Η ομάδα του Εργοτέλη στην επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες κατάφερε να επικρατήσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μέσα στην Τρίπολη επί των Δρομέων με 78-71 στην παράταση σε ένα τρομερό παιχνίδι.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών των “Κρητικών” στην πρώτη τους νίκη, ο Χρήστος Καρλάφτης μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, το μέλλον της φέτος στην κατηγορία αυτή, αλλά και στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όχι μόνο.

Δείτε τις δηλώσεις του Χρήστου Καρλάφτη:

-Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον Εργοτέλη κόντρα στους Δρομείς. Πού πιστεύεις κρίθηκε ο αγώνας αυτός;

«Ήταν ένα παιχνιδι μετά από πολύμηνη αποχή από την δράση και γενικά θεωρώ υπήρχε αρκετό άγχος και από τις 2 ομάδες στην αρχή. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην ψυχραιμία που δείξαμε στα κρίσιμα σημεία. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο το θέλαμε και ευτυχώς το πήραμε».

-Η ομάδα του Εργοτέλη επανήλθε στις εθνικές κατηγορίες. Πώς βλέπεις την πορεία της φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

«Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που έχει παίξει χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Η διοίκηση, το προπονητικό Τιμ και τα παιδιά που έπαιζαν στην ομάδα πέρσι έκαναν σπουδαία δουλειά ώστε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγοριες. Η ομάδα κράτησε τον βασικό της κορμό και με λίγες προσθήκες ολοκληρώθηκε το φετινό ρόστερ το όποιο είναι αρκετά νεανικό και φιλόδοξο. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας δουλεύουμε σκληρά ώστε να βελτιωνόμαστε, καθώς υπάρχει πολύ όρεξη από όλους για την φετινή χρονιά. Το κλίμα είναι άψογο και όλα αυτά σε συνδυασμό είναι ό,τι χρειάζεται για να έχουμε μια καλή πορεία φέτος στο πρωτάθλημα».

-Το γεγονός πως υπήρξαν το καλοκαίρι πολλές αλλαγές στο ελληνικό μπάσκετ, με πιο χαρακτηριστική αυτή των πολλών ανόδων για αρκετές ομάδες, πιστεύεις έχει βοηθήσει στο να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

«Η άνοδος των πολλών ομάδων σίγουρα έδωσε πολλές επιλογές στους παίκτες για το πού θα αγωνιστούν και αυτό είναι πολύ θετικό. Όπως έχουμε δει όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί για την φετινή χρονιά και αυτό είναι μια έκπληξη. Άλλες περισσότερο βέβαια και άλλες λιγότερο. Το σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και κατά την γνώμη μου θα δούμε αρκετές εκπληξεις φέτος».

-Φέτος οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στα γήπεδα της χώρας. Πώς είναι για έναν αθλητή να αγωνίζεται μπροστά σε άδειες κερκίδες;

«Πραγματικά το να αγωνίζεται ένας αθλητής σε άδειο γήπεδο είναι πολύ άσχημο. Είτε παίζει στην έδρα του είτε όχι. Ο κόσμος δίνει μια νότα ζωντάνιας και έντασης στο παιχνίδι που βοηθάει και χαροποιεί κάθε αθλητή. Δυστυχώς στους καιρούς που ζούμε για το καλό όλων θα γίνονται τα παιχνίδια με αδειες κερκίδες. Παρόλαυτα εγώ ελπίζω αυτό να αλλάξει σύντομα και να έρθει ο κόσμος και πάλι στο γήπεδο. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να γίνεται ό,τι χρειάζεται για να προστατευόμαστε».