Η Εθνική Παίδων προετοιμάζεται για το προσεχές Ευρωμπάσκετ με τους νεαρούς του Γιώργου Βλασσόπουλου να θέλουν να έχουν μία πορεία ανάλογη των προηγούμενων ετών.

Ανάμεσα στους νέους που επιλέχθηκαν για να επανδρώσουν την φετινή ομάδα είναι και ο Κωνσταντινός Καμπουρίδης, ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ που πριν λίγο καιρό διέπρεπε στο πρωτάθλημα Εφήβων. Ο 18χρονος «ψηλός» της ομάδας μίλησε στο basketblog.gr για την κλήση του στην Εθνική, τους στόχους της ομάδας και τη δικιά του πορεία τη φετινή σεζόν.

–          Είσαι ανάμεσα στους παίκτες που κλήθηκαν από τον Γιώργο Βλασσόπουλο για να εκπροσωπήσουν την Εθνική μας. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την κλήση σου στην ομάδα;

Νιώθω περήφανος που μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρα μου. Είναι χαρά μου να βρίσκομαι με αυτή την ομάδα εδώ στην Αταλάντη και θα βάλω τα δυνατά μου να δώσω ότι έχω για την χώρα μου.

–          Τι σημαίνει για σένα η φανέλα με το εθνόσημο και πόσο σημαντική είναι η κλήση στην Εθνική για έναν παίκτη;

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ γιατί νιώθω ότι ανταμείβονται οι κόποι μου και οι θυσίες που έχω κάνει. Το να έχεις επιλέγει για να εκπροσωπήσεις την χώρα σου είναι πιστεύω η μεγαλύτερη τιμή για έναν παίκτη!

–          Προέρχεσαι από μία πολύ καλή σεζόν στο πρωτάθλημα Εφήβων. Πιστεύεις ότι η φετινή χρονιά θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα καλό τουρνουά;

Θεωρώ ότι τα πήγα αρκετά καλά φέτος, αλλά αυτό δε με καθησυχάζει. Για να μπορέσω να κρατήσω αυτή την πορεία θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω κι άλλο πάνω στις αδυναμίες μου.

–          Ανήκεις στον ΠΑΟΚ που έχει μία παράδοση στην στελέχωση παικτών στην Εθνική από τις ακαδημίες του. Πιστεύεις ότι μπορείς να ακολουθήσεις και συ αυτή την πορεία;

Όντως ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την παράδοση. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να μην σταματήσω να δουλεύω. Δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι την αρχή της νέας σεζόν.

–          Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής για το φετινό Ευρωπαϊκό στη Σλοβακία;

Ο στόχος μας είναι να μπούμε στην 8αδα και από κει και πέρα να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

–          Με δεδομένες τις παλιότερες επιτυχίες της Εθνικής στην ηλικία σας, νιώθεις ότι υπάρχει ένα ακόμα βάρος στην πορεία σας;

Δεν θεωρώ βάρος το να παίζεις με την Εθνική Ελλάδας. Ίσα ίσα πιστεύω ότι είναι μεγάλη χαρά για τον καθένα από εμάς. Εμείς πάμε με πολύ καλή διάθεση να διεκδικήσουμε αυτά για τα οποία δουλεύουμε αυτόν τον καιρό.

–          Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που θα παρακολουθήσει και φέτος την προσπάθεια σας στο Ευρωμπάσκετ;

Θα ήθελα να πω σε όλο τον κόσμο που θα μας παρακολουθήσει ότι μας δίνει μεγάλη δύναμη και ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε στην χώρα μας μια χαρά σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας.