Μετά τη σπουδαία νίκη του Κορωπίου απέναντι στον Τελεθριακό με 79-77 στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής για φέτος και παράλληλα λίγο πριν τη σημερινή (25/10) δεύτερη “στροφή” του πρωταθλήματος, ένας πρωταγωνιστής της ομάδας του Ανδρέα Δρακόπουλου, ο Ανδρέας Κατωπόδης μιλάει στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του και πολλά άλλα.

Μεταξύ άλλων, ο εξαιρετικός “μπομπέρ” ανέφερε αρχικά πως ο αγώνας κόντρα στην ομάδα του Τελεθριακού κρίθηκε κυρίως στην τελευταία περίοδο του αγώνα, όταν και η ομάδα κατάφερε να “σφίξει” την άμυνά της. Μάλιστα, αναφέρθηκε παράλληλα και στον όμιλο που συμμετέχει η ομάδα του, τον δεύτερο, τονίζοντας πως είναι ο πιο δύσκολος όμιλος της κατηγορίας ολόκληρης.
Κατ
Τέλος, μίλησε και για τις συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναφερόμενος φυσικά και στην κακή οικονομική κατάσταση, όπου βρίσκονται όλα τα σωματεία.

Δείτε τις δηλώσεις του Ανδρέα Κατωπόδη:

-Πρεμιέρα με μια σημαντική νίκη για το Κορωπί. Πού πιστεύεις κρίθηκε το παιχνίδι;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα που είναι ικανή να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε έδρα και ομάδα. Καταφέραμε και επιβάλλαμε τον ρυθμό μας στην πρώτη περίοδο και για αυτό ήμασταν μπροστά στο σκόρ. Στη συνέχεια ο Tελεθριακός έριξε τον ρυθμό και σε συνδυασμό με την αστοχία και κυρίως την κακή μας αμυντική λειτουργία πέρασε μπροστά και με διψήφια διαφορά. Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο όπου κυρίως λόγο το νεανικό της ηλικίας μας και της καλής προετοιμασίας που κάναμε εδώ και δύο μήνες σφίξαμε την άμυνα μας, βγάλαμε ενέργεια, βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και ουσιαστικά «ξεμπλοκάραμε» παίρνοντας έτσι το παιχνίδι».

-Η ομάδα φαίνεται πως δουλεύει σε καλές συνθήκες και πως θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο στο πρωτάθλημα φέτος. Πώς βλέπεις εσύ το μέλλον της ομάδας σου;

«Πράγματι δουλεύουμε σε καλές συνθήκες τόσο εντός των 4 γραμμών όσο και εκτός αυτών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία της ομάδας. Σίγουρα εάν καταφέρουμε και βγάλουμε στο γήπεδο το ταλέντο μας σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό και την αθλητικότητα μας τότε πιστεύω ότι θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον οποιοδήποτε στον δύσκολο όμιλο μας».

-Ο δεύτερος όμιλος της Γ’ Εθνικής θεωρείται κατά πολλούς ο πιο δύσκολος με βάση τα ρόστερ και τη δυναμικότητα των ομάδων. Συμφωνείς με αυτό; Και αν ναι πώς πρέπει η ομάδα σου που διαθέτει ένα εξίσου δυνατό ρόστερ να προετοιμάζεται κάθε εβδομάδα για αυτόν τον δύσκολο όμιλο;

«Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι πράγματι ο πιο δύσκολος της φετινής Γ΄εθνικής, τουλάχιστον στον Νότο, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τις 11 ομάδες οι 5 έχουν δηλώσει ότι θέλουνε την άνοδο. Υπάρχουν παίχτες με πολλά χρόνια στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες (Α1,Α2) και επίσης υπάρχουν παίχτες που έχουν φάει με το κουτάλι τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες και ξέρουν να διαχειρίζονται άτομα και καταστάσεις. Με μία νίκη μπορεί να χτυπήσεις άνοδο, με μία ήττα μπαίνεις στην ζώνη του υποβιβασμού. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και σίγουρα χρειάζεται διαφορετική προετοιμασία για κάθε αντίπαλο. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε του σωματικού ούτε του ψυχολογικού ρεπό και πρέπει η προπόνηση να είναι στα κόκκινα ποιοτικά και ενεργειακά όλη την βδομάδα. Επίσης απαραίτητο είναι και το πλάνο που θα επιλεχθεί να ακολουθήσει η ομάδα από τον προπονητή».

-Η πανδημία του κορονοϊού σίγουρα έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα όλων. Πώς είναι για έναν αθλητή να αγωνίζεται στον καιρό της πανδημίας;

«Αν ο αθλητισμός ήταν δύσκολος τα προηγούμενα χρόνια, τώρα έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολος εν μέσω της πανδημίας. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί με τις επαφές μας, να τηρούμε μέτρα, αποστάσεις και τα πρωτόκολλα. Έστω και ένας να βρεθεί θετικός σε μία ομάδα τότε αρχίζει και τρέχει όλος ο σύλλογος και όλες οι άλλες ομάδες στεγάζονται στο ίδιο γήπεδο. Τα οικονομικά πολλών ομάδων κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Μέχρι και το πιο απλό που είναι οι μετακινήσεις με τα μέσα έχουν γίνει αφόρητες λόγο της χρήσης της μάσκα. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως αυτή είναι η καινούργια πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε με αυτή».