Ο 23χρονος άσσος της Καβάλας, Χριστόφορος Κελαϊδής μίλησε στο Basketblog.gr για τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην Καβάλα, που από τα μεγάλα σαλόνια της Α1, πλέον μάχεται για να διατηρηθεί στην Α2. Η εξαιρετική περίοδος που διανύει σημειώνοντας 9.4 πόντους μ.ο (47% 2π. 37% 3π.) σε 20 παιχνίδια της ομάδας του, τον έχουν μετατρέψει σε παίκτη “καταλύτη” για την Καβάλα. Ο νεαρός “bomber” απάντησε στα ερωτήματά μας.

Πως αντιμετωπίζετε (και εσύ προσωπικά) το γεγονός ότι η ομάδα από τα σαλόνια της Α1, βρέθηκε να παλεύει στην Α2;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα ήξερα που έχω έρθει. Το βάρος και η ιστορία του συλλόγου είναι μεγάλη στην Α1, κάνοντας μεγάλες νίκες (ας μην ξεχνάμε οτι κέρδισε τον Παναθηναϊκό). Παρόλα αυτά, έτσι είναι ο αθλητισμός. Οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Όσο αναφορά εμένα προσωπικά, προσπαθώ κάθε μέρα που περνά να δίνω το 100% για να βοηθάω την ομάδα μου. Είμαι σίγουρος ότι με τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διατηρεί, το να ανέβει ξανά στην Α1 είναι καθαρά θέμα χρόνου».

Πως ερμηνεύεις το τελευταίο ξέσπασμα κόντρα στο Παγκράτι; Άλλαξε κάτι δραματικά και ήρθε αυτή η εντυπωσιακή νίκη (100-55);

«Το ξέσπασμα απέναντι στο Παγκράτι ευελπιστώ να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Σίγουρα είναι μια νίκη που μας δίνει ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας αλλά συγχρόνως αποτελεί απλά ένα μικρό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας. Δεν έχει γίνει κάποια δραματική αλλαγή στην ομάδα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσαρμοζόμαστε ανάλογα τον αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας. Απλώς αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα της δουλειάς μας βγήκαν στο γήπεδο».

Είσαι ικανοποιημένος από τον χρόνο και την θέση σου στην ομάδα;

«Όλοι οι παίκτες έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα μας, και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και λειτουργούμε σαν μια γροθιά. Αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Όσο αναφορά τον χρόνο μου, πιστεύω ότι πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα τα παιχνίδια παρά τα λεπτά που αγωνίζομαι. Άλλωστε μετά από μερικά χρόνια κανείς δε θα θυμάται ποιός έπαιξε πόσα λεπτά σε έναν αγώνα αλλά θα θυμούνται αν πέτυχε η ομάδα τους στόχους της».

Ποίες είναι οι προσωπικές σου βλέψεις και οι στόχοι σου, μιας και στα 23 σου χρόνια έχεις κάνει μεγάλα βήματα προόδου και μπασκετικής εξέλιξης;

«Ο στόχος μου συνάδει με τους στόχους της ομάδας, που είναι να παλεύει κάθε παιχνίδι, ώστε να διατηρηθούμε στην κατηγορία. Εγώ απ’ τη μεριά μου θα προσπαθήσω όσο πιο πολύ μπορώ να βελτιώνω τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου μέρα με τη μέρα, ώστε στο τέλος όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι. Χαίρομαι για την πρόοδο που έχω κάνει αλλά δεν μπορώ να μείνω απλά σε αυτό και να καθησυχάζομαι. Θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι και να παίζω σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό επίπεδο γίνεται. Τώρα το που θα καταλήξω δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι θα το κυνηγήσω και όπου φτάσω…».

Εφικτός στόχος η παραμονή στην κατηγορία Χριστόφορε, δεδομένου ότι διανύοντας την 21η αγωνιστική βρίσκεστε με την πλάτη στον τοίχο;
«Το πρωτάθλημα της Α2 είναι σαν μαραθώνιος. Η θέση μας αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει κάτι. Σημασία θα έχει η θέση μας την 30ή αγωνιστική. Επίσης το πρόγραμμα μας είναι πιο “εύκολο” και βατό από εδώ και πέρα και ειδικότερα στο κλειστό της Καλαμίτσας με την παρουσία των φιλάθλων μας, που είναι στο πλευρό μας σε κάθε εντός έδρας αγώνα, κανένας αντίπαλος δεν θα περάσει ένα ήσυχο απόγευμα. Πιστεύω πως στο τέλος όλοι μαζί (φίλαθλοι, παίκτες και προπονητικό τιμ) θα είμαστε χαρούμενοι με την επίτευξη του στόχου μας».