«Απλά αλλάξαμε την ψυχολογία των παιδιών, δεν κάναμε μαγικά μέσα σε ένα βράδυ» απάντησε σε ερώτηση που του έθεσε το basketblog.gr ο προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου Θοδωρής Παλαιοχωρίτης. Ο Έλληνας τεχνικός έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό την ιστορική ομάδα και έχει καταφέρει να πάρει τρεις συνεχόμενες σπουδαίες νίκες, μετά από αρκετά αρνητικά αποτελέσματα.

Ακόμα ο κύριος Παλαιοχωρίτης μιλάει για το πως έζησε το «δραματικό» παιχνίδι με τον ΟΦΗ, για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Πανναξιακό (5/2), για το πως ένιωσε με την αλλαγή από τις ακαδημίες της ομάδας ως το αντρικό τμήμα, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της Νίκης Αμαρουσίου.

-Κόουτς καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα τελευταία αποτελέσματα, πες μας καταρχάς τι άλλαξες στην ομάδα και ήρθαν οι νίκες;

«Η ψυχολογία άλλαξε αρχικά, αυτό που ήθελα να αναφέρω ως αναγνώριση είναι οι συνεργάτες μου, δεν έκανα μαγικά σε ένα βράδυ. Βασικά η δουλειά ήταν του Νίκου και εμείς αλλάξαμε κάποια μικρά πράγματα στην άμυνα και λίγο στην επίθεση».

-Πες μας λίγα λόγια για το δραματικό φινάλε με τον ΟΦΗ την Κυριακή, πως το έζησες;

«Ήταν μία ανατροπή όχι μόνο αγωνιστική αλλά και ψυχολογική. Ο Γιάννης Τσέκερης και ο Κοντογιάννης μου είπαν στο ημίχρονο ότι δεν μπορούν να παίξουν και μου ζήτησαν στο τέλος να μπουν. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς όταν πήρα την ομάδα, αλλά δείξαμε μέταλλο και καταθέσαμε την ψυχή μας».

-Τώρα έχετε ένα σημαντικό παιχνίδι μέσα στον Πανναξιακό την Κυριακή, πως θα προετοιμαστείτε και αν το θεωρείτε σημαντικό για την μάχη που δίνετε;

«Είναι σημαντικό για εμάς και για τους στόχους μας και θα είναι δύσκολο ματς και ο Πανναξιακός το θέλει πολύ το παιχνίδι. Επειδή υπάρχει το καλό κλίμα ζήτησα από την διοίκηση να είναι στην αποστολή όλοι οι παίκτες και οι τραυματίες και θα επιλέξω την 12αδα και δέχθηκαν προς τιμήν τους».

-Επειδή πολύ κόσμος δεν το ξέρει εσύ ήσουν ήδη μέλος της οικογένειας της Νίκης Αμαρουσίου, η μετάβαση ήταν δύσκολη για σένα από τις ακαδημίες στον πάγκο της ομάδας;

«Πάρα πολύ δύσκολη γιατί αγχώθηκα, καθώς είναι δύσκολο να διαχειριστώ την ψυχολογία των παιδιών και ήταν τιμή για εμένα ότι η διοίκηση ζήτησε να μην φύγω από τις ακαδημίες του συλλόγου. Είμαστε μία οικογένεια και αυτό θέλω να το τονίσω».

-Όταν η διοίκηση σου έκανε την πρόταση να αναλάβεις το σκέφτηκες πολύ ή αποφάσισες αμέσως;

«Το σκέφτηκα πολύ γιατί είχα δώσει βάση στις ακαδημίες της Νίκης Αμαρουσίου και της Κερατέας και με στηρίζουν. Αλλά επειδή τα πράγματα ήταν δύσκολα αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση και να βοηθήσω την Νίκη».

-Πες μας ποιοι είναι πλέον οι στόχοι της ομάδας μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα;

«Ο στόχος αυτή την στιγμή που ανέλαβα ήταν η σωτηρία της ομάδας. Βλέποντας την ομάδα σε αυτό το μικρό χρονικά διάστημα στην ψυχή και αγωνιστικά. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα, αλλά πάμε βήμα βήμα και ο στόχος μας με το κλίμα, την οργάνωση και τις αξίες μας είναι ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα από το να σωθούμε».