«Ο κόσμος μας έδωσε παλμό και δύναμη στις δύσκολες στιγμές», απάντησε στο basketblogr ο Κώστας Παπανικολάου λίγες στιγμές μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στο 6ο final four του τα τελευταία 9 χρόνια. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα στο 5ο ματς με την Εφές, ενώ γέμισε την στατιστική του έχοντας 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα κλέψιμο.

Ο Παπανικολάου ακόμα μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην σειρά με την Εφές, για την επιστροφή του στα final four με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και για τον μεγάλο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ (19/5, 18:30).

-Πιστεύεις ότι ήταν η πιο δύσκολη σειρά playoffs που έχεις παίξει με τον Ολυμπιακό;

«Η κάθε σειρά είναι διαφορετική και εμείς πάντα προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε την νίκη ανεξάρτητα από την έδρα που παίζουμε.  Η σειρά με την Εφές ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή μέχρι και σήμερα, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση την οποία αξίζαμε».

– Πως νιώθεις που επιστρέφεις στα final four με την ομάδα που κατέκτησες 2 Ευρωλίγκες;

«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα του να δίνεις το παρών σε αυτό το ραντεβού που συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είχαμε μία σταθερή πορεία, παίξαμε καλό μπάσκετ και πιστεύω ότι αξίζαμε να προκριθούμε στο final four».

– Και τώρα έχετε μπροστά σας την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με την οποία έχετε εξαιρετική παράδοση στα final four;

«Ας αφήσουμε το final four ακόμα γιατί αργεί. Πήραμε μία σπουδαία πρόκριση, αλλά τώρα θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στην προετοιμασία και τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν».

– Πες μας κάτι για τον κόσμο που σήμερα γέμισε το ΣΕΦ για να σας βοηθήσει;

«Πραγματικά ευχαριστούμε τον κόσμο πάρα πολύ πολύ μας στήριξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν εδώ για εμάς και έδωσαν παλμό στην ομάδα  ακόμα και όταν το παιχνίδι δεν κυλούσε όπως θέλαμε και θέλω να πιστεύω ότι τους κάναμε χαρούμενους και ευτυχισμένους με αυτή την πρόκριση στην     Κωνσταντινούπολη».