Η Καρδίτσα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στη φετινή Α2, έχοντας περάσει σχεδόν αλώβητη από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις 4 πρώτες αγωνιστικές. Οι Θεσσαλοί έχουν κερδίσει τον Κόροιβο και τον Ιπποκράτη Κω εντός έδρας και πήραν το Σάββατο την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, με μοναδική απώλεια να είναι ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ηρακλή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής προσπάθειας του Γιάννη Τζήμα είναι ο Νίκος Κακλαμάνος. Ο έμπειρος γκαρντ έχει αναδειχθεί ο… σούπερ ήρωας της Καρδίτσας, μιας και με το κρύο αίμα που έχει στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά και το πλούσιο ταλέντο του, έχει χαρίσει πολλές νίκες στην ομάδα του.

Ο ίδιος, μιλώντας στο basketblog.gr δεν εξαιρεί τον εαυτό του από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, τονίζει ότι τα αποτελέσματα είναι προϊόν ομαδικής προσπάθειας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν.

·        Σπουδαία νίκη το Σάββατο κόντρα στο Διαγόρα. Ποιο ήταν το σημείο κλειδί που πιστεύεις ότι έκρινε το αποτέλεσμα;

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες λόγω ρόστερ και μπάτζετ… Ενώ το παιχνίδι δε ξεκίνησε καλά όσο θα περιμέναμε, στη πορεία διορθώνοντας τα λάθη μας στην άμυνα και με υπομονή στην επίθεση μπήκαμε ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Σαν σημείο κλειδί θα έλεγα ότι το ρόστερ της ομάδος μας ενώ δε τρομάζει σαν ονόματα-προσωπικότητες αλλά και σαν  μπάτζετ είναι η αυταπάρνηση στην ήττα. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια λέγοντας ότι αδικούμε τους εαυτούς μας, κάναμε ένα λεγόμενο restart και βγήκαμε για να καλύψουμε τη διαφορά και να κερδίσουμε ότι μας αναλογεί από το παιχνίδι».

·        Η Καρδίτσα μέτρα τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες με εσένα πρωταγωνιστή και στα τρία θετικά αποτελέσματα, κρίνοντας τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα. Πως είναι να είσαι ο παίκτης που δίνει τη νίκη στην ομάδα του;

«Σίγουρα είναι ωραίο συναίσθημα γιατί μετά τον αγώνα όλοι είναι χαρούμενοι από τους συμπαίκτες και τη διοίκηση, αλλά και από τους φιλάθλους και τους προπονητές. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο και να έχει επιτυχία έστω και μια φάση, δεν οφείλεται μόνο σε μένα αλλά και στους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου οι οποίοι δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί όποτε και η κάθε νίκη μας προέρχεται από συνολική προσπάθεια όλων».

·        Ποιοί είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν;

«Όσο περίεργο κ να ακουστεί στόχος μας είναι μια γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Πέρυσι ήταν δύσκολη χρόνια για την ομάδα της Καρδίτσας και λογικό ήταν να μην ήθελαν να ξανά ζήσουν με αυτό το άγχος. Φτιάχτηκε φέτος η ομάδα σχεδόν από την αρχή και έμειναν μόνο 3 παίκτες από το περσινό ρόστερ, όποτε μιλάμε για καινούρια ομάδα που πρέπει όσο πιο γρήγορα να βρει την ομοιογένεια της κ τους αυτοματισμούς ώστε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

·        Είστε πιο αισιόδοξοι μετά κ τα πρώτα αποτελέσματα;

«Σίγουρα κ κοιτάμε τους επόμενους αγώνες με την ίδια σοβαρότητα γιατί έτσι όπως είναι το σύστημα της Α2 τα τελευταία χρόνια μικρές διαφορές χωρίζουν τις ομάδες που θα κινδυνεύσουν από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ακόμα κ μια άνοδο στην Α1 μέσο playoffs. Βέβαια είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος και το μόνο που κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

·        Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Ότι χάρη σε αυτούς υπάρχει η ομάδα αυτή τη στιγμή στην Α2 με τη συνεισφορά τους. Κάθε αγωνιστική θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας κ να μας στηρίζουν με τη φωνή τους και όχι μόνο. Όπως λέω και πιστεύω, μια επιτυχημένη ομάδα στηρίζεται στη σωστή διοίκηση, τους παίκτες, τους προπονητές  και τέλος τον κόσμο. Οπότε έχουν σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία κάθε ομάδας».