Ο Χολαργός διανύει τη δεύτερη χρονιά του στην Α2 και μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με τα αποτελέσματα του, έχοντας ρεκόρ 5-1, όσο κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται στο παρκέ.

Στην ομάδα των Βορείων Προαστίων έχουν βρει μέχρι στιγμής τη… συνταγή της επιτυχίας, με τον Στέργιο Κουφό να είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας εντός γηπέδου. Ο έμπειρος προπονητής είναι χρόνια κάτοικος της περιοχής και πλέον με όσα έχει ζήσει, νιώθει και ο ίδιος ότι ο Χολαργός είναι η ομάδα του και θέλει να βοηθήσει με όλες τους τις δυνάμεις.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο basketblog.gr ο Στέργιος Κουφός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του για κάποια λάθη του παρελθόντος, όμως παράλληλα ανέλυσε με λεπτομέρεια το πλάνο που έχει καταρτίσει με την διοίκηση και τους συνεργάτες του για τον Χολαργό, έχοντας θέσει ως στόχο την ισχυροποίηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Ο ίδιος στηρίζοντας τη δουλειά στις βασικές αρχές του μπάσκετ αλλά και στο κλίμα ανάμεσα σε αυτόν και τους παίκτες, θέλει φέτος να παρουσιάσει έναν Χολαργό ικανό για όλα και κυρίως θέλει να δει τον κόσμο της περιοχής να στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

·        Έχοντας διανύσει ήδη τα πρώτα 6 παιχνίδια της σεζόν, ποιοι είναι οι στόχοι του Χολαργού για τη φετινή σεζόν;

«Προτεραιότητα για εμάς είναι να μπορέσουν τα παιδιά να καταλάβουν πού έρχονται. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που έχει μπει πλέον στο μπάσκετ είναι ότι την ομάδα πρέπει να τη δημιουργήσεις. Πέρυσι ο Χολαργός ξεκίνησε τη σεζόν με 12 νέους παίκτες. Όποιος ξέρει καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Σιγά σιγά θα πρέπει τα παιδιά να μπουν στο «σπίτι», εννοώντας την ομάδα μας. Θα πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει ομάδα και τι σημαίνει να διατηρηθεί σωστά μια ομάδα. Επειδή τα λεφτά είναι πολλά σε αυτό το επίπεδο και για να συντηρηθεί ένα οικοδόμημα δεν είναι πλέον κάτι εύκολο, πρέπει με νύχια και με δόντια να δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν φέρει εδώ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε φτιάχνουμε την ιστορία για το σύλλογο. Αυτή είναι η προτεραιότητα για μας φέτος, να αποκτήσουμε υπόσταση, να γίνουμε οικογένεια ώστε να μπορούμε να προσεγγίζουμε παίκτες που θα έχουν και ένα συναισθηματικό κίνητρο για να έρθουν στο Χολαργό και αυτά τα παιδιά αφού ταιριάξουν με εμάς να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αν δούμε τα νούμερα φέτος έχουμε μία μείωση περίπου 50% στο μπάτζετ, όμως έχουμε κάνει πολύ καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με πέρυσι. Πάντα μια ομάδα που δηλώνει οικογένεια και τα μέλη της είναι δεμένα μπορεί να φτάσει ψηλά και να ισχυροποιηθεί, ανεξαρτήτως χρημάτων. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίζουν. Το είπε άλλωστε και ο Κομποδιέτας σε μία συνέντευξή του, ότι θέλουμε να μην υστερήσουμε σε προσπάθεια, έχουμε το μπασκετικό εγωισμό και θέλουμε να κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Αν δεις άλλωστε και τον αγώνα με την Καστοριά που χάσαμε, κάναμε την ανατροπή και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Αυτό όμως έδειξε και την ομάδα που έχουμε χτίσει και ότι χρόνο με το χρόνο γινόμαστε οικογένεια».

·        Αν σας δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσετε την άνοδο πώς θα αντιδράσετε σαν Χολαργός;

«Θα σου πω την προσωπική μου γνώμη σε αυτό το θέμα. Όταν τα χέρια σου μπορούν και φτάνουν κάπου ψηλότερα, αυτό σου δίνει το έναυσμα να κυνηγήσεις το κάτι παραπάνω. Ποιο το νόημα να ήμασταν φέτος στην Α1; Γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία και μπορούσαμε να αγοράσουμε μια θέση. Αυτή τη στιγμή ο Χολαργός δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτή την κατηγορία. Η διοίκηση σκέφτεται ότι το νόημα δεν είναι να πάμε και να πέσουμε και μετά να μπλέξουμε σε άλλες διαδικασίες. Και επειδή η Α1 δεν είναι κάτι τόσο απλό για μια ομάδα, δεν έχουμε την τεχνογνωσία του Απόλλωνα Πατρών που έπαιζε τόσα χρόνια στην Α1 ή του Περιστερίου, για παράδειγμα.Είμαστε όμως μπασκετικά εγωιστές. Αν το βρούμε μπροστά μας δεν θα κάνουμε πίσω. Ίσως είναι και ένα τεράστιο κίνητρο για τα παιδιά το πώς θα κυλήσει η σεζόν. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν έρθει εδώ για να «πλαστούν». Θέλουμε παιδιά που θα έρθουν και θα στήσουν ένα κορμό ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να ανδρωθούν και με εμένα εδώ έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία από τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτοί που αποτελούν πηγή και προτεραιότητα είναι παίκτες που θέλουμε να παραμείνουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Και έναν να κρατήσουμε βέβαια θετικό είναι και θα έχουν μείνει με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα και από κει και πέρα θα κάνουμε το ταμείο μας στο τέλος της σεζόν».

·        Πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει μία σχέση πατέρα-γιου ανάμεσα σε σας και τους παίκτες σας;

«Είναι ο μοναδικός δρόμος που φέρνει επιτυχίες. Όταν λειτουργείς σαν οικογένεια γαλουχούνται κατάλληλα και οι παίκτες, γνωρίζουν πού βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν. Είσαι τίμιος, θέλω να τελειώσει η χρονιά και να κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να προσφέρω σε κάθε παίκτη αυτό που πιστεύω ότι είναι καλύτερο για αυτόν. Είναι όμως ο μόνος τρόπος για να αντέξει ο Χολαργός στο χρόνο. Όσα λεφτά και να έρθουν θα έχεις δημιουργήσει κάτι με πήλινα πόδια. Αυτή είναι και η συμβουλή μου στους συνεργάτες μου. να έχουμε αυτή τη συνείδηση μέσα μας για το Χολαργό και είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για μένα για να έχουμε την μπασκετική μας υπόσταση».

·        Τι συνέβη την περασμένη σεζόν και υπήρξαν κάποια ανοιχτά «μέτωπα» στον Χολαργό;

«Καταρχήν, το τονίζω – αν και μπορεί να έπρεπε σε κάποιες περιπτώσεις – δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα οικονομικής φύσεως. Ίσως να υπήρξε ηθελημένα. Άλλο το να μην υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και άλλο το να μη θέλει η ομάδα ή ο εκάστοτε παράγοντας για διάφορους λόγους. Βέβαια και να μην πληρωθούν τα παιδία στην ώρα τους για ένα – δύο μήνες, δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούν.
Από την ημέρα που βρίσκομαι εγώ στην ομάδα, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα και άλλωστε αυτή είναι και η δυναμική μας. Προσφέρουμε μία οικονομική ασφάλειαπρος τους παίκτες, γιατί εμείς δεν έχουμε ακόμα τη δυναμική να προσεγγίσουμε παίκτες με βάση το πρεστίζ ή τους στόχους μας αλλά με ένα καλό συμβόλαιο. Όσο βρίσκομαι εγώ στον Χολαργό δεν τέθηκε ποτέ θέμα πληρωμών. Όσον αφορά το πρόβλημα με τους τραυματισμούς, δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στην αρχή της περασμένης σεζόν ή το περασμένο καλοκαίρι. Εγώ βρέθηκα στην ομάδα από τον Ιανουάριο και πράγματι συνάντησα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Αλλά και φέτος όμως δεν έχουμε προβλήματα; Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε πράγματα και καταστάσεις».

·        Τι σημαίνει για την περιοχή του Χολαργού αλλά και για την ίδια την ομάδα η προσπάθεια που γίνεται φέτος;

«Ο Χολαργός είναι η αγαπημένη μου ομάδα, είναι η ομάδα μου. Και εγώ για να έρθω από εκεί που ήμουν έκανα μια θυσία. Όσοι βρισκόμαστε εδώ κάνουμε μια θυσία και γι’ αυτό γινόμαστε πιο πιεστικοί πολλές φορές ως προς αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε μια οικογένεια. Για μας αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα νίκες. Έχουμε κάνει ένα καλό σερί μέχρι στιγμής 5-1. Αρχίζουμε και γράφουμε τη δική μας ιστορία γιατί από την περασμένη σεζόν που ήρθα μετράμε ένα σερί 22-4 που για τα δεδομένα του Χολαργού είναι ιστορική στιγμή».

·        Ο κόσμος πώς αντιδρά στη φετινή προσπάθεια του Χολαργού;

«Για μένα η μεγαλύτερη στιγμή έως τώρα είναι όταν στον αγώνα με το Ψυχικό ακούστηκε ξανά το σύνθημα «ΧολαργάραΟλέ». Ήμουν πραγματικά ευτυχισμένος, ίσως είναι το πρώτο, ίσως όμως και το μεγαλύτερο παράσημο μου ως προπονητής του Χολαργού, ότι φέρνουμε ξανά τον κόσμο δίπλα μας. Αυτή η ιαχή είχε να ακουστεί 30 χρόνια και για πρώτη φορά ακούστηκε ξανά φέτος. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας. Είναι στόχος μας και αυτοσκοπός να φέρουμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Έχουμε ξεκινήσει και ένα νέο πρόγραμμα, όπου μέσω των ακαδημιών θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Σε κάθε εγγραφή παιδιού στις ακαδημίες δίνουμε και ένα εισιτήριο διαρκείας ως δώρο στην οικογένεια. Θέλουμε όλα να λειτουργούν σαν «ένα», να είμαστε πολύ ισχυροί σε όλα τα επίπεδα. Φέτος δημιουργήσαμε και ένα πολύ δυνατό διοικητικό συμβούλιο όπου το 90% είναι από τον Χολαργό. Το παράσημο για μένα δεν είναι άλλο από το ότι άκουσα ξανά αυτή την ιαχή. Ο κόσμος ανταποκρίνεται. Εδώ δεν μας βοηθά το γήπεδο. Γι’ αυτό και έχουμε ξεκινήσει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα ώστε να πείσουμε τον Δήμο μας, όμως δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Αν είχαμε ένα γήπεδο όπως του Παπάγου με 400 θέσεις και τον κόσμο δίπλα, ενδεχομένως να είχαμε άλλους στόχους. Αν ο Δήμος καταλάβει το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται, τότε πιστεύω ότι και ο ίδιος θα γίνει αρωγός. Μην ξεχνάμε ότι στο ίδιο γήπεδο συστεγάζονται και άλλα τμήματα και είναι τεράστιο αγκάθι τόσο για την ομάδα όσο και για τις υποδομές. Ευελπιστώ πως η προσπάθεια που κάνουμε θα πείσει τον Δήμο να σταθεί αρωγός. Ειλικρινά το παράσημο είναι ο κόσμος. Στο καλό πάντα όλοι είμαστε δίπλα. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει και αν θα είναι δίπλα στα δύσκολα. Όλοι μπορούμε να πανηγυρίσουμε όμως στα δύσκολα θα φανεί η δύναμη του κόσμου για το πώς θα στηρίξει την ομάδα. Αν του χρόνου καταφέρουμε να έχουμε 300 – 400 διαρκείας ανεξαρτήτως χρημάτων, τότε θα είναι ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για εμάς».

– Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία μιας ομάδας που έχει υψηλούς στόχους όπως ο Χολαργός, είναι η διοικητική σταθερότητα…

«Νομίζω, ότι αυτό είναι το μυστικό για να μπορέσει ο Χολαργός να σκέφτεται και να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Για την ομάδα μας, το ονοματεπώνυμο Γιώργος Δρόσος, αποτελεί εγγύηση! Είμαστε όλοι ευγνώμονες για ότι έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στον Χολαργό. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω, ότι συνοδοιπόροι του σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι ο καθηγητής, Κώστας Τούτουζας και ο κ. Θόδωρος Καρατζάς. Η άποψή μου είναι ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι συνθέτουν το απόλυτο διοικητικό σχήμα και αποτελούν εγγύηση για τον σύλλογο, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αγωνίζεται».

·        Βλέποντας κανείς τα στατιστικά του Χολαργού φέτος θα δει ότι είναι μια ομάδα που στηρίζετε αρκετά στο τρίποντο. Είναι μέρος της φιλοσοφίας που χτίζετε στην ομάδα;

«Είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία μου ακόμα και από τον τρόπο δουλειάς σε μια ομάδα.Σε ένα σεμινάριο που είχα διδάξει στη Θεσσαλονίκη είχα πει ότι αν κάποιος μπορεί να αποδείξει κάτι, θα πρέπει να το αποδείξει βάσει επιτυχιών. Οι περισσότεροι με λένε αιρετικό για πράγματα που εγώ πιστεύω και δοκιμάζω, όμως πλέον βλέπω ότι όλοι ακολουθούν το ίδιο μοντέλο. Ειδικά οι προπονητές που θα μας επιτραπεί να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε, αν βρίσκομαι εδώ, θα έχω απαιτήσεις από τους παίκτες. Το τρίποντο είναι σχεδόν μόνιμη πηγή έκφρασης στη φιλοσοφία μου. Δεν είναι κάτι που το χρησιμοποιώ τώρα, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια. Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνουν άλλα 3-4 πράγματα. Άλλωστε με απλά μαθηματικά να το δούμε, διαφορετική είναι η σημασία του δίποντου και διαφορετική του τρίποντου. Παλιά έλεγα εγώ ότι πρέπει να σουτάρουμε στον αιφνιδιασμό και απορούσαν και στο σύγχρονο μπάσκετ πλέον αυτό γίνεται. Όποια ομάδα βάζει κρίσιμα τρίποντα, αυτή παίρνει και το παιχνίδι. Όχι μόνο στην Α2 αλλά και στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί ένα τρίποντο να ναι κρίσιμο και να αλλάξει όλη την εικόνα του αγώνα. Η ουσία είναι ότι οι βασικές αρχές δεν έχουν να κάνουν με κάτι αδόκιμο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει αυτή τη φιλοσοφία για το τρίποντο και αυτό είναι που μας δίνει τις νίκες. Εγώ δεν έχω σαν προπονητής την έννοια του προγράμματος. Αν ήταν έτσι το Ρέθυμνο όταν το ανέλαβα δεν θα έβγαινε ποτέ 4ο και γενικά δεν είμαι ο προπονητής που θα κινηθεί bythebook γιατί πιστεύω ότι λίγα θα κατάφερνα αν ακολουθούσα αυτή την τακτική. Δεν λέω για τις νίκες τώρα».

·        Ποια είναι η γνώμη σας για τους Έλληνες προπονητές στο μπάσκετ, με δεδομένο ότι θεωρείστε ένας από τους καλύτερους προπονητές της Α2 βάση βιογραφικού;

«Καταρχήν να πω ότι δεν είναι θέμα βιογραφικού. Το επίπεδο των προπονητών στην Α2 είναι εξαιρετικά υψηλό. Αυτό που δεν είναι σωστό είναι ότι η έννοια του προπονητή στην Ελλάδα δεν είναι τόσο στιβαρή όσο στο παρελθόν. Οι θεωρητικά τρεις καλύτεροι προπονητές της περσινής Α2, ο Οικονόμου, ο Συμεωνίδης , ο Τζήμας δεν έχουν και οι τρεις δουλειά. Και μόνο το γεγονός ότι αυτά τα ονόματα υπήρχαν στην κατηγορία δείχνει και τη δυσκολία του πρωταθλήματος. Το επίπεδο των προπονητών στην Α2 και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό, γι’ αυτό είναι το μόνο εξαγώγιμο προϊόν μαζί με κάποιους παίκτες. Επίσης, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την παρουσία του Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος είναι ένα πολύ σημαντικό όνομα για την κατηγορία. Έλληνες προπονητές δουλεύουν σε κάθε άκρη του κόσμου και αποδεικνύεται το επίπεδο που υπάρχει. Παρόλα αυτά με λυπεί το γεγονός ότι πλέον οι προπονητές δεν βάζουν τους κανόνες στην ομάδα. Κατά 90% όποιος έχει πάει στο εξωτερικό είναι απόλυτα επιτυχημένος. Σκέψου ότι στους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη υπάρχει σίγουρα ένας Έλληνας ανάμεσα τους. Αν πεις σε έναν Έλληνα προπονητή να χτίσει στο μυαλό του τον αγώνα θα δεις ότι θα βγει παρασάγγας νικητής σε σχέση με τον αντίπαλο του από το εξωτερικό. Κι αυτό ισχύει τόσο στην Α2 και τα κορυφαία πρωταθλήματα όσο και στα μικρότερα».

·        Είχατε προτάσεις από άλλες ομάδες είτε το καλοκαίρι είτε ακόμα και τώρα;

«Ναι είχα προτάσεις από ομάδες και μάλιστα ακόμα και πρόσφατα είχα μία πολύ καλή πρόταση, δεν ξέρω όμως, γενικά νιώθω συναισθηματικά δεμένος με αυτό που έχω υποσχεθεί. Αν υποσχεθώ κάτι θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν είμαι γενικά άνθρωπος που του αρέσει να πηγαίνει κάπου μεσούσης της περιόδου. Έχει τύχει παρόλα αυτά να πάω και μάλιστα να φέρω επιτυχίες όμως δεν είμαι εγώ ικανοποιημένος με αυτό που έχω κάνει. Θέλω πάντα να ξεκινάω από την αρχή και να χτίζω αυτό που θα έχω όλη τη σεζόν. Όταν έχεις δώσει το λόγο σου κάπου, αυτή είναι η προτεραιότητα σου».

·        Έχετε βρεθεί στο παρελθόν στο Κατάρ όπου είχατε και αρκετές επιτυχίες. Σας λείπει το εξωτερικό;

«Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάτι. Προσπαθώ να δίνω εδώ τον καλύτερο μου εαυτό και να ακολουθώ τη φιλοσοφία που έχω δημιουργήσει για το Χολαργό σε όλα τα επίπεδα μαζί με τους συνεργάτες μου και όλα τα μέλη της ομάδας. Εμάς μας αρέσει εδώ σαν πρόγραμμα να βοηθάμε και ατομικά τον παίκτη. Θέλω να μπορώ να δώσω στον κάθε ένα ξεχωριστά το κάτι παραπάνω. Και αν κάποιος αποχωρεί το καλοκαίρι και πηγαίνει κάπου καλύτερα, εγώ είμαι ακόμα πιο χαρούμενος γιατί τον βλέπω να εξελίσσεται και αυτό δείχνει και τη δουλειά που κάνεις και ότι την κάνεις καλά».

·        Ο Στέργιος Κουφός έχει προσωπικούς στόχους πέρα από τους στόχους που έχει με το Χολαργό;

«Είμαι ευτυχισμένος αδερφέ. Βλέπω ανθρώπους και πρόσωπα στην ομάδα και αισθάνομαι ότι με αγαπάνε και τους αγαπώ. Με όσα περνάμε, καλά και ατυχίες, νιώθω καλά. Η καθημερινότητα μας να είναι καλή, να υπάρχει γαλήνη στο μέλλον και να προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό. Εμένα με νοιάζει να κυνηγήσω τους στόχους μου με τον Χολαργό. Δεν υπάρχει κάποια πρόκληση για μένα. Ένα μικρό απωθημένο που έχω είναι να αναλάβω μια ομάδα πολύ μεγαλύτερου επιπέδου. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι έχω παλέψει σε πολύ δύσκολες συνθήκες και θα ήθελα να αναλάβω μια ομάδα με πολύ μεγάλο μπάτζετ και σε άλλες διοργανώσεις».

·        Είστε ένας προπονητής που έχετε φέρει στο παρελθόν Αμερικανούς, οι οποίοι έκαναν μεγάλη καριέρα στη συνέχεια της πορείας τους. Αν σας δινόταν η δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους παίκτες για την Α2, τι θα επιλέγατε;

«Πιστεύω ότι το ελληνικό φιλότιμο είναι αυτό που κρίνει τα αποτελέσματα και φαίνεται και στην Α1. Και στο πρόσφατο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης τη διαφορά την έκαναν οι Έλληνες. Απλώς η Α1 λόγω χρημάτων δεν έχει το καλό επίπεδο Ελλήνων παικτών, που είναι και αποτέλεσμα της χαμηλής παραγωγής ταλέντων. Πολλά παιδιά μάλιστα φεύγουν από την Α1 και προτιμούν την Α2 για να έχουν σιγουριά στο συμβόλαιο τους. Οι ξένοι μετά από 2-3 μήνες δύσκολα θα έχουν μπει στο 100% στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που θέλω να περάσω, ενώ ο Έλληνας θα καταλάβει τι θέλει να κάνει ο Κουφός. Ο Αμερικανός θα έχει πάντα στο μυαλό του το “enjoythegame”. Το μπάσκετ οδεύει στην ελευθερία που υπάρχει στο NBA γιατί πάντα θα υπάρχει το ατομικό ταλέντο. Είναι τόσο απλό το μπάσκετ και αυτός είναι ο νεωτερισμός. Θα υπάρχουν πολλά περισσότερα plays που θα στηρίζονται στο ατομικό ταλέντο. Ουσιαστικά η Ευρώπη παίρνει αυτό το κομμάτι του NBA και προσπαθεί να το αφομοιώσει στο παιχνίδι της».

·        Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει μέχρι στιγμής για τη φετινή Α2;

«Δείχνει μια τεράστια δυναμική το Περιστέρι όσον αφορά το μπάσκετ που παίζει. Ο Ηρακλής, ο Απόλλωνας Πατρών και η Δόξα Λευκάδας είναι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα. Εμείς, ο Εθνικός και γενικά μαζεμένες ομάδες, που μπορούν να προσφέρουν κάτι και έχουν γίνει ομάδα-οικογένεια. Είδαμε πχ τον Αμύντα να νικά εκτός έδρας τη Δόξα Λευκάδας που κάποιοι το θεωρούν έκπληξη. Για μένα δεν είναι έκπληξη γιατί ο Αμύντας λειτουργεί με τον τρόπο που είπαμε και ήταν αναμενόμενο να κυνηγήσει αυτό το παιχνίδι. Όλες οι ομάδες θα κυνηγήσουν όλα τα παιχνίδια και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Νομίζω ότι και με βάση τα ονόματα που έχουν έρθει ίσως άξιζε να υπάρχει τηλεοπτική στέγη για αυτό το πρωτάθλημα, καθώς δεν υπολείπεται σε κάτι από κάποιο παιχνίδι της Α1 που επικρατεί η αναρχία και δεν θα προσφέρει στο κοινό κάτι καλύτερο».