Το Παγκράτι μετά το νέο του και σημαντικό διπλό κόντρα στον Τρίτωνα με 66-73, παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Ανδρών. 

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης του Σαββάτου, ο Γιάννης Καραμαλέγκος μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη αυτή της ομάδας του, τη σημασία της, για την “πρωτιά” της βαθμολογίας, αλλά και για τους στόχους του Παγκρατίου όσον αφορά τη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, ο 27χρονος αρχηγός του Παγκρατίου αναφέρθηκε και στα στοιχεία που κάνουν την ομάδα του αγωνιστικά να ξεχωρίζει μέχρι στιγμής, ενώ μίλησε και για τα συναισθήματα τόσο του ίδιου, όσο και των συναθλητών του μετά την έγκριση που δόθηκε για επανέναρξη του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως ευελπιστεί και οι υπόλοιπες κατηγορίες να συνεχίσουν και αυτές στο ίδιο “μοτίβο”. 

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Καραμαλέγκου στο Basketblog.gr:

– Νέα νίκη για την ομάδα σας σε μια δύσκολη έδρα. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε το ματς;

«Ήταν μια πολύ σκληρή αναμέτρηση με τον Τρίτωνα, με μια πολύ καλή ομάδα και σε μια πολύ επικίνδυνη έδρα. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που κερδίσαμε το παιχνίδι. Είχαμε συζητήσει από πριν ότι ματς θα κρινόταν στις τελευταίες φάσεις όπως και έγινε με τα τρία τρίποντα που σκοράραμε στο τελευταίο λεπτό. Παίξαμε και δυο καθοριστικές άμυνες επίσης και αυτά έκριναν το ματς. Ήταν μια τρομερή νίκη, η οποία μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια και ελπίζουμε να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι από και εξής».

– Η ομάδα παραμένει και μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στην κορυφή. Πιστεύεις ότι θα διατηρήσετε την πρωτιά μέχρι το τέλος;

«Η ομάδα παραμένει πρώτη, είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε περήφανοι, γιατί δείχνει την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στην ομάδα του Παγκρατίου με τους προπονητές μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό και ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτή την πρωτιά ως το τέλος. Σκοπός μας είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα, να δίνουμε το 100% μας και να πηγαίνουμε για τη νίκη κάθε Σάββατο με οποιονδήποτε αντίπαλο παίζουμε και σε οποιαδήποτε έδρα».

– Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε σαν ομάδα στο πρωτάθλημα;

«Σαν ομάδα αυτό που μας ξεχωρίζει θα έλεγα ότι είναι το γεγονός πως είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα, παίζουμε σε πολύ “Up-Tempo Game” , είμαστε πολύ καλοί στο επιθετικό transition και προσπαθούμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε όσο γίνεται. Επίσης θα έλεγα ότι είμαστε πολύ καλοί στα ριμπάουντ, κάτι το οποίο είναι πραγματικά σημαντικό στον τρόπο παιχνιδιού μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και σε άλλα κομμάτια που χρειαζόμαστε δουλειά». 

– Μετά από πολύμηνη απραξία, ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή που επιστρέφει στη δράση;

«Αυτή η πολύμηνη απραξία ήταν κάτι πραγματικά οδυνηρό για όλους τους αθλητές. Με το άκουσμα της επιστροφής μας νιώσαμε σαν μικρά παιδιά, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Ελπίζω και οι υπόλοιπες κατηγορίες να ξεκινήσουν. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι που κάνουμε αυτό που αγαπάμε και ελπίζουμε ποτέ ξανά να μην συμβεί κάτι παρόμοιο όσον αφορά το “lockdown” στον αθλητισμό».