Λίγο πριν την έναρξη της Α2 Ανδρών για φέτος, ο έμπειρος φόργουορντ του Οίακα Ναυπλίου Αβραάμ Καλλινικίδης μίλησε στο Basketblog.gr για τους στόχους που διαθέτει η ομάδα του για τη φετινή αγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα, ενώ τόνισε τα θετικά και τα αρνητικά δεδομένα για το γεγονός πως η κατηγορία δεν θα έχει ξένους παίκτες φέτος.

Ο Καλλινικίδης αποτελεί έναν εμβληματικό αθλητή εδώ και πολλά χρόνια για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Πλέον στα 43 του έτη συνεχίζει να προσφέρει τις “υπηρεσίες” του μέσα στο παρκέ για λογαριασμό του Οίακα και συνεχίζει να έχει τη θέληση να πρωταγωνιστήσει βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό το “συγκρότημα” του Χάρη Κουλουριώτη.

Σήμερα (03/10) στην πρεμιέρα της Α2 Ανδρών, το σωματείο από το Ναύπλιο αντιμετωπίζει στην έδρα του τη Δάφνη Δαφνιου στις 17:00 σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα “μάχη” για το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς. 

Δείτε τις δηλώσεις του Καλλινικίδη:

-Πώς βλέπεις την φετινή Α2 χωρίς ξένους και σε τι κατάσταση βλέπεις την ομάδα σου και ποιοι είναι οι στόχοι της για φέτος;

«Η γνώμη μου είναι πως το επίπεδο θα πέσει, γιατί οι επιλογές που έκαναν οι ομάδες ήταν συνήθως αρκετά καλές. Από την άλλη θα βρεθεί μια παραπάνω θέση για τους Έλληνες παίκτες μήπως έστω και υπό αυτές τις συνθήκες καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να δώσουν μια κάποια ώθηση στην κατηγορία και στο άθλημα.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε υγιείς το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι έχουμε δυνατότητες για να παραμείνουμε στην κατηγορία, ειδικά φέτος σε ένα πρωτάθλημα περίεργο, με «εδρες», έτσι όπως τις ξέραμε μάλλον ανύπαρκτες, και με ομάδες που ίσως κληθούν να παίξουν παιχνίδια με απουσίες κτλ. Ελπίζω να προσαρμοστούμε γρήγορα σε όλες αυτές τις καταστάσεις και να τα καταφέρουμε».