Για την Αταλάντη ξεκίνησε σήμερα το πρωί η Εθνική Εφήβων όπου το συγκρότημα του Γιώργου Βλασσόπουλου αναμένεται να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται φέτος στη Σλοβακία.

Ανάμεσα στους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής είναι και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο βασικός shooting guard της ομάδας, ο οποίος μίλησε στο basketblog.gr για το κλίμα στην ομάδα αλλά και τους στόχους που υπάρχουν.

·        Ξεκινάτε την προετοιμασία ενόψει του Ευρωμπάσκετ, πώς είναι το κλίμα ανάμεσα σας που καλείστε να αγωνιστείτε σε μία τέτοια διοργάνωση;

«Είμαστε μια ομάδα που θα είναι εντελώς διαφορετική από την Εθνική Παίδων που είμαστε η γενιά του ’99, έχουμε πολλές προσθήκες που πιστεύω θα βοηθήσουν. Το κλίμα στις προπονήσεις είναι πολύ καλό. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και τα φιλικά σίγουρα θα μας βοηθήσουν και να αποκτήσουμε ψυχολογία και να δεθούμε περισσότερο. Όπως είπα πριν, έχουμε μία δύσκολη πρόκληση αλλά πιστεύω με δουλειά θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους «8» και από κει και πέρα να κυνηγήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση».

·        Τα τελευταία η Ελλάδα έχει συνηθίσει από την κατηγορία των Νέων να έχει επιτυχίες. Είναι μία πρόκληση για εσάς το παρελθόν ή κοιτάτε τη δικιά σας πορεία;

«Όχι εντάξει είναι και για εμάς μία πρόκληση. Όπως και τα προηγούμενα παιδιά έχουν καταφέρει να έχουν επιτυχίες στην Ελλάδα έτσι και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι σίγουρα μια πρόκληση, και πιστεύω ότι και η δικιά μας γενιά μπορεί να φέρει μία επιτυχία στην Ελλάδα».

·        Είσαι ένα από τα παιδιά που στην κατηγορία σου είσαι από τα πιο γνωστά λόγω της παρουσίας σου στον Παναθηναϊκό. Πιστεύεις ότι έχεις ένα παραπάνω βάρος συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου;

«Σίγουρα έχω μία παραπάνω εμπειρία και εγώ και ο Μωραΐτης που έχουμε συμμετάσχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά αλλά προσπαθώ να περάσω αυτή την εμπειρία στους συμπαίκτες μου. Στην ίδια κατηγορία βρίσκομαι με τα υπόλοιπα παιδιά, απλά θα προσπαθήσω και εγώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα δώσω την εμπειρία μου στους υπόλοιπους».

·        Στον Παναθηναϊκό είσαι συμπαίκτης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες με την Εθνική Εφήβων, σου έχει δώσει κάποια συμβουλή ενόψει του Ευρωμπάσκετ;

«Είμαι συμπαίκτης με τον Βασίλη και τον Μιχάλη (σ.σ. Λούντζης) αλλά και με τον Λευτέρη (σ.σ. Μποχωρίδης), και μου έχουν πει ότι η Εθνική είναι κάτι που είσαι «αναγκασμένος» να παίζεις και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Δεν μου έχουν δώσει κάποια ιδιαίτερη συμβουλή, παρά μόνο να είσαι σοβαρός τόσο στις προπονήσεις όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα».

·        Θα ήθελες να δώσεις κάποια ευχή ή κάποια υπόσχεση στον κόσμο που θα σας παρακολουθήσει και φέτος;

«Θέλω να πω ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και εγώ προσωπικά αλλά και οι συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι αν περάσουμε στην 8αδα που είναι και ο στόχος μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».