Το Περιστέρι διαγράφει μία αρκετά καλή πορεία μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, μετρώντας 2 νίκες στις 2 πρώτες αγωνιστικές, με τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» να παίζουν ανά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ για τα δεδομένα της κατηγορίας και να οδηγούν τα παιχνίδια σε μεγάλα αποτελέσματα.

Φυσικά αυτή η εικόνα δεν είναι μόνο έργο των παικτών που δομούν το φετινό ρόστερ, αλλά και του… αρχιτέκτονα της ομάδας, του Νίκου Καραγιάννη, ο οποίος μετά την επιτυχία της ανόδου από την Β’ Εθνική, καλείται να επαναλάβει τον ίδιο στόχο, αυτή τη φορά με προορισμό την επιστροφή του Περιστερίου στα σαλόνια της Basket League.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr για την εικόνα που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η ομάδα των Δυτικών Προαστίων, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα δεν έχουμε δει την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η ομάδα στο παρκέ.

·        Ποια είναι η μέχρι τώρα εικόνα που έχετε σχηματίσει για το Περιστέρι στα 3 πρώτα επίσημα παιχνίδια;

«Το Περιστέρι κατάφερε το καλοκαίρι που πέρασε να κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία. Σίγουρα υπάρχει το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ιωνικό στο οποίο ήμασταν κακοί και δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση, όμως αυτό το παιχνίδι λειτούργησε ουσιαστικά υπέρ μας ώστε να δούμε τα λάθη μας και να διορθωθούμε. Στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος έχουμε πολύ καλή εικόνα παρά τις απουσίες, δείγμα του ότι έχουμε αρκετές λύσεις στο ρόστερ και μεγάλη εμπειρία. Το θετικό στην μέχρι τώρα εικόνα μας είναι ότι εμφανιζόμαστε το ίδιο καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση».

·        Αυτή τη στιγμή αν μπορούσατε να δώσετε ένα ποσοστό ως προς την εικόνα που δείχνει το Περιστέρι και ως προς αυτή που έχετε στο μυαλό;

«Αν μπορούσα να δώσω αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό ως προς αυτά που θέλουμε να δείξουμε στο παρκέ, αυτό είναι κοντά στο 60%. Αυτό το λέω κιόλας με βάση τον πρόσφατο αγώνα με το Περιστέρι που δεν ξεκινήσαμε καλά, είχαμε ουσιαστικά δύο δεκάλεπτα που ήμασταν κακοί στην άμυνα και άλλα δύο δεκάλεπτα που ήμασταν πολύ καλοί. Δεν έχουμε ακόμα την απαιτούμενη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε για να φτάσουμε με τον καιρό στον τρόπο του παιχνιδιού που επιθυμούμε να ακολουθούμε. Φυσικά στο παιχνίδι με το Ψυχικό έπαιξε ρόλο και το άγχος των παικτών μιας και ήταν ο πρώτος μας αγώνας μπροστά στον κόσμο μας».

·        Με δεδομένες τις μετεγγραφές που έγιναν το καλοκαίρι πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει το Περιστέρι στην Basket League;

«Το καλοκαίρι έγιναν πολύ σημαντικές κινήσεις με παίκτες που έχουν εμπειρία τόσο στην Α1 όσο και στην Α2. Η ομάδα έχει στηθεί προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα και να ανέβει στην Basket League. Το ρόστερ θα μπορούσε να σταθεί άνετα και στη μεγάλη κατηγορία και  είναι μια επιτυχία του Περιστερίου που κατάφερε να προσελκύσει τέτοιους παίκτες και φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Ανδρέας Πολέμης, από τη στιγμή που αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια του συλλόγου».

·        Πώς νιώσατε με το κλίμα που δημιούργησε ο κόσμος στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του Περιστερίου;

«Για πρώτο εντός έδρας παιχνίδι ο κόσμος ήταν αρκετός στο κλειστό και βοήθησαν τους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε να μεγαλώσουν τη διαφορά. Θέλουμε να βελτιώσουμε όμως την εικόνα μας στο παρκέ για να μπορούμε να φέρουμε και άλλο κόσμο να γεμίζει σε κάθε αγώνα το κλειστό της περιοχής μας».

·        Ποια είναι η ευχή που θα θέλατε να δώσετε ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία, τόσο οι παίκτες όσο και εμείς στα τεχνικά επιτελεία προκειμένου να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Να έχουν υγεία κυρίως οι παίκτες γιατί στην Α2 δεν ισχύουν οι κανόνες της Basket League και δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν και αυτό είναι πρόβλημα για εμάς. Ελπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και να υπάρχει το ίδιο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

Πηγή φωτογραφίας: Yiota_Breki