Ο ΠΑΟΚ έκανε το δικό του μπαμ του φετινού καλοκαιριού στο κομμάτι των μετεγγραφών με την απόκτηση του Ουσμάν Κρουμπάλι. Ο 28χρονος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ και έχει καταγωγή από την Γκάμπια έγινε γνωστός μέσω της μετεγγραφής του στο Λαύριο πριν από δύο καλοκαίρια. Τότε, ο undersizedcenter είχε καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με την ευκολία που μάζευε τα ριμπάουντ, αλλά και με το… βιογραφικό του. Πριν το Λαύριο, ο «Ous», όπως τον αποκαλούν όλοι, είχε παίξει στα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Σλοβενίας και στη β’ κατηγορία της Ιταλίας.

Ο ίδιος μετά από μία εξαιρετική χρονιά με την Αστάνα όπου βγήκε 3ος ριμπάουντερ στην VTBLeague, νιώθει έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα. Θεωρεί πως ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, ενώ παράλληλα επιστρέφει σε μια χώρα που αγαπά ιδιαίτερα, την Ελλάδα, την οποία και θεωρεί ιδανικό προορισμό για την οικογένεια του.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο basketblog.gr, ο Κρουμπάλι αναφέρθηκε τόσο στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, όσο και στη σχέση του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τον Δημήτρη Μενουδάκο, με τους οποίους γνωρίζεται από την κοινή τους θητεία στην Αστάνα. Μπαίνοντας φυσικά στο κλίμα της Ελλάδας, μας αποχαιρέτησε με ένα «ευχαριστώ» και ένα «γεια», δείχνοντας την θέληση του να μάθει την ελληνική.

–          Πώς νιώθεις για την επιστροφή σου στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για χάρη του ΠΑΟΚ;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Όταν ήρθα στην Ελλάδα για το Λαύριο ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για μένα. Η Ελλάδα είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια κι αυτό είναι σημαντικό για μένα γιατί θέλω η δικιά μου οικογένεια να είναι σε ένα υγιές και φιλόξενο περιβάλλον. Όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Μάλιστα θέλω να μάθω και ελληνικά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη και ιστορία και θα με βοηθήσει στην καριέρα μου. Είναι το μεγάλο βήμα για μένα με βάση όσα έχω κάνει, έχοντας παίξει στο παρελθόν στην Αγγλία, την Ολλανδία και την Ιταλία».

–          Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το μεγάλο ναι στον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα με τους προπονητές είχαμε μία πολύ καλή σχέση και αυτό βοήθησε ώστε να αποδεχτώ την πρόταση που μου έγινε. Το όνομα της ομάδας είναι πολύ ισχυρό εντός και εκτός συνόρων και υπάρχει φυσικά και το ευρωπαϊκό κίνητρο με τον ΠΑΟΚ ν’ αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήθελα πολύ να δουλέψω σε ευρωπαϊκό επίπεδο  και ο ΠΑΟΚ μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός προς τους ανθρώπους της ομάδας και καταλήξαμε σε συμφωνία».

–          Ποια είναι η σχέση σου με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τον Δημήτρη Μενουδάκο;

«Είναι οι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι και προπονητές. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην καριέρα μου και στην Αστάνα βοήθησαν όλους τους παίκτες. Ξέρουν πώς να χειρίζονται τους παίκτες τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά κι αυτό λειτούργησε υπέρ της ομάδας πέρυσι. Ήμασταν συνέχεια όλοι μαζί, μας είχαν κάνει ομάδα, δείχνουν ότι νοιάζονται για τους παίκτες τους και έδειχναν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους ακόμα και για τις ομάδες μας. Είναι προπονητές που δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και θέλω να δείξω αυτή τη δουλειά στο παρκέ ώστε να τους ευχαριστήσω».

–          Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν;

«Θέλουμε να παίξουμε καλά στην Ευρώπη και να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε ν’ ανέβουμε στην Ελλάδα. Ο πραγματικός μας στόχος είναι να κάνουμε τον κόσμο να μιλάει με θετικά λόγια για τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να παίζουμε ένα όμορφο, ελκυστικό μπάσκετ. Σίγουρα σε προσωπικό επίπεδο με εξιτάρει περισσότερο το Τσάμπιονς Λιγκ γιατί θα παίζουμε στην Ευρώπη και θα μπορέσουμε να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Είναι μεγάλη η σεζόν και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις, το πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο».

–          Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν και της παρουσίας σου στην ομάδα;

«Ξέρω πολλά για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα και είναι κάτι που μου αρέσει. Είμαστε μία καινούρια ομάδα από άποψη προσώπων και τεχνικού επιτελείου και θέλουμε τη βοήθεια των οπαδών για να μπορέσουμε να χτίσουμε κάτι δυνατό. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και θα δώσω το 100% σε άμυνα και επίθεση προκειμένου να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα. Όλοι με φωνάζουν «Ous» και θέλω με τον καιρό να ακούγεται το όνομα αυτό στις εξέδρες ώστε να αποκτήσουμε μία ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο».