «φορτώνει» με πόντους τα αντίπαλα καλάθια.

Ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής Β’ Εθνικής, αν και ο ίδιος όπως θα διαβάσετε δεν ενστερνίζεται τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό μίλησε στο basketblog.gr και στην Ειρήνη Κουμουτσέα για την πρώτη του παρουσία στην Β’ Εθνική, για το άριστο κλίμα στον ΚΟΧ, ενώ τόνισε ότι θεωρεί εφικτή την παραμονή της ομάδας. Επίσης, εκτός από τον νυν προπονητή του, ευχαρίστησε και τον Σάββα Κατσούνη που τον έφερε το καλοκαίρι στο κλειστό «Αντ.Τρίτσης».

-Θανάση, πραγματοποιείς εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Χολαργό και αποτελείς τον παίκτη αποκάλυψη, το ενστερνίζεσαι αυτό;

Δεν θεωρώ ότι ο όρος «παίκτης αποκάλυψη» με αντιπροσωπεύει. Είναι γεγονός ότι στον δεύτερο γύρο πραγματοποιώ καλές εμφανίσεις. Κι αυτό συμβαίνει ίσως γιατί μου δόθηκε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από τον προπονητή μου και παίρνω περισσότερες ευκαιρίες μέσα στο εκάστοτε παιχνίδι. Το σημαντικό κίνητρό μου, όμως για να αγωνιστώ συγκεντρωμένα, είναι ότι η ομάδα μου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία. Κάθε αγώνας είναι τελικός και προσπαθώ να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Μέχρι στιγμής μου βγαίνει σε καλό.

-Είσαι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας, βλέπεις τον Χολαργό σαν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα σου;

Στο Χολαργό νιώθω οικεία, σαν στο σπίτι μου. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Οι σχέσεις μεταξύ παικτών, προπονητών και διοίκησης είναι άριστες. Σίγουρα, είναι πολύ μεγάλο βήμα για την καριέρα μου που αγωνίζομαι σ’ αυτήν την ομάδα γιατί είναι η πρώτη φορά που παίζω στην Β’ Εθνική. Όσον αφορά το σκοράρισμα, δεν είναι η προτεραιότητά μου. Αυτό που κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει.

grammatikas-holargos-collage

-Σε βοήθησε ο Νίκος Χατζηπανηγύρης σε μια χρόνια που κανείς δεν σε πίστευε στην αρχή;

Ναι, μπορώ να πω πως ο Νίκος Χατζηπανηγύρης με βοήθησε πολύ κι έχουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία. Ίσως αυτός είναι κι ένας σημαντικός λόγος που έχω αυτήν την καλή αγωνιστική πορεία. Βέβαια, αξίζει να αναφερθώ και στον Σάββα Κατσούνη, γιατί αυτός ήταν που με πίστεψε αρχικά και με έφερε στην ομάδα.

Πως βλέπεις τον στόχο της σωτηρίας για την ομάδα σου; Σας επηρέασε το γεγονός ότι η ΚΑΠ πήρε πίσω τους βαθμούς του μηδενισμού;

Η σωτηρία είναι ακόμα εφικτή αλλά πρέπει να κάνουμε υπερπροσπάθεια στα παιχνίδια που απομένουν για να τα καταφέρουμε. Βέβαια, η υπόθεση σωτηρία και υποβιβασμός δεν περνάει μόνο απ’ το δικό μας χέρι. Πρέπει να κοιτάμε και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που παλεύουν μαζί μας για την παραμονή τους στην κατηγορία. Το γεγονός ότι η ΚΑΠ πήρε πίσω τους βαθμούς του μηδενισμού προφανώς και μας επηρέασε. Κυρίως μας πείσμωσε γιατί θεωρούμε άδικη αυτήν την απόφαση, αλλά ταυτόχρονα μας αφύπνισε και μας έδωσε κίνητρο να δώσουμε το κάτι παραπάνω από εδώ και πέρα.

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Αρχικά, ο πρώτος στόχος, τόσο προσωπικός όσο και ομαδικός, είναι η παραμονή του Χολαργού στην Β’ Εθνική. Αναφορικά με την μετέπειτα πορεία μου στον χώρο του μπάσκετ, αν μου δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστώ σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, θα ήμουν ευγνώμων και θα το ήθελα πολύ. Απλά, στην δεδομένη φάση της ζωής μου, αφιερώνω πολύ χρόνο απ’ την καθημερινότητά μου στο μεταπτυχιακό μου, οπότε δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μένα η μπασκετική μου ανέλιξη.