Βιογραφικό

Ο Χάρης Κουλουριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου του 1980. Ως αθλητής αγωνίστηκε στον Τρίτωνα, τον Αστέρα Εξαρχείων και την ΑΕ Κομοτηνής όπου σπούδαζε ταυτόχρονα. Το 2005 αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ως προπονητής άρχισε σε νεαρή ηλικία από τα τμήματα υποδομής του Αστέρα Εξαρχείων ενώ παράλληλα ήταν βοηθός στο Γυναικείο και το Ανδρικό τμήμα. Το 2004 εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Αιγάλεω στην Α2, κερδίζοντας την άνοδο στην Α1 το 2006 και παραμένοντας μέχρι το 2009. Στην συνέχεια, από το 2009 έως το 2013 ήταν μέλος του τεχνικού team του Ηλυσιακού στην Α1. Παράλληλα διετέλεσε πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας του Αθηναϊκού. Ξεκίνησε την σεζόν 2013-14 στον Ίκαρο Χαλκίδας ως άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη και στην συνέχεια της σεζόν ακολούθησε τον Γιώργο Κετσελίδη στον Λίβανο για λογαριασμό της Champville.Την επόμενη διετία (2014-16) ήταν στο πλευρό του Θανάση Σκουρτόπουλου στο Ρέθυμνο. Την σεζόν 2016-2017 δούλεψε στην Α2 δίπλα στον Μιχάλη Κουταλιανό για τον Αίολο Αστακού, παίρνοντας μέρος στα play-off ανόδου για την Basket League ενώ την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στον νεοφώτιστο στην Β’ Εθνική Ιπποκράτη Κω οδηγώντας τον στην 3η θέση του Νοτίου ομίλου. Πέρσι πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 με τον Οίακα Ναυπλίου και το καλοκαίρι ανανέωσε με τους “Ναυπλιώτες” για ακόμη μία σεζόν.

Αρχικά, ρωτήσαμε τον κόουτς Κουλουριώτη πως έζησε το παιχνίδι με τον Απόλλων και τι σημαίνει για την ομάδα του αυτό το “διπλό”:

«Μετά την άσχημη περίοδο που περάσαμε πριν τα Χριστούγεννα, με κακά αποτελέσματα εννοώ, τα οποία είχαν επηρεάσει όλη την λειτουργία της ομάδας και την προπόνηση, νιώσαμε καλύτερα, πήραμε νίκες, ανακτήσαμε την χαμένη ψυχολογία μας και επιστέγασμα των παραπάνω ήταν το “διπλό” στην Πάτρα. Σε αυτήν την ανατροπή του κλίματος μεγάλο μερίδιο ευθύνης είχε η διοίκηση με την υπομονή και την στήριξη της, όλο το προπονητικό επιτελείο με την καθημερινή δουλειά του και τέλος οι αθλητές μας με την πίστη και την προσπάθεια τους. Ο Απόλλων είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και άξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα.»

Έπειτα, αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι είναι η πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής στην Α2 και τον ρωτήσαμε πως βιώνει αυτή την εμπειρία:

«Είναι πολύ ωραία εμπειρία, μετά από πολλά χρόνια ως βοηθός προπονητή στην Α1 και δύο χρονιές στην Α2. Είναι πολύ σημαντικό που συνέχισα με την ομάδα που ανεβήκαμε κατηγορία πέρσι καθώς υπάρχει μία συνέχεια σε όλο αυτό. Σίγουρα η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη, πολύ ανταγωνιστική και χρειάζεται δουλειά και ηρεμία.»

Συνεχίσαμε, ρωτώντας τον κόουτς για τους στόχους που είχε η ομάδα στην αρχή της σεζόν:

«Από την αρχή της σεζόν, ο βασικός στόχος ήταν να υπάρξει καθαρή και γρήγορη σωτηρία, κάτι το οποίο στην Α2 έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο. Ήμασταν νεοφώτιστοι και θέλαμε να σταθούμε στα πόδια μας, να φτιάξουμε δηλαδή ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα ήταν σε θέση να αποφύγει τα πλέι-άουτ.»

Με αφορμή την απάντηση, τον ρωτήσαμε για το αν η ομάδα μπορεί να… κοιτάζει πιο ψηλά (πλέι-οφ):

«Εντάξει είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για πλέι-οφ από τη στιγμή που οι αποστάσεις των ομάδων βαθμολογικά είναι πολύ κοντινές. Με ένα καλό σερί νικών, όπως εμείς κάναμε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, καταφέραμε και είμαστε έβδομοι. Από την άλλη, με ένα-δύο κακές ήττες μπορείς βρεθείς στις θέσεις των πλέι-άουτ, όπως και είχαμε κάνει στο ξεκίνημα άλλωστε. Το μοναδικό που με στεναχωρεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και τις προηγούμενες ομάδες, είναι ότι το κακό ξεκίνημα που κάναμε ήταν με πολύ άσχημες ήττες στο γήπεδό μας, που αν τις είχαμε αποφύγει, ίσως να μιλάγαμε αλλιώς τώρα. Όμως, αυτό το έχουμε “καλύψει” πολύ καλά με τις εξαιρετικές εμφανίσεις εκτός έδρας, κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, και τις νίκες που έχουμε πάρει, όπως είναι οι τελευταίες με Κόροιβο και Απόλλων.»

Εν συνεχεία περάσαμε σε μία ερώτηση για το αν η πόλη στηρίζει αυτό το εγχείρημα:

«Έχουμε υποστηρικτές που τους αρέσει πάρα πολύ αυτή η ανοδική πορεία της ομάδας, η οποία έχει ανέβει επίπεδο και παίζει στην Α2. Η πόλη ενδιαφέρεται και μας στηρίζει, αγαπάει τους παίκτες, και σε αυτό βέβαια παίζει σπουδαίο ρόλο η διοίκηση της ομάδας, η οποία αποτελείται από ανθρώπους της πόλης, που έχουν μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο εδώ.»

Εν κατακλείδι, ολοκληρώσαμε την κουβέντα με μία ερώτηση όσον αφορά το μικρό γήπεδο της ομάδας και αν υπάρχει κάποια προοπτική για κάτι μεγαλύτερο:

«Δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω για αυτό το θέμα αλλά από όσο γνωρίζω υπάρχει προοπτική στο μέλλον να φτιαχτεί ένα πιο μεγάλο και πιο σύγχρονο γήπεδο. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει, προς το παρόν σε αυτό που αγωνιζόμαστε τώρα πρέπει να το γεμίζουμε. Ο Οίακας πρέπει να εδραιωθεί στις Εθνικές κατηγορίες και έτσι θα δοθεί μεγαλύτερο κίνητρο να φτιαχτεί ένα καλύτερο γήπεδο στην πόλη.»