Ο Αποστόλης Κουτρούλιας ήταν ο πρωταγωνιστής της χτεσινής αναμέτρησης του Παπάγου με τον ΚΑΟ Κορίνθου, με τον έμπειρο «ψηλό» να πετυχαίνει 38 πόντους και να δείχνει ότι παρά τα 42 του χρόνια, έχει πλούσιο ταλέντο και όρεξη για να βοηθήσει την ομάδα του.Μάλιστα, ο σέντερ των «στρατιωτών» ήταν ο παίκτης που πέτυχε το νικητήριο καλάθι χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, η οποία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Ο ίδιος, μιλώντας στο basketblog.gr δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νίκη του Παπάγου και το θετικό ξεκίνημα, έκανε όμως γνωστή και την απόφαση του στο κοινό. Ο πολύπειρος «ψηλός» έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν από την ενεργό δράση, αλλά δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από το άθλημα που τον ανέδειξε, το μπάσκετ, μιας και θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική.

·        Πρώτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τον Παπάγο, πώς έζησες το παιχνίδι εσύ μέσα από το παρκέ;

«Η κάθε πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις αλλά και μια γλυκιά αναμονή για να παίξεις, να βγάλεις την δύσκολες προπονήσεις της προετοιμασίας».

·        Ήσουν ο πρωταγωνιστής του αγώνα τόσο με τους πόντους που έβαλες όσο και με το καλάθι που έκρινε τον αγώνα. Πώς ένιωσες για αυτή τη στιγμή;

«Ένιωθα πολύ ωραία που έπαιζα κ ένιωθα καλά κ υγιής. Το καλάθι ήταν προϊόν του συστήματος που σχεδίασε ο προπονητής και απλά ήμουν εγώ αυτός που έβαλε το καλάθι».

·        Φέτος επέλεξες να μετακινηθείς από τον Χολαργό στον Παπάγο, τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι;

«Ήρθα στον Παπάγου γιατί είναι μια ιστορική ομάδα με ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο και προσπαθούν να τον επιστρέψουν σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε έναν έμπειρο και καλό προπονητή που θέλει να βγάλει το ταλέντο των παιδιών και να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ».

·        Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή σεζόν;

«Εμείς ακόμα ψαχνόμαστε γιατί η ομάδα ολοκληρώθηκε πριν 3 εβδομάδες. Θέλουμε να βρούμε την απαραίτητη χημεία εντός παρκέ για να μπορέσουμε μετά να οριοθετήσουμε τους στόχους μας»

·        Είσαι ο πλέον έμπειρος παίκτης στον Παπάγο και με το καλημέρα έδειξες ότι μπορείς να πάρεις την ομάδα πάνω σου. Νιώθεις ότι μπορείς να ηγηθείς φέτος του Παπαγού;

«Θέλω να ηγηθώ φέτος στην ομάδα αλλά όχι βάζοντας πόντους αλλά με συμβουλευτική υποστήριξη των παιδιών και γενικότερα μια γενική βοήθεια μέσα στο παιχνίδι».

·        Έχεις σκεφτεί ποτέ το τέλος και αν ναι, είναι στα πλάνα σου η ενασχόληση με το μπάσκετ;

«Ναι, νομίζω πως αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά σαν επαγγελματίας αθλητής και μετά θα αποσυρθώ. Μάλιστα, έχω σκεφτεί ήδη τα επόμενα βήματα στην καριέρα μου και σκέφτομαι να ασχοληθώ με την προπονητική».

·        Που θα ήθελες να αφιερώσεις το χτεσινό καλάθι και τη νίκη της ομάδας σου;

«Η νίκη αφιερώνεται στην οικογένεια μου που βάζει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να παίζω μπάσκετ εγώ».