Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων μπορεί να δυσκολεύτηκε πριν μερικές μέρες στο κλειστό του Αγρινίου κόντρα στην τοπική ομάδα, όμως το απόγευμα του Σαββάτου έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηρακλή, τον οποίο και σκόρπισε στους… πέντε ανέμους επικρατώντας με 96-86. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από το Νίκο Κόκκαλη, με τον έμπειρο γκαρντ/φόργουορντ να πετυχαίνει 25 πόντους, ευστοχώντας μάλιστα σε 7 τρίποντα.

Πλέον η ομάδα του Αιγάλεω στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση του Τρίτωνα με τον Απόλλωνα Πατρών, εκεί όπου θα μάθει και τον επόμενο αντίπαλο της. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει ικανοποίηση τόσο για το αποτέλεσμα όσο κυρίως για την εμφάνιση κόντρα στον Ηρακλή, με τους νεοφώτιστους να δείχνουν με το… καλημέρα τις προθέσεις τους για τη νέα σεζόν.

Ο πρωταγωνιστής της χτεσινής αναμέτρησης και πρώτος σκόρερ στο «Στ. Βενέτης», Νίκος Κόκκαλης, μίλησε στο basketblog.gr και αναφέρθηκε στην επικράτηση επί του Ηρακλή, τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να προσεγγίσει η ομάδα του.

·        Πώς νιώθεις καταρχάς για τη νίκη του Διαγόρα επί του Ηρακλή και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου;

«Καταρχάς να πούμε ότι είναι μια τεράστια νίκη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Α2 και σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας κάτι που πρέπει να γεμίζει και εμάς αλλά σίγουρα το σύλλογο Διαγόρας Δρυοπιδεων Αιγάλεω ως νεοφώτιστο στην Α2 μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια».

·        Παρότι ο αγώνας στην αρχή μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αμφίρροπος, εσείς καταφέρετε να χτίσετε από νωρίς μία διαφορά στο σκορ και να πάρετε στο τέλος τη νίκη. Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το «κλειδί» που έκρινε τόσο νωρίς το παιχνίδι;

«Νομίζω μπήκαμε πολύ δυνατά από την αρχή και σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη ευστοχία μας έξω από τα 6,75 η διαφορά άνοιξε και καταφέραμε να την κρατήσουμε μέχρι τέλος. Είμαστε μια νέα ομάδα μιας και είμαστε μόλις 5 εβδομάδες μαζί και ο τρόπος που παίξαμε δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

·        Στα δύο πρώτα παιχνίδια του Διαγόρα παρατηρούμε ότι η ομάδα συνηθίζει να «χτυπά» από τα 6,75, έχοντας στον χτεσινό αγώνα 15 εύστοχα τρίποντα, εκ των οποίων τα 5 είναι δικά σου. Είναι σκοπός του παιχνιδιού σας το τρίποντο ή λειτουργείτε περισσότερο με ελευθερία κινήσεων;

«Έχουμε πολύ καλούς σουτέρ στην ομάδα και σίγουρα αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης ευστοχίας αλλά και των πολλών προσπαθειών έξω από την γραμμή του τριπόντου. Δε θα το ονόμαζα ελευθερία κινήσεων γιατί έχουμε πλάνο από τον προπονητή τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση αλλά θα το ονόμαζα περισσότερο ταλέντο στην επίθεση».

·        Πλέον το βλέμμα σας στρέφεται στον προσεχή αγώνα της Τετάρτης. Έχετε κάποια προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλο σας, τον Τρίτωνα ή τον Απόλλωνα;

«Τα παιχνίδια του Κυπέλλου από τη στιγμή που είναι γοήτρου αλλά και προπονητικού χαρακτήρα δεν σε βάζουν στην διαδικασία να σκεφτείς τον αντίπαλο. Ακόμα φτιάχνουμε και δοκιμάζουμε πράγματα οπότε ανεξαρτήτως αντιπάλου εμείς τον ίδιο στόχο θα έχουμε».

·        Είσαι ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της κατηγορίας. Πιστεύεις ότι ο φετινός Διαγόρας έχει δυνατότητες να φτάσει ψηλά;

«Ο φετινός Διαγόρας έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει αλλά θέλει υπομονή και επιμονή γιατί παρόλο που έχει έμπειρους παίχτες μη ξεχνάμε ότι είναι μια καινούργια ομάδα στην κατηγορία που όπως φαίνεται από τις κινήσεις της διοίκησης ήρθε για να μείνει».