ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΛΟΝΔΙΝΟ
 
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να λέμε πως «αν φωνάξει κανείς τη λέξη “πρόεδρος”, θα γυρίσουν οι μισοί»! Στο Μιλγουόκι, ωστόσο, αν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνωρίζει πόσο ιερή είναι η λέξη «πατέρας» και πόσο φυσικά αγαπά τον δικό του, αν αναφωνήσει (μπασκετικός) «μπαμπάς» στα αποδυτήρια των Μπακς, μάλλον θα στραφούν προς εκείνον 2-3 κεφάλια… Στην πρόσφατη τηλεφωνική «συνάντησή» του με ελληνικά Μ.Μ.Ε., ο «Giannis» είχε επαναλάβει πως  ο περσινός προπονητής του, Λάρι Ντρου «ήταν σαν πατέρας για μένα». Το καλοκαίρι οι Μπακς άλλαξαν προπονητή, προσλαμβάνοντας τον Τζέισον Κιντ, αλλά αυτό δεν άλλαξε την μπασκετική… «πατρική στοργή» για τον διεθνή φόργουορντ. Διότι φαίνεται πως αυτό τον ρόλο έχει αναλάβει φέτος ο νέος κόουτς. Ο τεχνικός των «Ελαφιών» και παλαίμαχος γκαρντ των Μαβς, Σανς, Νετς, εξήγησε στο basketblog.gr, που βρίσκεται στο Λονδίνο για τον αγώνα της Πέμπτης (15/1), ανάμεσα σε Νικς-Μπακς, τη σχέση του με τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος στις δικές του δηλώσεις αποκάλυψε πως ο Κιντ «μου έδωσε το τηλέφωνο του Σκότι Πίπεν και Χακίμ Ολάζουον, για συμβουλές»
 
 
Ο κόουτς Κιντ επιβεβαίωσε τον… «μαρτυριάρη» Γιάννη και όταν τον ρωτήσαμε για τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, αποδείχθηκε τόσο γενναιόδωρος στις φιλοφρονήσεις του όσο «ανοιχτοχέρης» ήταν με τις ασίστ του σαν παίκτης, καθώς αποχώρησε ως 2ος καλύτερος πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ με 12.091 τελικές πάσες, πίσω μόνο από τον Τζον Στόκτον (15.806)! «Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός! Είναι ένα ξεχωριστό παιδί που δουλεύει και προπονείται πολύ σκληρά κάθε μέρα και αγαπά το παιχνίδι του μπάσκετμπολ. Βελτιώνεται καθημερινά, ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι συνέχιζε να ψηλώνει», ήταν το πρώτο σχόλιο του 2ετή προπονητή. Συμπληρώνοντας πως δεν θέλει να μπει στην κουβέντα για το ποια είναι η κατάλληλη θέση για τον 20χρονο παίκτη του… «Είναι καλαθοσφαιριστής και δεν χρειάζεται να λέμε αν θα παίξει πόιντ-γκαρντ ή σε θέση “4”. Θα γίνει ένας αθλητής που θα παίζει σε κάθε θέση στο παρκέ. Έχει καταπληκτική πάσα και για αυτό έλεγα πως μπορεί να βοηθήσει σαν πλέι-μέικερ, αλλά όχι να αγωνιστεί πλήρως σε αυτή τη θέση. Κάποιοι το έλαβαν με αυτό τον τρόπο, όμως αυτό που μετρά είναι πως μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και είναι ξεχωριστός».
 
 
Το μάτι του φιλόδοξου προπονητή Τζέισον Κιντ «γυαλίζει» για επιτυχίες, αλλά θαρρεί κανείς πως το πρόσωπό του «φωτίζει» όταν τον ρωτούν για τον Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, θέλει φυσικά να χαμηλώσει τους τόνους, επισημαίνοντας πως «πάντα λέω ότι για το πώς θα παίζει τελικά ο Γιάννης, υπάρχει μία διαδικασία. Είναι μόνο 20 ετών και εγώ ξέρω από αυτά. Ήμουν κι εγώ ρούκι σε αυτή την ηλικία στο Ντάλας σε μία νεανική ομάδα και νομίζω πως στο κομμάτι της προσαρμογής μπορώ να τον βοηθήσω. Να τον συμβουλεύσω και ψυχολογικά και αγωνιστικά, ώστε να μοιραστώ μαζί του και τις δικές εμπειρίες από τα πρώτα χρόνια μου στη Λίγκα». Ο τεχνικός του Μιλγουόκι καταλαβαίνει ότι «για τους ξένους παίκτες, που έρχονται από μία άλλη χώρα και συχνά δεν μιλούν την γλώσσα μας, υπάρχει μία επιπλέον δυσκολία στην προσαρμογή». Όμως τόνισε ότι «πιστεύω πως ο Γιάννης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και σε αυτό το κομμάτι. Έχει βελτιώσει τα αγγλικά του και το αστείο είναι πως αν τον ρωτήσεις, θα σας πει ότι μου μαθαίνει κι εκείνος μερικά ελληνικά!!! Και πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι καθόλου εύκολα»!
 
Ο κόουτς Κιντ αιτιολόγησε την επιλογή του να μάθει μερικές ελληνικές κουβέντες, λέγοντας αρχικά ότι «πρέπει να προπονηθώ σε αυτά και αυτό μου λέει ο Γιάννης έπειτα από κάθε προπόνησή μας». Εξηγώντας ότι «αυτό που θέλω να πετύχω όταν τον ρωτώ για ελληνικές λέξεις είναι να καταλάβει πως με αυτό τον τρόπο θέλω να επικοινωνώ μαζί του και να τον κάνω να αισθάνεται λίγο πιο άνετα στην ομάδα. Και να καταλάβει πως εδώ νοιαζόμαστε για εκείνον και σαφώς αυτό είναι κάτι σημαντικό για τον ίδιο. Όσο είναι πιο άνετος εκτός γηπέδου, τόσο αυτό θα φαίνεται και στο παρκέ. Βλέπετε πως φέτος παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν είναι ένας αθλητής που θα είναι μόνο σκόρερ. Αλλά εκείνος που θα γεμίζει όλο το φύλλο της στατιστικής».