Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα στον 3ο της όμιλο, η Νίκη Βόλου πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στον ΓΑΣ Μελίκης

Ο πρωτεργάτης της ομάδας από το Βόλο, ο Σάκης Κουτίνας μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και όχι μόνο. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης μίλησε για το κίνητρο που αντλεί τόση ενέργεια για τα παιχνίδια, τονίζοντας πως αυτό είναι ο μικρός του γιός.

Μάλιστα, στο τέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργήσει στα γήπεδα της χώρας η πανδημία του κορονοϊού, λέγοντας πως παρά το γεγονός πως προέχει η υγεία όλων, πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα.

Δείτε τις δηλώσεις του Σάκη Κουτίνα:

-Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τη Νίκη Βόλου. Πού πιστεύεις πως κρίθηκε ο αγώνας της Κυριακής;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα με παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Πιστεύω κρίθηκε στην ενέργεια που δείξαμε στην άμυνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και στο πόσο καλά είχαμε προετοιμαστεί όλη την διάρκεια της εβδομάδας από το προπονητικό σταφ».

-Φαίνεται πως η ομάδα σας διαθέτει ένα αρκετά καλό σύνολο και παρουσιάζεται μέχρι στιγμής πλήρης. Ποιο πιστεύεις πως είναι το μέλλον της στην κατηγορία φέτος;

«Όντως φέτος η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο και στυλ παιχνιδιού από αυτό που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν έρθει στην ομάδα αρκετά νεαρά παιδιά, που μας έχουν γεμίσει ενέργεια και πάθος. Κάθε προπόνηση είναι ένας αγώνας πραγματικά και αυτό έχει βοηθήσει πολύ και εμάς τους πιο μεγάλους να είμαστε σε μια εγρήγορση. Όπως ανέφερα λόγω των αρκετών αλλαγών που έγιναν στην ομάδα ουσιαστικά είμαστε μια νέα ομάδα που τώρα χτίζεται. Φέτος κύριο μέλημά μας είναι η παραμονή και η ανάδειξη κάποιων από τους νεαρούς παίκτες, που θα είναι το μέλλον της Νίκης Βόλου τα επόμενα χρόνια».

-Πραγματοποίησες μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον ΓΑΣ Μελίκης. Ποιο ήταν το κίνητρό σου και τι σε βοήθησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

«Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, ένιωθα αρκετά καλά από την αρχή του παιχνιδιού και βρήκα ρυθμό από την αρχή. Με βοήθαει πολύ και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλη την ομάδα οι προπονητές που πραγματικά είναι δίπλα μας συνέχεια. Επίσης θα το ξαναπώ ότι όλα τα παιδιά κάνανε απίστευτη δουλειά για να πάρουμε μια τόσο σημαντική νίκη! Τώρα τι μου δίνει το κίνητρο να συνεχίζω να προπονούμαι και παίζω; Τα τελευταία χρόνια είναι ο γιός μου που φέτος έγινε 4 και είναι ο πιο πιστός μου οπαδός. Κάθε παιχνίδι είναι στην κερκίδα ή το βλέπει από την τηλεόραση (τώρα λόγω κορονοϊού). Είναι φοβερο να γυρνάμε σπίτι και να με ρωτάει πράγματα και πόσο χαίρεται όταν κερδίζουμε! Προσπαθώ να έχει μια όμορφη εικόνα από εμένα μέσα στο γήπεδο! Είναι όμορφο συναίσθημα η χαρά που νιώθει όταν με βλέπει να παίζω μπάσκετ!»

-Η πανδημία έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή όταν αγωνίζεται σε ένα άδειο γήπεδο λόγω κορονοϊού;

«Πραγματικά από πέρυσι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα να παίζεις σε άδειο γήπεδο, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Το σημαντικότερο είναι η υγεία! Επίσης υπάρχει και το άγχος κάθε αγωνιστική σχετικά με το τι θα γίνει, θα παίξουμε, θα αναβληθεί το ματς; Όλο αυτό σε επηρεάζει. Ελπίζω να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλο αυτό και να επιστρέψουμε πάλι σε κανονικούς ρυθμούς!»