Η ομάδα του ΑΟΚ Βέροιας κατάφερε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής και πιο συγκεκριμένα στον πέμπτο όμιλο, να επικρατήσει σε ένα ματς “φωτιά” επί του Μαντουλίδη με 77-75.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας από τη Βέροια, ο Τάσος Κασαμπαλής μίλησε στο Basketblog.gr για την επιτυχημένη αυτή πρεμιέρα, το μέλλον της ομάδας στη φετινή “πρόκληση” της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και για άλλα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Δείτε τις δηλώσεις του Τάσου Κασαμπαλή:

-Πρεμιέρα με νίκη για τον ΑΟΚ στο πρωτάθλημα σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε ο αγώνας;

«Είναι σημαντικό στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος να μπορέσεις να διαχειριστείς το άγχος της πρεμιέρας και ιδανικό να ξεκινάς με νίκη ειδικά σε ενα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Όσο για το που κρίθηκε το παιχνίδι με τον Μαντουλίδη μπορώ να σου πω ότι εμείς ακολουθήσαμε όσο πιο πιστά μπορούσαμε το πλάνο του προπονητή μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάναμε αρκετά λάθη κατοχής και λάθη στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση μας κράτησε ζωντανούς στο παιχνίδι και μέχρι το τέλος που χρειάστηκαν δυο-τρία μεγάλα σουτ, για να μπορέσουμε να αποδράσουμε με το διπλό από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη».

-Ποιο είναι το “ταβάνι” της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα;

«Θα σου απαντήσω σε αυτή τη ερώτηση με το γενικό πλάνο της ομάδας, η βάση της οποίας θέλει να είναι η δυνατά και υγιής ακαδημία με την τόσο μεγάλη προσπάθεια που κάνει σε αυτό ο συμπαίκτης συνεργάτης και προσωπικός μου φίλος, ο Γιώργος Τριχόπουλος. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε απο παιδιά που προέρχονται απο τα τμήματα υποδομής και άλλα παιδιά από την περιοχή που όλοι μαζί αγαπάμε το μπάσκετ, παίζουμε για να το ευχαριστηθολυμε και να το χαρούμε. Το “ταβάνι” της λοιπόν δε μπορούμε να το καθορίσουμε, προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν μια ξεχωριστή πρόκληση».

-Πολλές φορές υπάρχει σύγκριση μεταξύ Βορρά και Νότου όσον αφορά το μπασκετικό επίπεδο. Ποια είναι η δικιά σου γνώμη σχετικά με την κατηγορία αυτή τουλάχιστον;

«Αυτή τη σύγκριση την έχω βιώσει, γιατί στο παρελθόν έχω αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Νότου. Από προσωπική εμπειρία θα πω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ Βορρά και Νότου. Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό, το επίπεδο είναι σίγουρα πιο διαφορετικό στο Νότο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν κάνουμε τον αγώνα μας για το καλύτερο. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν γενικά γύρω μας και ειδικά στο μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια νιώθουμε όλοι μας την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη σε ένα άθλημα που εχει φέρει τόσες επιτυχίες στη χώρα μας, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο εθνικών ομάδων».

-Ποια είναι τα συναισθήματά σας όταν αγωνίζεστε μπροστά σε άδειες κερκίδες;

«Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι η αίσθηση ενός κρύου γηπέδου χωρίς τη ζεστασιά που νιώθεις με την παρουσία του κόσμου και ειδικά στις μικρές κατηγορίες που αυτοί που κάθονται στις κερκίδες είναι κατά κύριο λόγο η οικογένειά σου ή οι φίλοι σου, αλλά είναι θέμα υγείας και φυσικά η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και δεν το διαπραγματεύεται κανείς αυτό. Το θέαμα της άδειας κερκίδας προκαλεί το ίδιο συναίσθημα σε όλους τους αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος. Σίγουρα μας έχει λείψει ήδη αυτή η ατμόσφαιρα, ελπίζω όμως ότι θα πανε όλα καλά και σύντομα ο κόσμος θα επιστρέψει στην κερκίδα για να παρακολουθήσει το αγαπημένο του άθλημα».