Μετά από πολύμηνη απραξία, το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσιο θέαμα. Σε ένα αξιοσημείωτο παιχνίδι στο “ΠΥΡΚΑΛ”, ο Πανερυθραϊκός επιβλήθηκε άνετα επί του Αμύντα με 58-73 και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας.

Το Basketblog.gr μίλησε με έναν εκ των πρωταγωνιστών από τον Πανερυθραϊκό, τον Κώστα Καμπουρίδη και εκείνος παραχώρησε τις δηλώσεις του σχετικά με τη νίκη της ομάδας του. Μεταξύ άλλων, ο δυναμικός ψηλός της ομάδας του coach Χουχουλή, αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας όσον αφορά τη φετινή χρονιά, τα επόμενα παιχνίδια, αλλά και την ατομική του εξέλιξη μέσα από τον Πανερυθραϊκό.

Δείτε τι είπε ο Κώστας Καμπουρίδης στο Basketblog.gr:

-Μετά από πολύμηνη απραξία, το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με κάποια διαφορετικά δεδομένα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας αρχικά για το γεγονός αυτό;

«Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενος που μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουμε ξανά, γιατί όπως και να το κάνουμε όταν ένας αθλητής είναι τόσο καιρό μακριά από το άθλημα που αγαπάει και κάνει τόσα χρόνια, είναι πρωτόγνωρο και πολύ ξαφνικό για όλους με όσους ασχολούνται. Πιστεύω πως δεν υπήρχε κάποιος που να μην ήθελε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και γενικά ο αθλητισμός, οπότε όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και ευελπιστούμε να ξεκινήσουν σιγά σιγά όλα τα πρωταθλήματα και όλος ο αθλητισμός».

-Ο Πανερυθραϊκός επέστρεψε και μάλιστα με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Αμύντα. Ποιο ήταν το «κλειδί» για τη νίκη;

«Πιστεύω πως η δουλειά που γίνεται στον Πανερυθραϊκό είναι πολύ σημαντική, γιατί σε όλη την καραντίνα η ομάδα δούλευε ατομικά σε ανοικτό γήπεδο στίβου, δηλαδή δεν έμεινε κανείς άπραγος, τουλάχιστον στην φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή, μας βοήθησε πάρα πολύ αυτό θεωρώ. Είμαστε ένα επίπεδο πάνω σίγουρα νομίζω. Γενικότερα όμως και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας στους παίκτες και η βοήθειά τους στο γήπεδο μέσα, μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω για να κερδίσουμε».

-Οι στόχοι της ομάδας αλλάζουν πλέον με την επανέναρξη του πρωταθλήματος;

«Οι στόχοι του κάθε αθλητή είναι διαφορετικοί. Οι στόχοι της ομάδας όμως πιστεύω πως είναι οι ίδιοι με την αρχή, δηλαδή η ομάδα να παίξει ωραίο μπάσκετ και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί χωρίς καμία πίεση για κάτι παραπάνω».

-Πιστεύεις πως ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα που μπορείς και εσύ να εξελιχθείς περισσότερο ατομικά;

«Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα να πάω στον Πανερυθραϊκό. Οι άνθρωποι μου έδειξαν πως ήθελαν να ασχοληθούν μαζί μου και γενικά με τους νεαρούς αθλητές και να δουλέψουν πάνω σε αυτούς. Αυτό με παρότρυνε πολύ να έρθω στην ομάδα και να θέλω να βελτιωθώ και εγώ μέσα από αυτή».

-Στην εβδομάδα που μας έρχεται ακολουθούν δυο παιχνίδια για την ομάδα σας, ποια θα είναι η προετοιμασία;

«Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Θα δουλέψουμε πολύ στην προπόνηση μέσα στην εβδομάδα αυτή. Έχουμε αρχικά το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας και το επόμενο ματς θα είναι πιο δύσκολο λόγω της κούρασης που θα έρθει. Κάθε παιχνίδι ξεχριστά λοιπόν και βήμα βήμα πρέπει να χτίσουμε την ανταγωνιστικότητα που είχαμε πριν και όλα θα βγουν στη συνέχεια».