«Εδώ και 10 χρόνια ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη», απάντησε ο Κρούνισλαβ Σιμόν σε μία από τις ερωτήσεις που του  έθεσε το basketblog.gr στην συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ο Κροάτης γκαρντ ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Αρμάνι Μιλάνο στο ματς με τον Ολυμπιακό με 16 πόντους και 6/11 σουτ, στο οποίο όμως οι Ιταλοί γνώρισαν την ήττα με 91-81 και είχαν την πρώτη τους απώλεια στη φετινή Ευρωλίγκα μετά τις νίκες με Μακάμπι και Νταρουσάφακα.

Αναλυτικά τι μας είπε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν:

– Κρούνοσλαβ καλησπέρα, πως είδες το σημερινό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ;

 «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, δεν μπήκαμε πολύ καλά, αλλά καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του και δεν καταφέραμε να επιστρέψουμε παρότι δεν παίξαμε άσχημα».

– Που πιστεύεις ότι κρίθηκε o αποψινός (25/10) αγώνας και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη;

 «Σίγουρα στο πρώτο μέρος ήμασταν αρκετά καλοί και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς από τους 9-10 πόντους, αλλά σίγουρα στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με πολλούς πόντους και εκεί χάσαμε την επαφή μας με το σκορ. Στο τέλος το μόνο που καταφέραμε ήταν να κατεβάσουμε τη διαφορά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την άμυνα μας».

Φέτος στην Ευρωλίγκα ξεκινήσατε πολύ καλά, με 2/2 νίκες απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Νταρουσάφακα και τώρα σας περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης, πως θα προετοιμαστείτε για αυτό το παιχνίδι;

 «Κοίτα ξεκινήσαμε σίγουρα πολύ καλά τη διοργάνωση η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη φέτος και οι νίκες με την Μακάμπι στην έδρα μας και εκτός με την Νταρουσάφακα μας έδωσαν ψυχολογία. Σήμερα δεν τα καταφέραμε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά τώρα έχουμε μόλις μία μέρα να ξεκουραστούμε για το ματς με τη Ρεάλ το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κρατήσουμε την έδρα μας».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην διοργάνωση και πες μας αν το final four στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί όνειρο;

 «Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά και εμείς έχουμε ως αρχικό στόχο την πρόκριση στα playoffs, αλλά ξέρουμε ότι για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να μην χάνουμε παιχνίδια στην έδρα μας. Τώρα πάντα το final four αποτελεί όνειρο για κάθε αθλητή, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, γιατί η σεζόν μόλις ξεκίνησε».

– Και μία τελευταία ερώτηση, αν μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη;

 «Τι να πούμε για τον Σπανούλη; Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για εκείνον όταν βλέπουμε τι κάνει στο γήπεδο σε κάθε ματς. Εδώ και 10 χρόνια περίπου αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και κάνει την διαφορά για την ομάδα του».